Kan je hypnose zelf leren?
Kan je hypnose zelf leren?
27 maart 2013 
2 min. leestijd

Kan je hypnose zelf leren?

Hypnose zelf leren is mogelijk. Dat vergt uiteraard training maar het is belangrijk dat je het ook goed doet. Wanneer je namelijk verkeerd begint dan ga je een weg op die lastig en moeilijk is, terwijl hypnose makkelijk is.

Hypnose zelf leren via een boek

Je hebt een aantal manieren om hypnose zelf te leren. Allereerst kan je het proberen te leren uit een boek. Helaas zijn er niet veel goede boeken over hoe je hypnose kan leren. Wanneer je hypnose kan, zijn er wel veel goede boeken die je kan lezen als aanvulling.

Je komt dan al vaak uit op zelfhypnose wanneer je uit een boek gaat leren. Dat is ook het beste begin, want als je zelf weet hoe het voelt dan kan je het ook makkelijker induceren bij een ander.

Er zijn wel een aantal goede boeken over zelfhypnose en dat kan een goed begin zijn om zelf hypnose te gaan leren.

Hypnose zelf leren via een DVD

Een betere manier om te leren is via een hypnose DVD of filmpjes op internet. Daar zie je ook wat er gebeurt en hoor je ook hoe de hypnotiseur zijn of haar stem gebruikt. Het zijn de details die het verschil maken en die vind je vaak niet terug in een boek.

Wanneer je ze ziet en toepast zal je merken dat het direct een stuk beter gaat. Een van die dingen is ‘de feedback loop’. Hierbij geef je iedere verandering die je ziet terug aan de ander door middel van feedback.

Je ziet bijvoorbeeld dat de schouders ontspannen en je zegt: ‘Inderdaad’ of ‘Precies’. Je ziet een verandering en je geeft feedback. Wanneer je dat een hypnotiseur ziet doen en je ziet het effect dan besef je pas hoe belangrijk het is. In een boek zie je vaak niet direct de waarde van zo een belangrijk detail.

Films zijn zeer waardevol. Op youtube vind je veel filmpjes die je kan bestuderen of je kan kiezen voor een online hypnose cursus waarin je stap voor stap hypnose zelf kan leren. Dat is een nog betere optie om te doen omdat je dan ook uitleg krijgt wat je precies moet doen.

Hypnose zelf leren bij een LIVE training

Verreweg de beste manier om hypnose zelf te leren is via een LIVE training. Een workshop of zelfs een complete hypnose opleiding.

Een workshop kan een goed begin zijn om hypnose zelf te leren. Je krijgt daarin de handvatten die je nodig hebt om te hypnotiseren en met DVD’s en boeken kan je dan weer verder. Zo kan je wel vaak sneller aan de slag gaan.

Wil je echt mensen gaan helpen ermee dan is het goed om te denken aan een complete hypnose opleiding. Dan kom je er vaak niet alleen met films en een dag hypnotiseren omdat problemen vaak complex zijn.

De keus voor een hypnose opleiding is een goed idee wanneer je echt alles wilt leren over hypnose. Wil je alleen leren om te hypnotiseren dan is een dag genoeg.

Hypnose

Hypnose is een prachtige tool om in te zetten. Gebruik het als een kracht voor het goede zodat je de wereld steeds een beetje beter kan maken. Een betere wereld begint daar, met de intentie, en om die in te zetten voor mooie en goede dingen.

Als je dan ook nog eens hypnose daarbij inzet wordt het nog krachtiger!

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen