Intuïtie bullshit
Intuïtie bullshit
Persoonlijke Ontwikkeling
Edwin Selij
Persoonlijke Ontwikkeling
05/15/2019
1 min
0

Intuïtie bullshit

05/15/2019
1 min
0

Je hoort het steeds vaker. Je moet meer op je intuïtie vertrouwen. Intuïtief een bedrijf bouwen, je leven leiden, werken of wat dan ook.

De intuïtieve coaches en therapeuten reizen de pan uit. Alles op de intuïtie. Door God gegeven waarheden. Alles wordt doorgegeven vanuit het Hogere, het ontastbare en dat is mooi.

Want zo hoef jezelf niet veel te doen. Behalve je open te stellen natuurlijk.

Intuïtie Bullshit

Wauw, dat had een hoop training gescheeld man. Waarom hebben ze mij op zwemles gedaan eigenlijk? Ik had gewoon in het zwembad gegooid moeten worden en het intuïtief moeten oppakken.

Of fietsen, ook zo eentje. Had ik ook gewoon op intuïtie kunnen leren. Veel makkelijker. Rekenen, lezen, alles had ik op intuïtie kunnen doen man.

Yeah right

Ik ben blij dat er geen chirurgen zijn die dit doen. Die intuïtief opereren.

Althans, niet zonder training. Want intuïtie vanuit training is super. Een sporter die intuïtief voetbalt, vecht of een turnoefening doet, die denkt niet meer na. Alles gaat vanuit intuïtie. Maar wel getrainde intuïtie en dat is heel wat anders.

Brandweermannen die opeens een pand uitlopen omdat ze iets ‘merken’ en daarna stort het hele pand in. Ze voelen het aan omdat ze getraind zijn. Jij en ik zouden zeer waarschijnlijk zijn omgekomen in het puin.

Intuïtie hoor je steeds vaker. Alsof dat de manier is om alles voor elkaar te krijgen. Een goedlopend bedrijf, veel klanten en supersessies. Onzin.

Je moet trainen, werken, leren, studeren, proberen, falen, weer proberen en dan, als je uren erin hebt gestoken, word je steeds intuïtiever en weet je opeens dingen. Dan noemen mensen je opeens een geniale therapeut of coach of ondernemer.

En dat is dan ook zo.

Zo vaak heb ik cursisten zien werken op gevoel terwijl het nergens op sloeg. ‘Zij is gewoon bang, dat voel ik gewoon..’

‘Is dat zo? Vraag het eens?

En dan was de ander simpelweg geïrriteerd. En dat snap ik heel goed als mensen gewoon maar wat aannemen en dat dan gaan presenteren als een feit met als excuus hun hooggevoeligheid.

Natuurlijk kom je ermee weg. Hele paranormale beurzen zitten vol met die mensen. Ik kan daar ook gaan zitten, is vrij makkelijk en ik denk dat ik het nog beter doe dan de meesten daar.

Doe jezelf een lol. Geef intuïtie de plek waar het hoort. Na training en alsjeblieft niet ervoor of je moet dat wel heel goed getraind hebben 😉

Reacties
Categorieën