Hypnotiseurs in een bar in Nice...
Hypnotiseurs in een bar in Nice...
15 april 2019 
1 min. leestijd

Hypnotiseurs in een bar in Nice...

Daar komen gekke dingen van. En dat klopt. Jaren geleden (2013) volgde ik een cursus mesmerisme. Dat is de voorloper zou je kunnen zeggen van hypnose. Hypnose is voortgevloeid uit het mesmerisme en bedacht door Franz Anton Mesmer in de 18e eeuw.

Het woord mesmerizing is ook van zijn naam afgeleid. Leuk weetje.

In de cursus leerden we grofweg drie dingen. Presence (aanwezigheid), Fascineren (in de ogen staren) en Passes (magnetiseren). Hier deden we zes dagen over en je had er wel twintig dagen op door kunnen gaan. Ik ging erheen om beter te leren fascineren, ook wel gazen genoemd. Dat wilde ik graag.

Hypnotische ogen hebben. Dat leek mij wel wat. Mijn ogen zijn zeker meer hypnotisch geworden door de oefeningen en krachtiger, maar wat veel krachtiger bleek, was de presence. Het aanwezig zijn. Als je dat bent dan gaat alles veel beter.

Voor jou misschien heel logisch, voor mij was dat toen echt een eye-opener. Wanneer je echt in een sessie met iemand er bent dan gebeuren er wonderlijke dingen.

Dat oefenden we dus en mijn ogen werden letterlijk steeds intenser en ook witter op de een of andere manier. Het oogwit dus. Het werden echt van die stralende bollen bijna. Nou ja met een beetje fantasie.

Na de cursus liepen we wat rond in Nice en eindigde in een barretje (zie foto). Daar raakten we aan de praat met wat mensen en die waren (uiteraard) gefascineerd. Vooral de dames vonden het wel leuk en vroegen of wij hun konden hypnotiseren.

Binnen een paar seconde lagen ze op de grond. De een na de ander.

Je kan je voorstellen dat mensen nog meer gefascineerd raakten maar ook bang werden. We werden vriendelijk verzocht het etablissement te verlaten en dat deden we, de dames achterlatend… (eerst gewekt hoor, anders lagen ze er nu nog ;-))

Maar zo snel kan het gaan. Mensen kunnen zo snel in hypnose en dat werkt vaak ook veel beter dan langzaam. Dan kunnen ze namelijk blijven denken. Dit is iets wat ik in juni aan heel veel mensen ga leren. Je moet er maar durven bij te zijn. Check de link als je durft

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen