Kan je door weed roken een allergie krijgen?
Kan je door weed roken een allergie krijgen?
02 oktober 2013 
2 min. leestijd

Kan je door weed roken een allergie krijgen?

Een joint roken vind ik persoonlijk niet meteen het slechtste wat je kan doen. Als je ziet wat mensen wegdrinken in een weekend en wat de schade daarvan is, dan pleit ik liever voor meer coffeeshops dan voor meer cafés. Maar laatst las ik toch wel een interessant onderzoek.

Cannabis veroorzaakt Allergie

Uit onderzoek van het Universitair ziekenhuis in Antwerpen blijkt namelijk dat het gebruik van Cannabis mogelijk de veroorzaker is van diverse allergieën. Het roken van cannabis heeft al een hele lange tijd voor en tegenstanders.

Er heerst ook een discussie of het roken van een joint wel of niet goed voor je is. Er zijn mensen die beweren dat het roken van weed voor een betere concentratie zorgt. Je wordt er ontspannen van en “mellow”. Voor sommige mensen kan dat zeker goed werken.

Zelf ken ik wel een aantal mensen die zonder een joint niet echt goed kunnen functioneren in de maatschappij. De samenleving mag blij zijn dat er weed bestaat voor die groep mensen. Ook mensen met pijn kunnen er veel baat bij hebben.

De tegenstanders..

Er zijn natuurlijk ook mensen die er tegen zijn. Dat komt omdat het toch drugs is. Je raakt er verslaafd aan, het breekt de hersencellen af en je wordt er passief van. Je hebt geen drive en je bent niet productief.

Waarom veroorzaakt cannabis allergieën?

Wat het ook mag zijn wat je van het roken van een joint allemaal kan krijgen, wat wel gebleken is dat het voor allergieën kan zorgen. Zo kunnen een latex, tabak en citrus allergie het gevolg zijn van het roken van cannabis.

De cannabisplanten zijn veel sterker dan vroeger. Ook zie je dat meer mensen en voornamelijk meer jongeren en jeugd steeds meer cannabis roken. Veel meer dan vroeger. Door de verhoogde consumptie is de kans ook groter dat je een allergie kan krijgen.

Volgens Hoogleraar Didier Ebo van de afdeling Immunologie en Allergologie zijn er ook neveneffecten van de planten die nu krachtiger zijn geworden is de concentratie eiwitten toegenomen. Deze concentratie van eiwitten is ook de reden dat meer mensen allergieën oplopen.

In 2012 hadden ze al het vermoeden, maar nu met de laatste onderzoekgroep werd dat vermoeden wederom bevestigd. Dus wanneer je veel jointjes rookt en ook sterke weed gebruikt denk daar dan eens goed over na.

Het is niet heel erg wanneer je een joint rookt, maar de grote hoeveelheden kunnen voor klachten zorgen die niet overgaan als je stopt met weed roken. En dat is heel vervelend.

Ben je eindelijk gestopt met het roken van weed of hasj, kan je geen fruit meer eten omdat je allergisch bent ervoor. Dat lijkt mij een slecht idee.

Gelukkig kan je makkelijk van je verslaving afkomen door hypnotherapie in te zetten. Zeker de manier die wij doen werkt heel krachtig in op jouw systeem van zelfwaardering. En dat zorgt ervoor dat je dan geen terugval meer krijgt.

Mocht je onverhoopt toch een allergie hebben meegekregen dan kunnen we dat in hetzelfde traject meenemen en jou daar ook van verlossen. Beter is het echter om je consumptie te verminderen vanaf nu. Het zorgt er dan tenminste voor dat je niet het risico loopt dat je een allergie krijgt. Dat is namelijk heel vervelend, al is het zeker op te lossen.

Ik hoor graag wat je van dit artikel vindt.

 

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Ludwig
Door

Ludwig

op 28 Oct 2013

Door onze metingen en behandelingen t.a.v. wiet gebruik merken we het stoppen van de aanmaak van essentiële aminozuren in het lichaam. Zodra de client stopt, kunnen we aantonen dat het niveau stijgt. Dus als je hasjiesj of wiet langdurig en frequent blijft gebruiken pleeg je roofbouw op je lichaam. Door de afname van aminozuren tast je indirect het immuun systeem aan. Het kan dus ook wel voordelen hebben in zeer persoonlijke situaties en om weg te zijn uit de shit waarin je leeft. Maar ja dat is een ander probleem. Tekort aan verantwoording nemen voor jezelf .

Reactie plaatsen