Kan je 10 kilo spieren in een maand tijd erbij krijgen
Kan je 10 kilo spieren in een maand tijd erbij krijgen
09 april 2013 
3 min. leestijd

Kan je 10 kilo spieren in een maand tijd erbij krijgen

Is het mogelijk om 10 kilo spieren erbij te krijgen in een maand tijd. De meeste mensen zeggen dat het niet mogelijk is en zeker degene die er verstand van hebben. Ik ben de uitdaging aangegaan en hieronder mijn verslag.

De uitdaging

10 maart 2013, de dag dat ik met mijn grote mond zei dat het makkelijk mogelijk is om 10 kilo aan spieren erbij te krijgen in een maand. Ik zei dat voor een groep van 14 mensen (cursisten van de practitioner).

Een van die cursisten zei: ‘Ok en wat is dan de counterinspanning? Wat als je het niet haalt?’

Oeps, dacht ik, nu is het menens. De counterinspanning was dat ik dan iedereen uit eten mee zou nemen van de cursus. Nou goed, dat is natuurlijk niet verschrikkelijk ofzo, maar het gaf mij wel genoeg motivatie om dat niet te laten gebeuren :-)

Voor het naar bed gaan woog ik mezelf en was net 80 kg. Dus op naar de 90 kg! Let wel, dit was in de avond dus op de top van mijn gewicht.

De volgende dag

11 maart 2013 ging ik voor het eerst weer sinds jaren naar een sportschool met het boek ‘The Four Hour Body’ van Tim Ferris in mijn tas. Dat schema zou ik volgen. Tim beweert in zijn boek dat hij (zonder drugs!) 15 kilo spieren erbij kreeg in een maand door het volgen van dat schema. Dus ik dacht, dan moet 10 kilo zeker lukken!

De meningen waren zeker verdeeld. De meeste mensen die ik sprak zeiden dat het niet kon en zeker de mensen die al jaren krachttraining deden. Dat kon gewoon niet zonder ‘hulpmiddelen’

Die mensen hoorde ik aan en het ging het ene oor in en het andere oor uit. Dat moet ook wel. Ik weet het namelijk ook niet en als je dan gaat luisteren naar de ‘experts’ en je neemt dat aan, dan lukt het zeker niet. Ik ging mij dus inprenten dat het ging lukken.

Het schema

In dat schema staat eigenlijk heel simpel het volgende:

  1. Train niet teveel (minder is meer)
  2. Train tot het uiterste (train to failure)
  3. Pak tussen de 2 en 10 apparaten en zeker niet meer!

Dat is het. Meer is het niet. Je pakt 1 set van het gewicht dat je aankan en maakt dan sets tot je echt niet meer kan en je hele lichaam staat te trillen. Daarna stop je en neem je 3 minuten pauze en gaat naar het volgende apparaat.

Voor meer informatie moet je het boek aanschaffen want daarin staat precies hoe je het gewicht bepaalt en welke apparaten Tim gebruikte voor zijn challenge. Ik schrijf het niet op omdat het meer dan 5 pagina’s uit het boek is en dan wordt het wel een heel lang artikel ;-)

Je traint dus maximaal maar 40 minuten, meer niet. En dat maximaal 2 keer in de week.

Voeding

Daarnaast is het belangrijk dat je meer gaat eten natuurlijk. Je komt niet aan van de lucht. Zelf was ik niet echt een man van het ontbijt. Ik ontbeet met een bakje yoghurt en muesli. Tja, dat kon niet meer en dat werden 5 eieren met sla, courgettes en bonen. Dat was wel even wat anders.

Daarnaast ging ik shakes drinken, multivitamines nemen en 5-6 keer per dag goed eten. In het begin was dat echt heel erg wennen maar ik merkte na een paar dagen al veel meer energie in mijn lichaam. Veel pasta’s en eiwitten.

Het resultaat

Ik ben gaan trainen volgens het schema en ook gaan eten volgens het schema. Ook de supplementen die worden aangeraden in dat boek heb ik besteld en ben ik gaan gebruiken.

Daarnaast heb ik ook mijn mind getraind in het resultaat. Ik heb zelfhypnose toegepast om het te gaan geloven en ook gevisualiseerd hoe het eruit zou zien.

Nu heb ik nog 2 dagen en ik zit nu op de 90 kg. Mijn vetpercentage is wel wat omhoog gegaan maar niet heel veel. Maar mijn spieren zijn wel degelijk gegroeid. De omvang van mijn armen, borst en en schouders zijn een stuk groter geworden.

Niet heel extreem natuurlijk en ik kan die 10 kilo prima hebben met mijn lengte. De uitdaging heb ik zeker gehaald en iedereen die hetzelfde zou willen bereiken die kan dat bereiken met dat schema.

Hieronder de foto

Niet de allerbeste kwaliteit maar je kan het verschil denk ik wel zien. Het meeste gewicht zit erbij aan mijn benen maar daar had ik geen before foto van.

Uitdaging

De volgende uitdaging staat alweer in de planning al ga ik nog even door met trainen tot de zomer ;-)

Besef goed dat als je iets echt wilt dat het echt wel mogelijk is wanneer je er alles aan doet. Zet voor jezelf de juiste intentie en ga ervoor. Je kan meer dan je denkt!

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Petra Berning
Door

Petra Berning

op 09 Apr 2013

Een foto ter ondersteuning van het bericht zou wel leuk zijn. Knap gedaan! Is weer eens wat anders dan dat eeuwige afval gebeuren. Ben zelf ook te licht dus ga het zeker proberen. Ik laat je het resultaat weten.

Vladislav
Door

Vladislav

op 09 Apr 2013

Heel cool van je dat je de uitdaging bent aangegaan. Een "before and after foto" zou je verhaal alleen maar versterken. Een video reportage zou ook fijn zijn.

Edwin Selij
Door

Edwin Selij

op 09 Apr 2013

Foto staat erbij :-)

Remco
Door

Remco

op 09 Apr 2013

Leuk artikel om te lezen en heel herkenbaar (al ben ik zelf nog niet over gegaan tot actie;)) - misschien toch maar doen. Maar 5 eieren als ontbijt = 35 per week. Is dat nog wel gezond dan?

Coen Olde Bijvank
Door

Coen Olde Bijvank

op 12 Apr 2013

Zonder het eigeel kan dit geen kwaad..

Sharon
Door

Sharon

op 09 Apr 2013

Ik zou wel 10 kilo willen verliezen in 1 maand, kan dat ook?

Coen Olde Bijvank
Door

Coen Olde Bijvank

op 12 Apr 2013

@sharon tuurlijk kan dat, 3x sporten in de week en alleen nog maar brood met kaas/ham, 2/3 stuks fruit en een gezonde avondmaaltijd ;) dan kom je zeker weten een heel eind, succes! Het is allemaal Dicipline en mindset, zoals Edwin zegt als je echt iets wilt kan dat! Ik snap nog steeds niet waarom mensen altijd maar dieeten kopen etc.. Echt onzin als je het mij vraagt! @Edwin Leuk artikel en goed bezig!!

Reactie plaatsen