Keuringsdienst van Waarde en de eieren hypnose
Keuringsdienst van Waarde en de eieren hypnose
22 april 2019 
in Nieuws
1 min. leestijd

Keuringsdienst van Waarde en de eieren hypnose

Gisteren keek ik de Keuringsdienst van Waarde terug op tv. Mijn schoonvader attendeerde mij daarop. Het ging over eieren.

Het was mindblowing. Ik kwam na dat programma uit mijn eieren-hypnose zou je kunnen zeggen. En misschien jij na het lezen van dit stukje ook.

Bruine eieren kosten 8 cent meer in de supermarkt dan witte eieren. Waarom? Omdat de consument bruine eieren wil.

Is er een verschil tussen witte en bruine eieren? Jazeker!

Witte zijn beter…

Ok en toen moest ik even mijn hoofd erbij houden.

Kijk, vroeger had je legbatterijen en daar zaten kippen in en die legden eieren. Die eieren waren vaak wit en dat hebben de meeste mensen dus daarmee geassocieerd. Witte eieren zijn slecht.

Om zich te onderscheiden gingen de kippenboeren kippen houden die bruine eieren legden. Die hadden nog niet die associatie. En ze noemden die scharreleieren. En zo geschiedde de hypnose in de jaren ’80.

Hoe kan je zien dat een kip witte of bruine eieren legt? Aan de lellen die bij zijn snavel hangen. Dat is het. Meer verschil is er niet.

Alhoewel…

Kippen die witte eieren leggen, die leggen meer eieren per jaar, gebruiken minder voedsel en zijn dus duurzamer en beter voor het klimaat.

En die witte eieren zijn precies hetzelfde als de bruine eieren, want het minimale ei wat je vindt in een supermarkt is een scharrelei.

En ik maar bruine eieren kopen omdat ik vol in de hypnose zat dat wit minder zou zijn. Het blijkt zelfs dat wit beter is vergeleken met een bruin ei.

Zelfs de kippenboer, die kippen hield die bruine eieren legde, zei het ook: ‘Wit is beter voor het milieu, is duurzamer en zelfs voor de productie is het beter. Maar ja, de mensen willen bruine eieren…’

Dus daarom zijn die bruine eieren 8 cent duurder per stuk.

Geniet van je eitje 🙂

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen