In de helft van de tijd vier keer zoveel geld verdienen…
In de helft van de tijd vier keer zoveel geld verdienen…
02 maart 2019 
1 min. leestijd

In de helft van de tijd vier keer zoveel geld verdienen…

Mildura is de druivenhoofdstad van Australië. Als je door dat gebied heen rijdt, dan kan je 20 minuten rijden en alleen maar druiven zien. Links, rechts, voor, achter. Alleen maar druiven.

Wij hadden uiteraard geen geld meer toen we daar aan kwamen en werden dus gedwongen te werken in de bloedhitte in het druivenveld. De strategie was om de trossen met een mesje door te snijden en in een emmer te doen.

Best grote emmers.

Strategie

200 emmers vullen was 80 dollar verdienen. De eerste dag hadden we gewerkt van 6 uur ‘s ochtends tot 5 uur ‘s middags en we hadden 35 dollar verdiend.

We werkten met twee Italianen en dat waren echt Gunpickers. Zij verdienden 120 dollar de man. Zij hadden veel scherpere mesjes, handschoentjes aan en uiteraard hoedjes op. Het was namelijk 45 graden.

Op de camping maakten we een plan. We waren met vier mensen. Een jongen uit Eindhoven, uit Australië, uit Kroatië en ik. Charlie uit Kroatië had in het leger gezeten en was iedere morgen om vijf uur op en ging dan hardlopen, daarna situps doen, pushups doen en zwemmen. Dat begonnen wij ook te doen. Zwemmen en opdrukken.

Staatje tikken noemden we het. Wij zaten in de staat Victoria en aan de overkant van de rivier was de staat New South Wales. We werden steeds fitter en kwamen op een plan.

De mesjes gooiden we weg en we zouden simpelweg alles eraf rukken.

Het plan werkte. De nieuwe strategie was een stuk beter. Ik werkte met Charlie en die tijgerde via de onderkant van de bosjes en trok daar alle trossen los. De bovenkant deed ik. Wanneer je keek naar de ranken als wij waren geweest was het net of er een olifant doorheen was gerend.

Maakte voor ons niet uit. 400 emmers de man, 160 dollar in de pocket.

We werden Gunpickers. In Mildura zijn 10.000 plukkers actief in het hoogseizoen. Wij hoorden bij de top 10.

Als we hetzelfde hadden blijven doen als die Italianen, dan hadden we nooit een gunpicker geweest. Wij gingen trainen op snelheid, fitheid en vonden een andere manier. We waren daardoor niet alleen veel sneller, maar verdienden ook meer. Oh ja en om twee uur in de middag waren we klaar.

Het is goed om te kijken hoe anderen het doen, maar als dat voor jou niet werkt? Doe dan wat anders. De Mildura tactiek pas ik ook toe op mijn eigen bedrijf en is daarom niet voor niets het grootste Hypnose Instituut van Europa.  Dus als je iets doet wat niet werkt? Doe dan wat anders.

Er is altijd een manier die veel beter werkt… 

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen