Hypnose op de Olympische Spelen door de Australische Zwemmers
Australische zwemsters gehypnotiseerd op de Olympische Spelen
31 juli 2012 
in Hypnose
2 min. leestijd

Australische zwemsters gehypnotiseerd op de Olympische Spelen

Hypnose op de Olympische Spelen! De Australische zwemsters hebben hun uitzonderlijke prestaties te danken aan hypnose. De coach huurde een hypnotiseur in en heeft dat ook toegegeven en was hier heel open in naar de pers toe.

Hypnose op de Olympische spelen

De coach van de zwemsters had de hypnotiseur ingehuurd omdat hij merkte dat de Australische zwemsters vermoeid waren na de wedstrijden en dat nog steeds waren voor de wedstrijd. Je moet je voorstellen dat zo een wedstrijd enorm veel inspanning kost en dat de nachtrust niet genoeg was om op te laden.

De zwemsters raakten steeds meer vermoeid tijdens de olympische spelen en je begrijpt dat je dan snelheid en kracht verliest. De coach begreep dat ook en greep in door een hypnotiseur in te huren. Die kreeg voor elkaar wat de coach wilde want zijn zwemsters kregen..

  1. Een vermindering en sneller herstel van deze vermoeidheid
  2. een vermindering van de geestelijke spanning voor het begin van de wedstrijden, waardoor zowel het spierstelsel als de zenuwen volmaakt ontspannen en fris waren als zij het water ingingen.

De coach lichtte dit toe aan de pers en zei dat hypnose in de sport nog in de kinderschoenen stond, maar dat hij zeer enthousiast was over het resultaat. Ook de topzwemster van het Australische team was zeer te spreken over de hypnose.

Ze zei: ‘Ik ben er zeer verrukt over, er is niets verrukkelijker voor de start van een wedstrijd ‘.

Ongeveer 30 minuten voor de wedstrijd kwamen ze bij elkaar en kwam de hypnotiseur langs. Hij bracht ze in hypnose en 2 minuten voor de start haalde hij ze eruit en waren ze compleet ontspannen met superfocus. Dit zorgde ervoor dat bij de mannen de Australiërs vijf van de zeven titels wonnen bij het zwemmen. Bij de vrouwen was Dawn Fraser, de eerste zwemster die de 100 meter in minder dan één minuut aflegde.

Inderdaad… het waren de Olympische Spelen in 1956 in Melbourne!!

In 1956 waren de zwemmers uit Australië oppermachtig en hun ‘geheime’ wapen was hypnose. Daar maakten ze echter helemaal geen geheim van en waren juist laaiend enthousiast. Dat is nu precies 56 jaar geleden en nog steeds staat het in de kinderschoenen. Wat zou er gebeurt kunnen zijn? Ik heb geen idee, maar ga jij mij helpen om het uit de kinderschoenen te halen door het ook te gaan doen? Het is heel makkelijk namelijk om hypnose te leren en het kan zoveel opleveren. Kijk eens hier.

Je zou kunnen zeggen dat hypnose nog steeds gebruikt wordt in de sport, alleen dan noem je het anders. Woorden zoals Flow of Visualisaties hoor je wel vaker en dan heb je het over trance, oftewel hypnose. Laatst hoorde ik een korte stop van de New York Yankees zeggen over Visualisaties: ‘Ik geloof er niet echt in maar als ik het niet doe, speel ik slechter dus doe ik het!’

Ook jij kan visualisaties, flow en hypnose gebruiken om jouw prestaties te verbeteren. Mind en body zijn alleen in taal gescheiden en het maakt niet uit vanaf welke kant je begint 😉 Het een beïnvloedt het ander. Kan je nagaan als je het allebei gaat beïnvloeden. Hypnose op de Olympische Spelen is dus helemaal niet nieuw en zelfs de resultaten zijn goed. Nu nog een betere voorlichting en je kan aan de slag op de volgende Olympische Spelen. Doe je mee? Volg wel dan eerst even een goede hypnose opleiding 😉

Ik hoor graag jouw mening uiteraard!

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen