Hypnotherapie ervaringen kunnen verschillen met Hypnotherapie ervaring
Hypnotherapie ervaringen
18 januari 2013 
1 min. leestijd

Hypnotherapie ervaringen

Hypnotherapie ervaringen zijn heel uiteenlopend vaak. De een vindt het het mooiste wat hem is overkomen en de ander vond het maar zweverig en had er niet veel aan. Wat maakt nu het verschil.

Hypnotherapie ervaringen

Het grootste verschil in een hypnotherapie ervaring is de hypnotherapeut en de vorm van hypnotherapie waarmee gewerkt wordt. Dat maakt de ervaring een geweldige ervaring of juist helemaal niet.

De hypnotherapeut heeft een groot aandeel hierin. Dat lijkt heel logisch maar is zelfs essentieel. Zelfs de mensen die zeer goed hypnotiseerbaar zijn kunnen bij een slechte hypnotherapeut moeilijk in hypnose komen.

Vertrouwen is zeer belangrijk. Wanneer iemand bijvoorbeeld stinkt, vreemd overkomt of een andere eigenschap heeft waar jij niet tegen kan, dan zal je ook niet gauw in hypnose gaan.

Daarnaast is het aspect rapport heel belangrijk. Het contact of verbinding die je hebt met de hypnotherapeut. Als die er niet is, dan kan je nog zo goed in hypnose gaan, het zal niet lukken. Dit wordt redelijk onderschat.

Ik kan mensen in een diepe hypnose krijgen die bij anderen helemaal niet zo diep gaan. En dat terwijl ze alle verschijnselen vertonen van een somnambulist. Rapport is dan vaak hetgeen dat er mist.

Vertrouwen en Veiligheid

Wanneer je als hypnotherapeut vertrouwen en veiligheid meegeeft en mensen voelen dat, dan zullen de hypnotherapie ervaringen zeer goed zijn. Als er iets mist of mensen zijn bang, dan gaat het niet werken.

Dat kan het verschil zijn tussen een matige ervaring of juist een super hypnotherapie ervaring. Het heeft te maken met:

  • Kennis en kunde van de hypnotherapeut
  • Vertrouwen en veiligheid
  • Rapport

Wanneer die dingen aanwezig zijn in een sessie dan is het resultaat binnen een uur bereikt. Mist een van deze dingen dan kan het resultaat tegenvallen of duurt het veel langer.

Het werken aan al deze aspecten vind je in een goede hypnotherapie opleiding uiteraard zoals in de hypnotherapie practitioner.

Soms is het simpelweg beter om een sessie te besteden aan vertrouwen, veiligheid en rapport dan hypnose te doen. Het mooie is dan dat in de tweede sessie je het resultaat krijgt wat je allebei wilt hebben.

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Sandertje
Door

Sandertje

op 10 Feb 2014

Hallo allemaal, wij moeten voor school een werkstuk maken over hypnotherapie en nou zouden wij willen weten of er ook mensen zijn met negatieve ervaringen en ik zou ook graag willen weten hoe dit in zijn werk gaat. Verder is alle informatie over hypnotherapie bij ons welkom! Al uw informatie kunt u mailen naar dit mail adres: pietnose@hotmail.com Groet, Piet

Reactie plaatsen