Hypnose bij de tandarts in de Tandartspraktijk werkt zeer goed
Hypnose in de Tandartspraktijk
26 februari 2013 
2 min. leestijd

Hypnose in de Tandartspraktijk

Mijn zoontje moest een tijd geleden naar de tandarts omdat hij last had van zijn kies. Die kies was er slecht aan toe en moest eruit. Iedereen weet denk ik wel hoe dat gaat, maar hij niet. Het was namelijk de eerste keer dus hij was redelijk ontspannen, tot er iets gebeurde..

Tandarts angst

Tijdens de behandeling ging het niet helemaal lekker want hij voelde nog de pijn en raakte in paniek. De tandarts zette door en de kies kwam eruit en hij werd weer wat rustiger. Het was een ervaring en die zakte weg tussen alle andere ervaringen.

Maar ja, helaas kwam er nog een kies aan de beurt. Sommige mensen hebben de pech van een slecht gebit en hij is daar 1 van. Weer moest er een kies uit, echt heel vervelend. Het liefst wil je dan als ouder in zijn plaats gaan.

Dus de tandarts zei dat er weer een kies uit moest en op dat moment al raakte hij in paniek en begin te huilen en was heel erg bang. Ik stond te kijken en dacht: ‘Dus zo wordt een fobie gecreëerd’

Dat kan ik natuurlijk als fobiedokter niet laten gebeuren en greep in. Ik vroeg aan de tandarts of ik even aan de slag mocht met hem en dat was ok. Binnen een paar minuten had ik hem in een diepe staat van hypnose en de tandarts kon rustig werken.

Hij heeft niets van de hele behandeling gemerkt en de tandarts was gefascineerd door wat er gebeurde. Ze had nog nooit zoiets gezien en vroeg of ze dat ook kon leren.

Hypnose in de Tandartspraktijk

De afgelopen weken heb ik die praktijk getraind en sinds gisteren zijn zij de eerste praktijk in Nederland die met deze vorm van hypnose werkt. Ze zijn nu ook in staat om binnen een paar minuten patiënten in een diepe staat van hypnose te krijgen.

Ze kunnen patiënten zelfs in somnambulisme krijgen zodat ze ze hypnotisch kunnen verdoven, maar wat veel belangrijker is, de patiënten voelen zich heerlijk ontspannen.

We hebben de afgelopen week gewerkt met verschillende stadia van hypnose en ook met de meest angstige patiënten en de resultaten waren fenomenaal. Iedere tandartspraktijk zou het moeten integreren in zijn behandelwijze en omdat het zo snel werkt kan het ook prima.

Normaal is het zo dat de reguliere opleidingen stellen dat de patiënt eerst geconditioneerd moet worden in 3 keer 20 minuten voordat ze in hypnose behandeld kunnen worden. De tandarts heeft daar geen tijd voor en zal hypnose dus niet gaan toepassen.

Met deze methode kan dat al in 3 tot 5 minuten en dan wordt het zinvol. Voor meer informatie over de deze unieke methode kan je contact opnemen met Hypnose Instituut Nederland of misschien ben je zelf tandarts en wil je het ook leren.

Het levert aan beide kanten veel op. De patiënten zijn niet meer bang en de tandarts krijgt daardoor meer patiënten. Klinkt als een win-win en dat allemaal dankzij de geweldige methodes van Dave Elman!

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Marcel Borst
Door

Marcel Borst

op 26 Feb 2013

Vergeet niet dat bij een "normale" verdoving de patiënt heel veel vergif ingespoten krijgt. Vroeger moest je dan 20 minuten de wachtkamer in om de verdoving in te laten werken, tegenwoordig hebben ze daar geen tijd meer voor en werkt het veel sneller. De samenstelling is dan ook desastreus voor het lichaam. Denk aan leverfalen, diverse ontstekingen, chronische hoofdpijn etc. Mensen die nog geen tandarts hebben die hypnose toepassen, raad ik dan ook aan om eens te kijken op de site http://www.bosscherstichting.org/. Daar kun je nalezen welke verdovingen giftig zijn voor je systeem en welke minder desastreuze gevolgen hebben. Bespreek het met je tandarts om problemen later te voorkomen. En hypnose? Zo veilig als het inademen van frisse zeelucht.

Staalwijktandarts praktijk
Door

Staalwijktandarts praktijk

op 27 Sep 2013

Onze praktijk, Staalwijktandarts gevestigd in Utrecht aan de Jutfaseweg, passen hypnose al en tijdje toe. Wij gebruiken het met name om angstpatiënten te helpen zodat zij zich ook laten helpen. Dit tot volle tevredenheid van onze patiënten. In sommige gevallen helpt het om geheel van de tandarts angst af te komen.

Reactie plaatsen