Hypnose tegen Nagelbijten
Hypnose tegen Nagelbijten
05 maart 2013 
in Hypnose
2 min. leestijd

Hypnose tegen Nagelbijten

Het is grappig als we denken aan vervelende gewoontes zoals nagelbijten. Het klinkt nogal onschuldig maar mensen kunnen daar zich lelijk in vergissen. Op televisie heb je een programma’s waar mensen met dit soort “onschuldige” gewoontes in voor komen. Voor die personen is het een echt probleem. Het belemmerd ze namelijk in hun leven.

Nagels bijten

Zo was er laatst op televisie een jongen die al jaren zijn nagels beet. Het was zelfs zo erg dat hij tot bloedens toe zijn nagels beet en er ontstonden ook allemaal infecties. Dus niet alleen had hij daar last van maar hij schaamde zich ook voor zijn handen/ nagels. Hij verstopte zijn vingers elke keer als er iemand bij was. Of wanneer hij bij een groep mensen zat.

Maar goed, hoe erg hij het ook wilde hij kon niet stoppen met nagelbijten en dat was een resultaat van iets wat in zijn verleden gebeurd was. Nu had hij wel gezocht en allemaal dingen geprobeerd om te stoppen met nagelbijten, maar helaas niks werkte, en dat is wel zo lastig als je allemaal dingen geprobeerd hebt, maar niks werkt tot zover.

Positieve Intentie

Toch heeft elke negatieve vorm van gedrag een positieve intentie voor die persoon. Hoewel je dat niet goed kan voorstellen misschien. Zo kan nagelbijten bijvoorbeeld het resultaat zijn van rust, ontspanning voor die persoon. Het kan ook uit stress zijn ontstaan. Maar ook boosheid kan dat opgewekt hebben en nu is het een vast patroon geworden.

Nagelbijten op zich is geen probleem. Dit geldt voor meer van die gewoontes, het hoeft geen probleem te zijn. Maar het kan er wel 1 worden.

Hypnotherapie en Nagelbijten

Via via kwam hij dus terecht bij een hypnotherapeut en deze hielp hem dus wel echt. Nadat hij dus bij een hypnotherapeut was geweest, kwamen ze erachter was het nou was waardoor deze jongen dus nagels ging bijten en hij is er ook echt vanaf.

En dat is dus het mooie van hypnose. Het kan allemaal namelijk veel makkelijker, sneller en effectiever. En dat is wel zo prettig als je met iets loopt wat al jaren duurt en daar dan ook vanaf ben.

Je hebt dus naast al die potjes en flesjes die je bijvoorbeeld op je nagels kan smeren ook nog andere methodes zoals hypnose. Met hypnose kan je heel veel dingen oplossen, kan je door het probleem heen werken zodat je er niet langer meer last van hebt of nog beter, gewoon niet meer hebt. Je hebt geen probleem meer. Je doet het niet meer. Je bent er simpelweg van af.

Hypnose werkt bij veel problemen

Dit geldt voor meer dingen,voor meer nare en vervelende gewoontes. Je hoeft niet langer meer ergens mee te zitten en nu weet je ook dat het goed te behandelen is. Je hoeft je ook er niet voor te schamen. Je kan nu goed aan de slag om de vervelende en nare gewoontes te lijf te gaan.

Andere gewoontes zoals, tandenknarsen, nagelbijten, krabben, roken zijn allemaal dingen die je tot het verleden kan rekenen en die je niet langer meer hoeven te belemmeren.

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Anonymous
Door

Anonymous

op 07 May 2013

Beste Edwin. Ik las net over het stukje nagelbijten en herken mezelf er wel in ( behalve het stuk dat die jongen tot bloedend toe beet, dat doe ik dan weer niet ) Ik bijt al op men nagels sinds men 4e en dat is dus behoorlijk lang. Er gaat bijna geen dag voorbij of ik bijt wel weer eens op men nagels. Nu las ik dat je daar met hypnose vanaf kan komen. Natuurlijk zou ik graag van deze vervelende gewoonte af willen komen, want mooie nagels wil iedere jonge vrouw wel. Nu mijn vraag. Kost t veel om me van dit probleem te helpen? Dit omdat ik maar weinig inkomen krijg ( wajong ) en toch graag van dit probleem af wil. Soms schaam ik me ervoor omdat het er natuurlijk niet uitziet als iemand op zen nagels bijt. Groetjes van Priscilla

Reactie plaatsen