Hypnose is jouw realiteit of je het wilt of niet
Hypnose is jouw realiteit of je het wilt of niet
07 februari 2014 
2 min. leestijd

Hypnose is jouw realiteit of je het wilt of niet

De hypnose waaraan we allemaal blootgesteld worden als kind is die van onze familie. Of het nu je ‘echte’ vader of moeder is of een andere opvoeder, ze dringen jou een realiteit op die je moet gaan geloven. Begrijp mij niet verkeerd, dat is prima omdat je allemaal nieuwe dingen moet leren, maar het is wel hypnose.

Hypnose is de realiteit waarin jij nu leeft

Wanneer je geboren wordt dan moet je overleven en dus ga je je vormen naar jouw familie. Als jij de tuin in loopt en je verwondert je over al die prachtige kleuren en je moeder zegt: ‘Is dat niet fantastisch?’, dan heb je opeens jouw ervaring in woorden vastgezet. Nu lijkt dat prima maar het laat ook veel van jouw unieke gevoelens weg.

Want zeg nu zelf, het woord fantastisch dekt niet helemaal de lading. Wanneer jij iets meemaakt, iets schitterend, wonderlijks, geweldig, dekken die woorden dan de lading van de ervaring die jij hebt? Nee, dat doen ze niet en dat kunnen ze niet. Ze zeggen niet voor niets ‘Een beeld zegt meer dan duizend woorden’.

En daar begint jouw pad van ontwikkeling. Je gaat je begeven in de wereld van de dualiteit, want als iets als fantastisch wordt bestempeld, is er ook iets wat niet fantastisch is. Dat kan niet anders en dat leer je gauw genoeg.

Omdat je openstaat voor alle suggesties, je bent tenslotte allemaal nieuwe dingen aan het leren, komen er ook suggesties binnen die niet handig zijn voor je. Ze zijn misschien nodig op dat moment omdat je moet ‘overleven’, maar ze horen niet bij je.

Jij denkt van wel, het voelt zo en sterker nog, je weet niet eens welke patronen je hebt en waarom je vaak op die manier reageert. Je bent gehypnotiseerd al vanaf jongs af aan, maar wie ben jij nu werkelijk?

Wat is hypnose dan nu echt

Veel mensen denken onterecht dat hypnose een vorm van ontspanning is of zelfs dat alle hypnose, zelfhypnose is. Dat is onzin, jij wordt gehypnotiseerd en er wordt een realiteit opgedrongen aan jou waar je echt niet bewust voor kiest. Zeker niet als je klein bent.

Stel je voor dat het waar is dat alle hypnose zelfhypnose zou zijn, dan is dus alles wat mij overkomt mijn schuld. Alle suggesties die ik namelijk kreeg, daar heb ik zelf voor gekozen om te geloven. Tja, beetje cru vind je niet om dat tegen een drie jarig meisje of jongetje te zeggen met een traumatisch probleem.

Hypnose is het openstaan voor suggesties. Dat is wat het is en meer is het niet. En staan we niet allemaal open voor suggesties? Iedere dag? Natuurlijk staan we open voor suggesties, zeker als het goede suggesties zijn.

Je bent dus de hele dag in een staat van hypnose en er komen suggesties bij je binnen die je aanneemt of niet aanneemt. Dat doe je bewust of onbewust en dat laatste is interessant.

De onbewuste creëerder van jouw hypnotische realiteit

Hoe doe je dat eigenlijk? Onbewust suggesties aannemen? Dat doe je op basis van jouw onbewuste automatische programma’s. Als die bij jou niet bekend zijn, dan neem je alle suggesties die dat programma bevestigen automatisch aan.

Een voorbeeld, je vindt jezelf onhandig. Het is niet zo dat dat een probleem voor je is, want je weet het van jezelf. Hoe je dat precies weet, weet je niet, maar het is nu eenmaal zo. Alles wat er op je pad komt wat handigheid vereist sla je af, laat je een ander doen of je probeert het toch om jezelf te bevestigen dat je het inderdaad niet kan.

Dit programma is onbewust en kan waar zijn, maar ook helemaal niet waar zijn, want kan je niet alles leren denk je? Natuurlijk zal je niet meteen de meest begaafde klusjesman worden, maar zeker wel een klusjesman. Als je wilt tenminste.

Het is niet de realiteit waarin je gelooft namelijk, maar de hypnose waarin je inzit. Als je dat kan inzien over jezelf dan kan je stappen gaan maken om eruit te komen. Bewustwording is de eerste stap..

Succes!

[socialbuttons]

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen