Kleurentherapie en de combinatie met hypnose werkt zeer krachtig
Kleurentherapie

Kleurentherapie kan heel heilzaam zijn. Als je bedenkt dat alles uit trilling bestaat en wij ook op een bepaalde manier trillen dan kan je je misschien ook wel voorstellen dat je dat kan beïnvloeden. Wanneer jij op een bepaalde frequentie trilt en daar problemen bij ondervindt dan kunnen kleuren jou helpen.

Kleurentherapie

Kleuren hebben een heilzame werking. Wit bijvoorbeeld heeft alle kleuren in zich en zwart helemaal geen één kleur. Mensen die veel zwart dragen en opeens een paar weken alleen maar wit gaan dragen zullen merken wat voor een verschil dat heeft. In het begin vinden ze dat helemaal niet lekker maar na een paar weken zijn ze eraan gewend. Wanneer je dan weer zwart gaat dragen dan merk je verschil. Doe het maar eens.

We onderscheiden daarnaast nog veel meer kleuren. Er zijn oneindig veel kleuren maar we onderscheiden ze in 6 basiskleuren en die zijn:

  • Violet
  • Blauw
  • Groen
  • Geel
  • Oranje
  • Rood

Deze kleuren hebben een bepaalde frequentie. Sommige kleuren hebben een korte golflbeweging en trillen heel snel (zoals violet) en rood trilt langzamer en heeft een grote golfbeweging.

Licht bestaat net als geluid uit golven. Zichtbaar licht is te zien tussen wanneer de golflengte tussen de 380 en 780 nanometer is. Dat is ongelofelijk klein want een nanometer is 0,0000001 centimeter. Alles wat daarboven is, zoals ultraviolet, of alles wat daaronder zoals infrarood zien we niet met het blote oog.

De 6 kleuren zie je hieronder staan met hun golflengte

Kleur: Golflengte (in nanometer)
Violet 380-420 nm
Blauw 420-490 nm
Groen 490-575 nm
Geel 575-585 nm
Oranje 585-650 nm
Rood 650-780 nm

Je ziet dat de rode kleur een langere golflengte heeft dan oranje of geel. De trilling die de kleuren hebben resoneren ook op verschillende delen van het lichaam. Als je denkt aan rood en je laat die kleur toe in je lichaam dan zal dat gaan resoneren met het onderste deel van je lichaam en niet perse met je hoofd.

Violet daarentegen resoneert meer met je hoofd dan met je onderlichaam bijvoorbeeld. Ook de verschillende organen resoneren op verschillende kleuren en in de kleurentherapie gebruiken ze de volgende kleuren bij de volgende problemen.

Kleuren bij problemen

Rood wordt gebruikt bij mensen die astma of chronische hoest hebben, huidproblemen en ter bevordering van de bloedsomloop. Het is een zeer doordringende kleur en als je kijkt naar de chakra dan kan je ook die kennis inzetten.Kleurentherapie

Oranje wordt gebruikt om lusteloosheid te behandelen. Ook verharding en verkalking kan ermee behandeld worden omdat oranje verwarmt. Met hypnose kan je dit dus ook perfect inzetten om mensen te helpen.

Geel wordt ingezet bij het behandelen van eigenlijk alle ziekten aan de lymfen. Het is de meest heldere kleur die er is en bevordert ook de stofwisseling.

Groen wordt gebruikt in de kleurentherapie om kinkhoest, blaasgezwel (cyste), diabetes, gewrichts-ontsteking of een oogkwaal mee te behandelen. Het werkt ook zeer bevorderend bij het ontgiften van je lichaam.

Blauw wordt gebruikt om pijn te behandelen. Als je beseft dat hypnotherapie de meest effectieve manier is om pijn te bestrijden, dan kan je je voorstellen als je daar ook blauw bij gaat gebruiken. Het heeft een koelende, rustige en kalmerende werking namelijk.

Violet is de hoogst waarneembare trilling en wordt ingezet om de milt te behandelen in de kleurentherapie.

Daarnaast behandelt de kleurentherapie nog veel meer problemen en kijkt daarbij ook naar de bijbehorende chakra. Ook daar is veel informatie te verkrijgen van wat er nodig is voor de cliënt. In de onderstaande video leg ik je nog wat meer uit.

Kleurentherapie en voeding

Wanneer jij bijvoorbeeld een bepaalde kleur ‘mist’ dan kan je die aanvullen. Je kan bijvoorbeeld rode kleding dragen om wat actiever te worden en wat meer geaard. Ook kan je het aanvullen met voeding.

Wil je meer lust dan kan je de oranje kleur aanvullen met wortels of oranje kleding dragen. Konijnen eten genoeg wortel bijvoorbeeld 😉

Er is nog heel veel te combineren en dat is ook goed om te doen wil je mensen effectief en echt gaan helpen. Ik hoor graag hoe jij dat doet en wat jij allemaal inzet. Laat een reactie achter

 

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Jill Kramer
Door

Jill Kramer

op 13 Nov 2012

Ik vond je artikel over kleurentherapie interessant. Zelf ben ik een kleurentherapeute en ik werk al meer dan 15 jaren met kleuren en de betekenis van kleur in het algemeen en hoe kleuren vertellen alles over jezelf, in het algemeen, en hoe jouw kleurenkeuze veel kan vertellen over je ziel. In feite zijn er 12 kleuren, 3 primaire-, 3 secondaire- en 6 tertiaire-kleuren. Ik hoop dat veel mensen jouw artikelen zullen lezen, zelf heb ik een aantal artikelen over kleuren geschreven op de internet website van runningfox.nl (een internet tijdschrift). Kleurentherapie is een heel groot onderwerp.

Paul Brobbel
Door

Paul Brobbel

op 12 Nov 2013

Wellicht is toepassing van ons product interessant Met vriendelijke groet, Paul Brobbel Energy Elements Kratonkade 714 3024 EX Rotterdam-NL 010 2135804 068 1299963 mail@energyelements.nl

wordpress.com
Door

wordpress.com

op 14 May 2014

Vivement votre prochain post

Reactie plaatsen