Hypnotherapie bij een Suikerverslaving
Hypnotherapie bij een Suikerverslaving
23 september 2013 
2 min. leestijd

Hypnotherapie bij een Suikerverslaving

‘Doe lekker wat suiker in je thee’, ‘Yoghurt moet je niet zo eten, veel te zuur, neem wat suiker’ of ‘Pap eten moet je met suiker doen, anders is het niet lekker hoor…’. Zomaar wat uitspraken waar ik mee opgegroeid ben. Onwetendheid van toen, verslaving van nu helaas. Suikerverslaving is net zo erg als een drugsverslaving en hoe kom je er vanaf?

Suiker en Drugs

Suiker is net als drugs, een verslavend middel. Het is een stof die je afhankelijk maakt en je hebt het niet eens door. Het zit namelijk in zoveel dingen dat je onbewust heel veel suiker binnenkrijgt.

Misschien vraag je je af of dat nou zo erg is. Wat maakt dat beetje suiker nu uit. En je zou gelijk kunnen hebben in jouw geval. Voor jou maakt het niet zoveel uit. Je voelt je prima.

Dat voelen mensen die cocaïne gebruiken zich ook vaak tot het punt komt dat het omdraait en ze allerlei vage klachten krijgen. Hoofdpijn, rusteloosheid, slecht slapen, snel moe of andere vage klachten.

Het verschil met een drugsgebruiker is dat hij weet dat het daardoor komt, omdat hij weet dat het niet echt goed is. Een suikergebruiker weet dat niet en dat is verraderlijk. Jij weet niet dat die vage klachten waarschijnlijk komen door teveel aan suiker…

Nu is het niet mijn bedoeling om jou suikervrij te maken (al zou dat een goed idee zijn ;-)). Er is zelfs een cursus op de markt die je daarbij zou kunnen helpen. De cursus is van een goede kennis van mij en die kan ik echt aanraden. Kijk hier eens naar die cursus van haar.

Nee, het gaat mij om de mensen die echt een suikerverslaving hebben en echt moeten snaaien en snoepen, omdat ze zich anders ellendig voelen.

Suikerverslaving en Hypnotherapie

Een suikerverslaving is zeer vervelend en helemaal omdat het in zoveel producten zit. je hoeft niet een koerier te bellen om een grammetje wit poeder. Dat witte poeder zit praktisch overal in al. Jouw verslaving blijft dus makkelijk in stand.suikerverslaving

Het is op een gegeven moment compleet onbewust geworden. Opeens krijg je een drang om te eten en die gaat niet weg totdat die drang gestild is. Het is een onbewust automatisch programma geworden. Verslaafden noemen het ook wel eens alsof er iemand anders beslist, alsof er een aap op mijn rug zit (the monkey on your back)

Dat programma blijft actief op de achtergrond en dat is zo vervelend. Het kan een tijdje ok gaan wanneer je met wilskracht besluit om er tegen te vechten. Het programma blijft echter actief.

Wanneer je dan jezelf maar weer overgeeft omdat de wilskracht op is, dan komt het onbewuste programma weer naar voren en daar ga je weer…

Als je die oorzaak niet aanpakt zal het blijven draaien dat programma. In onze praktijk werken wij met SVR™. Dat is een unieke opsporingsmethode die ervoor zorgt dat het programma bloot kan worden gelegd.

Wanneer je dan dat programma transformeert dan zal het nooit meer jou de behoefte geven aan de suiker. Je kan het gewoon blijven eten (als je dat wilt..), want je zal geen drang meer ervaren. Een geweldige effectieve manier om voorgoed te breken met die suikerverslaving.

Wil je er voorgoed vanaf kan je natuurlijk altijd een afspraak maken.

Ik hoor graag wat je van dit artikel vindt!

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Toureya van Merrienboer
Door

Toureya van Merrienboer

op 24 Sep 2013

Naar mijn weten is ; waar 'te' voor staat is nooit goed. TE veel chocola,TE veel koffie etc kan een slechte uitwerking hebben op het menselijk lichaam dus ook TE veel suiker hoort daarbij in het rijtje.Bijvoorbeeld; Suiker bij kinderen die last hebben van concentratie vermogen of erg druk zijn wordt continu geadviseerd om minder suikers te laten eten.En zo zijn er wel meer factoren wat meespeelt bij een suikerverslaving.In dat geval denk ik dat jouw stelling zeker een kern van waarheid bevat.Dit artikel is zeker voor veel mensen de moeite waard en om er eens goed over na te denken of ze ervoor in aanmerking komen en de kans om er iets mee te gaan doen. Duidelijk en zinvol!Succes ermee!

Anke Banis
Door

Anke Banis

op 24 Sep 2013

Suiker op zich is niet verslavend. Het is de manier waarop het verwerkt zit in ons eten, een berekende "ideale" samenstelling van vet, suiker, zout e.a. stoffen zorgen dat we verslaafd raken. Probeer maar eens onbeperkt pure suiker te eten, je hebt al vrij snel geen zin meer in nog een hap. Terwijl je chips of koekjes wel meer en meer wilt. Dat neemt niet weg dat er veel te veel suiker in onze producten zitten, en de opname van gezonde stoffen tegenwerken.

G
Door

G

op 24 Sep 2013

Ik ben het helemaal met je eens. Het is slecht voor je tanden, je krijgt er suikerziekte van en het zijn zg. lege calorien die niets bijdragen aan je gezondheid. En daarnaast inderdaad verslavend door de directe inwerking op je suikerspiegel. Van mij mag het verboden worden!

Heidi
Door

Heidi

op 24 Sep 2013

Dag Edwin,Het artikel klopt echt. Altijd moe, moe, moe zijn.... (heel vervelend en je denkt er niks aan te kunnen doen, voelt je futloos, krijgt niks meer gedaan, ...). Je gaat suiker eten om een betere boost te krijgen. Een teveel aan suiker zou eveneens heel slecht zijn voor de gewrichten. Bij kinderen moet je hier dus zeker mee uitkijken. Fruitsappen en smoothies bevatten veel suiker. Het lijkt gezond doch.... Sinds een paar jaren (wanneer het begonnen is, weet ik niet ?) had ikzelf iedere dag mijn dosis suiker nodig. Ik zeg had. Sinds de hypnodag van 30 augustus bij jou gaat het me beter om neen te kunnen zeggen. Ik wou er echt iets aan doen. Immers mijn probleem reflecteerde ook naar mijn zoontje. Voortaan nog fruit (ook mee opletten : zit ook suiker in) en groenten zijn in de plaats van koeken en snoepjes gekomen. Mensen die hem niet zo dikwijls zien, zeggen nu al dat hij veranderd is (veel vrolijker). Even terug komen op de hypnodag. Tijdens deze dag heeft me iemand van de andere cursisten heel duidelijk mee gegeven dat ik suiker vies zou vinden en het me zou lukken om er neen tegen te kunnen zeggen. Tot nu toe gaan er dagen voorbij zonder dat ik zelfs aan suiker gedacht heb.In ieder geval ik ben er super dankbaar voor. Hopelijk komt mijn leven nu terug in de juiste rails.Groetjes Heidi

Richard Mulder
Door

Richard Mulder

op 24 Sep 2013

Hey edwin en iedereen,Ik kan mij goed vinden in dit stuk. Vooral het teveel aan suiker. Lekker zoet gebakje bij de koffie en dan wat extra suiker dan normaal erin anders is de koffie niet lekker meer. Nu ben ik zelf alleen al op de koffie gelijk gaan minderen. Sterker nog totaal geen suiker en melk in de koffie. Je zou mn gezicht moeten zien bij het drinken haha. Maargoed dan drink ik veel koffie en dat scheeld dus 4 grote klontjes op een normaal kop koffie. Hierdoor voel ik me al beter. Met wilskracht kom je er zeker en ben minder moe dan voorheen. Conclusie van t verhaal.... minder is beter ;)Ga zo door Edwin.

Gaetan
Door

Gaetan

op 24 Sep 2013

Geraffineerde suikers mogen wat mij betreft op de harddrugslijst. Nog een effect van suiker dat bijna niet genoemd wordt: Je maag kan geraffineerde suikers niet helemaal verteren dus een gedeelte ervan komt in je darmen terecht, daar maakt het de darmen poreus waardoor er voedinstoffen voordat deze zijn afgebroken tot coloidale eenheden in je bloedbaan terecht komen waardoor het geen "voeding" meer is maar ballast voor je bloed. Als jij mensen van hun suikerverslaving af kan helpen dan ben je goed bezig!

Bas Koot
Door

Bas Koot

op 24 Sep 2013

Hoi Edwin ,Suiker is zeker een verslaving en is ook een middel waar je haast niet vanaf komt of heel moeilijk ! Er zijn heel veel Synthetische zoete smaakversterkers die in heel veel producten zitten maar waar je lichaam wel aan gaat wennen ! De ingredienten krijgen vaak bijvoorbeeld een E-nummer toe gekregen zo is bv ASPARTAAM E951 . Onbewust neem je het in bij bijvoorbeeld snoep , frisdranken , desserts en ga zomaar door ! Het probleem is dat in vele producten een smaakversterker zit met het E621 nummer waar door je steeds maar blijf eten ! Door dat je blijf eten neem je toch weer automatisch die stofjes op ! Alles waar te veel voor staat word dus een verslaving . Heb zelf een tijd zoveel koffie gedronken dat ik op een gegeven moment aan de 16 koffie zat op een dag ! En dat maanden lang . Onbewust sluipt dat erin zo van joh doet nog maar een bakkie en nog 1 . Ben het gaan afbouwen tot maximaal 5 bakkies per dag en daar moet ik echt veel moeite voor doen . Maar dat is een kwestie voor jezelf om de knop om te zetten en volhouden ! En dat is moeilijk met alle dingen waar te veel voor staat ! En ik vind het zeker mooi als daarvoor zo Hypnotherapie dag een hoop kan veranderen in je leven !! En zeker over na te denken voor mensen die zelf de wilskracht niet hebben om het te doorbreken !! Veel succes Edwin vond het een mooi artikel wat je geschreven hebt ;-)

Peter
Door

Peter

op 24 Sep 2013

Zover ik weet hebben we het over suikers in alle producten die we kopen. We hebben maar 20 per dag nodig, maar we nuttigen met jaar kilo's. Maar het gevaar schuild zich in de combinatie met vet. Maar zoals er gezegd is op tv het zelfde hersengebied als bij drugs verslaafde licht op bij onderzoek met de mri scan. Edwin je kunt beter en eerlijker zijn en niet dat het onderbewust gaat maar eerder spreken over onwetendheid. Want wij(de maatschappij) wisten niet dat het zo erg is/was. Je kunt beter de link van het programma waar het op was gisteren bij je artikel plaatsen is mijn advies dan dat je het als iets voor je verkoop gebruikt. Wees daar gewoon eerlijk over. Groeten en succes.

Edwin Selij
Door

Edwin Selij

op 24 Sep 2013

@Peter Natuurlijk is het onwetendheid, net als roken ook ooit was. Toch is het zo dat als je het nu weet, dat dat het niet makkelijker maakt om er vanaf te raken. Dat is namelijk een onbewust automatisch programma geworden. En dat programma is makkelijker te transformeren in hypnose dan met wilskracht. Uiteraard kan dat ook zoals veel rokers ieder jaar bewijzen door te stoppen met roken, maar het kost meer energie.

an
Door

an

op 25 Sep 2013

klopt helemaal, ook candia(een schimmel die zich voedt met suiker) komt veel voor en veroorzaakt b.v. vaginale ongemakken vermoeidheid enz. echter geldt dit niet voor iedereen. je kan het laten testen of jouw lichamelijke klachten door suiker komen. in de reguliere geneeskunde doen ze er niet zo moeilijk over maar in de alternatieve sector wel degelijk.

Reactie plaatsen