Hypnotherapie en het gebruik ervan
Hypnotherapie en het gebruik ervan
03 juli 2012 
in Hypnose
2 min. leestijd

Hypnotherapie en het gebruik ervan

HypnotherapieHet wordt tijd dat hypnotherapie veel vaker wordt ingezet. De kracht van hypnose is niet te onderschatten. Je kan er zoveel mooie dingen mee doen, dat het vreemd is dat er zo weinig goede voorlichting over is. Gelukkig zijn er veel vooraanstaande ziekenhuizen en universiteiten die de kracht omarmd hebben en er wel mee werken. 

Hypnotherapie bij problemen

Een van de problemen die goed aangepakt kunnen worden door hypnotherapie is het PDS, oftewel het prikkelbare darm syndroom. Heel veel ziekenhuizen grijpen steeds meer naar de behandeling met hypnotherapie omdat het slagingspercentage wel 60% hoger ligt dan de reguliere zorg!

Artsen in het brandwondencentrum in het Universitair Ziekenhuis in Washington gebruiken heel vaak hypnose om pijn te verlichten van de patiënten. Hypnotherapie wordt hier succesvol ingezet voor bestrijding van pijn. Het werkt zeer effectief en kan heel veel mensen helpen.

Het ziekenhuis van de Université Catholique de Louvain (UCL) in Louvain-la-Neuve is een pionier in het gebruik van hypnose in de operatiekamer. Het gebruik van hypnose bij een borstamputatie versnelt het herstel en verkleint de kans op uitzaaiingen, aldus Belgische anesthesisten juni 2011 op een Europees congres. Een zeer interessante ontwikkeling.

Daarnaast is hypnotherapie goed te gebruiken bij bevallingen. Vrouwen kunnen zelfhypnose leren om zo hun bevalling meer pijnvrij door te komen of zelfs helemaal pijnvrij zijn. Nu willen vrouwen vaak een ruggenprik, terwijl hypnose een perfect alternatief en veel gezonder is voor het kind.

Verschillende ziekenhuizen die zijn verbonden aan de Harvard Medical School  gebruiken hypnose om de herstelperiode na een chirurgische ingreep te versnellen. In een van de meest overtuigende onderzoeken tot nu toe rapporteert een onderzoeker van Harvard dat door hypnose de normale tijd die nodig is voor de genezing van botbreuken met enkele weken werd verkort. Interessant toch?

Hypnotherapie mainstream

Gelukkig wordt hypnotherapie steeds meer normaal. Bij stoppen met roken of afvallen, wordt het al vaak ingezet. Bij afvallen jammer genoeg nog te weinig, want de voorlichting is heel matig. Laatst sprak ik nog een vrouw in het ziekenhuis die een maagverkleining had gehad, maar nog steeds vreetbuien had. Die drang kan je met hypnose verhelpen.

Wist je bijvoorbeeld dat Peter Beense (de zanger) hotdogs in de blender gooide en het zo naar binnen bracht, nadat hij een maagband had gezet? Natuurlijk is dat ongelooflijk en vrij bizar, maar als je inzicht hebt in de onbewuste automatische processen van mensen, dan is het logisch. Dat onbewuste programma moet aangepakt worden, anders is het effect gewoon nul en kost het de maatschappij geld.

Hypnotherapie kan de maatschappij geld besparen, wanneer het goed wordt ingezet en er meer voorlichting komt. Met dit artikel hoop ik wederom een bijdrage te leveren. Laat een reactie achter en je kan ook weer deze maand een mooie prijs winnen!

 

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Agnet
Door

Agnet

op 03 Jul 2012

Ik moet zeggen,ik vind het steeds intressanter worden,kortom je hebt me aandacht!

Ruud
Door

Ruud

op 03 Jul 2012

Ik heb het gelezen Edwin wat betreft over ziekenhuizen Mijn vader heeft pas een operatie van een anarisma gehad dat is een verwijding van de buik 6 cm, volgens de arts overleven i op de 4 mensen deze operatie,ik dacht gelijk aan jou over die techniek met de hand naar zijn gezicht toe,ik heb langzaam op hem ingepraat en hij werd er erg rustig door en wat denk je? hij heeft de operatie van vier uur doorstaan Edwin bedankt ik ben geen hypnotiseur maar heb het toch voor elkaar gekregen dank zij jou! Met vriendelijke groet,Ruud.

Edwin Selij
Door

Edwin Selij

op 04 Jul 2012

Super Ruud!! Geweldig als je zo mensen kan helpen en helemaal je vader. Volgens mij ben jij een prima hypnotist!

Celia
Door

Celia

op 04 Jul 2012

Dag Edwin, Ik heb mij opegegeven voor de 2-daagse workshop in september. Ik ben erg benieuwd en kijk er nu al naar uit.

Reactie plaatsen