Hypnose om sneller te leren
Hypnose om sneller te leren
07 april 2019 
1 min. leestijd

Hypnose om sneller te leren

Iedereen aan de DTI

Gisteren deden we een DTI. Een wat? Een Deep Trance Identificatie. Daar ben ik groot fan van.

Zo heb je praktisch alles geleerd toen je heel klein was. Niet door te kopiëren of na te doen, nee door te doen. Klinkt logisch maar laat mij dat heel even uitleggen.

Als je heel klein bent dan heb je nog geen eigen ik. Die komt rond je eerste jaar als je voor het eerst roept: ‘Ikke Zellluf’

Dan heb je opeens een ‘Ik’ en een ‘Zelf’. Die ‘ik’ leert door te doen. Beter gezegd door te zijn. Je bent je moeder, je bent je vader, je bent je opvoeders. Daarom is het handig voor een kind om meerdere rolmodellen te hebben.

Vroeger woonde iedereen bij elkaar. Opa, oma, moeder, vader, schoonmoeder, schoonvader, de hele rambam. Het kind kon dan als het ware kiezen wie hij wilde zijn. Onbewust ging dat uiteraard, maar als je meerdere keuzes hebt, dan kies je wat het beste is voor jou.

Als je maar één keus hebt dan doe je dat. Niet perse de meest handige. Dus als je woont met je vader of moeder, dan kies je een van de twee rolmodellen. Als mama boos is en zegt ‘er is niets aan de hand hoor?’ Dan doe jij dat ook later bij je kinderen. Je bent namelijk mama.

Het is de meest makkelijke manier om te leren namelijk. Door iemand te zijn leer je veel sneller en dat doe je als kind. Je speelt zelfs letterlijk vadertje en moedertje. Je kijkt om je heen, ziet mensen die langer leven dan jij, die groter zijn dan jij en die zullen het dan wel weten.

Achteraf viel dat vaak wel mee, maar dan zitten al die patronen er al in. Goede patronen, maar ook patronen die niet handig zijn. Regels die je beperken in plaats van versterken.

Dat komt door de DTI die je deed vroeger. Je was je moeder, je was je vader en hebt van hun alles opgepikt wat je wilde weten. Maar onbewust ook die dingen die niet zo handig zijn.

Het is zoals het is, maar die skill kan je nog steeds. Je kan nog steeds DTI-en. En in hypnose werkt dat geweldig. Je kan dan kiezen wie je wilt zijn en van wie je vaardigheden wilt kopiëren.

Gisteren kozen cursisten voor Mandela, dr. Phil, Mesmer, Bandler, Tony Robbins en nog veel meer. Zo kan je wijsheden oppakken van mensen waarvan je wilt leren. Super cool!

Vroeger had je geen keus, maar nu wel. Met wie zou jij willen DTI-en als je de kans hebt?

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen