Hypnoslaap
Hypnoslaap
30 januari 2013 
in Hypnose
2 min. leestijd

Hypnoslaap

Hypnoslaap is de meest diepe staat van hypnose. Het is ook een van de staten die het minst gebruikt wordt omdat het niet echt bekend is. En dat terwijl je er hele mooie dingen mee kan doen met die staat.

Hypnoslaap

Toen ik net begon met hypnose, begon ik denk net als heel veel mensen met zelfhypnose. Ik wilde dingen aan mezelf veranderen en dacht dat zelfhypnose mij daar bij zou kunnen helpen. In mijn zoektocht stuitte ik dus op een boekje dat ik ging gebruiken.

Omdat ik toen in de bouw werkte en zwaar werk deed, lukte het mij niet om in de staat van hypnose te komen. Ik viel steeds in slaap. Misschien was het ook niet een goed idee om na een dag hard werken op de bank te gaan liggen..

Toch wilde ik wel die resultaten halen en ging verder op mijn zoektocht. Mijn vrouw wilde daar in het begin helemaal niets van weten. In ieder geval niet voor haar. Ik mocht doen wat ik wilde als ik maar niet ging oefenen op haar. Tja, op wie moet je dan oefenen in het begin.

Hypnotische staat

Er zijn veel manieren van hypnose. Je kan het formeel doen zoals ‘Doe je ogen dicht en ga lekker ontspannen’ en zo die ontspanning verdiepen tot aan de hypnose.

Je kan het ook conversationeel doen met bijvoorbeeld Quantum Hypnose. Dan krijg je al hele andere resultaten. Dat is meer een manier om hypnotisch te coachen en werkt verbazingwekkend goed.

Daarnaast kan je het ook via de slaap doen en dat is wel een van de meest interessante manieren om hypnose te doen.

Vanuit slaap hypnotiseren

Je kan vanuit de slaap ook hypnose opwekken. Dat is vrij eenvoudig te doen al is het wel zaak dat iemand niet wakker wordt tijdens het proces. Als dat namelijk gebeurt dan staat de persoon direct op scherp wanneer je het de volgende keer weer probeert.

Wanneer iemand slaapt dan breng je de persoon in hypnose net als dat je dat normaal gesproken zou doen. Er is ook een zinnetje voor, alleen deel ik dat aan serieuze studenten. Het is namelijk wel zo dat het iets is wat je pas moet doen als je weet wat je aan het doen bent.

Als je dan de staat van hypnose bereikt hebt dan kan je heel veel mooie dingen doen. Je kan de persoon mooie dromen geven, herinneringen laten ophalen, regressie doen en nog heel veel meer.

Stel je eens voor dat dokters dit zouden beheersen en in ziekenhuizen dit zouden toepassen om mensen sneller te laten helen. Ze weer in contact te laten brengen met hun onbewuste zodat ze hun zelfsgenezingsmechanisme nog meer kunnen activeren. Het zou een snellere doorstroom betekenen en de wachtlijsten zouden aanzienlijk verkort kunnen worden.

Misschien dat in de toekomst dit ideaalbeeld nog eens werkelijkheid wordt. Het zou voor sommige mensen die daar nu liggen het verschil kunnen betekenen.

De hypnoslaap is een fenomeen dat alleen de goed geoefende student in wezen zou moeten toepassen. Wanneer je veel hypnose doet dan zou je dit zeker moeten gaan doen. Als je het wilt leren dan ontdek je dat bij ons in de Hypnose Masterpractitioner.

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen