Liefde is net als geld...
Liefde is net als geld...
13 april 2019 
1 min. leestijd

Liefde is net als geld...

Er is Genoeg…

Wat ik zo interessant vindt, is het idee van dat er niet genoeg is of dat er juist wel genoeg is. Als je kijkt naar bijvoorbeeld een tientje. Tien euro.

Dat tientje, daar kan een zakje weed van gekocht worden. Dat tientje vindt het prima. Daarna wordt het misschien gebruikt om wat te eten te kopen. Prima.

Wie weet wordt het daarna gebruikt als fooi voor een restaurant om de mensen daar te bedanken voor het heerlijke eten. Dat tientje kan daarna gebruikt worden om aangeschoten te worden in een kroeg.

En zo wordt dat tientje in zijn leven duizenden keren uitgegeven. Het is geen tientje waard. Nee, het is tienduizenden euro’s waard of misschien wel meer. Zo lang het wordt uitgegeven kan het meer waard worden. Zo lang het wordt vastgehouden is het slechts een tientje…

Is dat niet een interessante gedachte? De hoeveelheid geld op de wereld kan je maal duizend of zelfs maal tienduizend doen. Of meer. Er is zoveel.

Nu heb ik het over geld, omdat je daarmee makkelijk kan rekenen en uitleggen. En omdat er een soort van taboe op zit bij veel mensen. Dat geld zelf heeft geen moraal. Als dat zo zou zijn dan verdiende het Cali kartel in Colombia geen 700 miljard dollar per jaar in de jaren ‘90. Dan ging dat geld wel naar bijstandmoeders of naar de sloppenwijken in India. Zo werkt dat niet.

Dat vergeten veel mensen. Wat zij ‘goed’ deden was het verspreiden weer onder de bevolking. Mensen helpen ermee, medicijnen kopen, voedsel kopen en heel veel weggeven. Zo bleef het in omloop en zo wordt het meer.

Dat is niet alleen met geld. Dat is ook met geluk, liefde, plezier, ellende, gezelligheid en noem maar op. Deel je dat, dan wordt het meer. Als je je liefde deelt, dan heeft die ander ook meer liefde en zal dat ook weer delen aan de volgende.

Zo wordt jouw liefde alleen maar meer. Net als dat tientje wat uitgegeven wordt en wel tienduizend keer kan worden uitgegeven. Zo kan jouw liefde ook wel tienduizend keer daarna worden uitgegeven. Als je maar blijft uitgeven.

Dan wordt het steeds meer. En denk dan maar aan dat tientje. Dat tientje denkt niet na of het wordt gebruikt voor een drugstransactie of voor boodschappen bij de Jumbo. Dat heeft geen moraal. Net als liefde. Liefde is voor iedereen.

Jouw liefde delen is als een tientje dat 100.000 euro waard kan zijn. Dat is veel, heel veel. En als je het blijft delen wordt het alleen maar meer. Deel de liefde ❤️

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen