Hypnose leren is heel makkelijk en jij kan ook hypnose leren
Hypnose leren
29 september 2012 
in Hypnose
3 min. leestijd

Hypnose leren

Hypnose leren is veel makkelijker dan de meeste mensen denken. Dat komt omdat ze een heel ander idee hebben over hypnose dan hoe het werkelijk is. Wanneer je hetzelfde idee over hypnose hebt dan ik, dan is hypnose leren opeens heel makkelijk en kan je het zelfs heel jon gal leren. Kijk maar hieronder naar de video.

Hypnose leren

Wat is hypnose dan? Hypnose is een staat waarin je misschien wel 1000 keer per dag inkomt. Wist je dat? Het is namelijk een verlaging in breinactiviteit. Jouw brein werkt namelijk in verschillende hersengolven en we onderscheiden er nu voor het gemak even 4:

  1. De Bètastaat is 14 – 30 Hz en soms nog hoger
  2. De Alfastaat is 7 – 14 Hz
  3. De Thetastaat 4 – 7 Hz
  4. De Deltastaat 0.1 – 4 Hz

Hoe hoger het aantal Herz per seconde, hoe meer activiteit er is. In de Bètastaat is er veel activiteit en het is de staat waarin je heel druk bezig bent, veel denkt en is ook een staat waarin er adrenaline vrijkomt.

Wanneer je jouw breinactiviteit verlaagt door bijvoorbeeld jouw ogen dicht te doen, dan ga je richting een staat van Alfa. Dat is een staat van meer focus en meer ontspanning. We noemen deze staat ook wel de staat van lichte hypnose. Je ziet dat je dat al vrij snel kan bereiken en je bereikt deze staat heel vaak. Is hypnose leren dan lastig?

Als je je nog meer ontspant en jouw breinactiviteit wordt nog meer verlaagd dan ga je in de Thetastaat. Het is de staat van creativiteit, flow en de staat van dagdromen. Ook bereik je deze staat in jouw slaap als je droomt. Het is de staat van diepe hypnose. Je ziet dat je dus vaker in diepe hypnose bent dan je denkt.

Wanneer je nog dieper gaat, dan bereik je de Deltastaat en dat is een staat waarin je volledige anesthesie kan bereikt in hypnose. Je bent dan namelijk zo diep ontspannen dat je heel natuurlijk verdoving creëert.

Hypnose leren is dus niet heel moeilijk want je verlaagt eerst simpelweg de breinactiviteit van de persoon. Dat is echter stap 1!

Hypnose leren stap 2

Hypnose leren gaat in twee stappen. Als eerste creëer je een staat waarin het kritisch denken aan de kant gaat en één manier is ontspanning. Wanneer iemand dan in de staat van hypnose is dan kan je beginnen met het geven van suggesties.

Stap 2 is dus het geven van goede suggesties, maar wat zijn goede suggesties? Wanneer jij hypnose gaat leren dan is het belangrijk dat je de suggesties die je gaat geven positief formuleert. Dat betekent dat je bijvoorbeeld zegt: ‘Je voelt je ontspannen in een vliegtuig’ in plaats van ‘Je voelt geen angst in een vliegtuig’

Zie je het verschil? De ene suggestie is zonder het woordje ‘geen’ of ‘niet’. Dat is heel belangrijk want om de tweede suggestie te begrijpen moet je het woord ‘angst’ begrijpen. De kans is dan groot dat het proces van bang zijn wordt geactiveerd en dat wil je niet. Beter is het dan om te zeggen dat iemand ontspannen blijft in een vliegtuig. Hypnose leren is dus ook een kwestie van taalvaardigheid.

Wanneer je die 2 stappen goed doet kan je wonderbaarlijke dingen creëren. Hypnose leren is makkelijk en wanneer je steeds beter wordt dan kan je ook de staat van somnambulisme opwekken en regressie doen. In de Hypnotherapie Practitioner bij ons ontdek je dat al bijvoorbeeld.

Hypnose 2.0 dat is heel anders…

Want dan doe je 1 ding heel anders. Kijk maar hieronder naar de video.

En dan ga je het ook niet meer hebben over ontspanning 🙂

Dan gaat het om andere dingen en dan leg je de hypnose ook niet meer uit. Dan wordt het een heel ander verhaal en dat kan je ook heel uitgebreid lezen in het hypnose rapport wat je hier kan downloaden als je wilt.

Hypnose

Ik heb al zoveel mooie dingen mee mogen maken met hypnose en heb er nog iedere dag profijt van dat ik de beslissing hebt gemaakt om hypnose te lerhypnose lerenen. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn vrouw en kinderen. Vooral hoe ik nu mijn kinderen benader en laat ontdekken wat er allemaal mogelijk is, was de investering al meer dan waard.

Ga ermee aan de slag en dan zal ook jij magie gaan creëren!

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
SANDRO
Door

SANDRO

op 08 Feb 2015

vind ik leuk en interessant .

Reactie plaatsen