Hypnotherapie tijdens de zwangerschap
Hypnotherapie tijdens de zwangerschap
22 januari 2013 
1 min. leestijd

Hypnotherapie tijdens de zwangerschap

Hypnotherapie tijdens de zwangerschap kan heel goed werken om misselijkheid tegen te gaan. Zeker de eerste 3 maanden kunnen heel heftig zijn en voor sommige vrouwen gaat het zelfs langer door. Ook de laatste maand kunnen er veel klachten bijkomen. Zelfhypnose kan dan een goede oplossing zijn.

Hypnotherapie en Zwangerschap

Wanneer je zwanger bent gebeurt er heel veel. Zelf heb ik het nooit meegemaakt, maar wel van dichtbij meerdere keren gezien omdat ik 4 kinderen heb. Daarnaast heb ik ook 2 neefjes en een nichtje en ook die zwangerschappen heb ik van dichtbij meegemaakt.

Al die zwangerschappen waren heel anders en vooral bij mijn schoonzusje veroorzaakte ze nogal wat klachten. Veel vrouwen ervaren ook na de zwangerschap nog klachten. Onbegrepen klachten zoals bekkeninstabiliteit maar ook vermoeidheid en soms zelfs depressieve klachten.

Hypnotherapie kan in dit soort gevallen een oplossing bieden om ondersteunend te zijn tijdens de zwangerschap en daarna. Maar dat niet alleen. Hypnose kan ook heel goed werken tijdens de geboorte.

Hypnose en de bevalling

Hypnose brengt je in een staat van ontspanning en focus. Zeker wanneer je in een diepe hypnose gaat zoals somnambulisme dan kan je de pijn van de bevalling uitschakelen.

In een nog diepere staat, de hypnotische coma, kan je zelfs glimlachend bevallen. Voor de meeste vrouwen klinkt dit misschien als een wonder of zelfs onmogelijk tot aan belachelijk, maar het is wel degelijk mogelijk.

In de jaren ’60 waren veel vrouwen die op deze manier bevielen van hun baby. Pijnloos en in een vrij korte tijd konden ze in hypnose bevallen zonder veel complicaties (gemiddeld). Veel minder dan normaal omdat in hypnose het lichaam heel goed meewerkt.

Je krijgt als vrouw ook veel meer controle. De weeën die gaan wel, daar hoef je niets voor te doen. Het enige wat je hoeft te doen als vrouw is mee te gaan in de wee, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. In hypnose gaat dat wel makkelijker omdat je geen pijn voelt. Jouw lichaam doet het vanzelf en de bevalling verloopt in hypnose soepel en rustig.

Iedere verloskundige zou dit eigenlijk moeten leren en voor die mensen heb ik ook speciaal een training ontwikkeld. Wanneer je daar interesse in hebt dan kan je contact opnemen met ons instituut.

Wanneer je zelf hypnose wilt gebruiken om pijnloos te bevallen dan is het goed om te weten dat jij dat kan leren. Bij ons kan je dat leren en wanneer je dat wilt dan kan je een afspraak maken.

Ik hoop dat steeds meer vrouwen hiervoor gaan kiezen want verdoving is vaak niet handig. Het schijnt dat kinderen die geboren worden met verdoving later gevoeliger zijn voor verslavingen. Ik ben het in ieder geval wel geworden ..

Met hypnose is die kans precies nul dus doe er je voordeel mee.

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
A. Barut
Door

A. Barut

op 05 Feb 2013

Beste,Graag wil ik weten of je gehypnotiseerd wordt als je wilt stoppen met roken. Hoe gaat dat?In afwachting van u reactie.mvg,Alev

Reactie plaatsen