Ieder Gedrag Is Hypnose
Ieder Gedrag Is Hypnose
12 september 2011 
2 min. leestijd

Ieder Gedrag Is Hypnose

Onbewust informatie verwerkenHypnose is voor mij heel anders dan wat de meeste mensen erover denken. Veel mensen hebben een bepaald idee over hypnose dat niet klopt. Niet gek natuurlijk als je ziet wat er allemaal wordt uitgezonden op tv. Het draagt niet bij aan een goede voorlichting over hypnose.

Ieder gedrag is hypnose

Als je bedenkt dat wij 11,2 miljoen bits aan informatie binnenkrijgen per seconde. Hoeveel denk je dan dat je daarvan bewust verwerkt? 1 miljoen?  Zo’n 5%, dus 560.000? Of misschien maar 100.000? Dat is slechts 1 %..

Het is zelfs nog veel minder. Het zijn er maar 60. Dat is slecht 0.00054%. Dat is niet veel..

Wat je dus aan informatie onbewust verwerkt is dus bijna 100%. Als je bedenkt dat je op basis van die informatie ook beslissingen neemt, gedrag aanneemt en jouw leven indeelt dan is het geen wonder dat je steeds hetzelfde doet.

Ieder gedrag dat je dus doet, doe je onbewust automatisch. Klinkt dat niet als hypnose? In hypnose doe je ook alles onbewust automatisch en reageer je op suggesties. Je doet als het ware hetzelfde bij jezelf nu.

Je geeft jezelf allerlei suggesties waarop je reageert. Als die suggesties jou versterken en je wordt er beter van dan is er niets aan de hand. Super!

Als je echter jezelf suggesties geeft die je belemmeren dan is het zaak om daar iets aan te veranderen. Vind je niet? Bewust is dat niet te doen. Je hebt gezien hoe weinig invloed je bewust hebt.

Onbewust kan je echter wel veel invloed uitoefenen. Dat kan je door hypnose doen. Door in hypnose te gaan kan je jezelf positieve suggesties geven die je gaat geloven. Daardoor zal je automatisch iets anders gaan doen en dat is super.

Hypnose te leren is vrij makkelijk. Je kan een workshop volgen of zelfs maandelijks videoles krijgen. Je kan echter ook werken met het beeld dat je hebt over jezelf.

Zondag was ik op een seminar en sprak daar met een vrouw die zichzelf in heel veel dingen belemmerde. Ze zei: ‘Het is alsof ik in een teil met beton sta en dat mijn handen vastgebonden zijn op mijn rug’

Kan jij je voorstellen wat het probleem is?

Natuurlijk. Als je dat onbewuste beeld niet verandert zal alles wat je doet geen enkele zin hebben. Alles wat je dan zal ondernemen loopt op niets uit.

Toch denken veel mensen niet zo. Ze denken nog maar iets anders proberen of een andere strategie inzetten. Natuurlijk kan dat een bepaalt succes brengen, maar het is lang niet zo effectief als dat het zou kunnen zijn.

Hoe zie jij jezelf? Wanneer je dat wilt delen kan je dat hieronder doen. Dan heb ik wellicht een oplossing voor je of iemand anders..

Deel dit artikel met je netwerk zodat we elkaar kunnen helpen om het onbewuste iets bewuster te maken.

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij ontwikkelt verschillende trainingen in hypnose en het instituut geeft steeds meer specialistische trainingen in hypnose. Al jaren is hij de nummer 1 hypnose trainer van Nederland en is vaak gevraagd voor radio en televisie daardoor.
Reactie plaatsen