Maarten van der Weijden spoort niet en is superfit
Maarten van der Weijden spoort niet en is superfit
25 juni 2019 
in Nieuws
1 min. leestijd

Maarten van der Weijden spoort niet en is superfit

Kijk uit, niet teveel bewegen!

Ja hoor daar is die weer. Niet teveel bewegen vandaag hoor. Het is nogal warm.

Wat doet die gast Maarten dan in het water? Vol tegen de waarschuwingen in gaat hij 200 km zwemmen. Maar goed die is dan ook niet lekker.

En superfit…

Maarten van der Weijden spoort niet en is superfit…

Tja dat is het vandaag de dag. Je bent niet goed bij je hoofd als je superfit bent, er strak uitziet en daar keihard voor werkt. Dat je geen alcohol drinkt, bij je partner blijft en het leuk vindt op je werk.

Helemaal gestoord ben je dan!

Het is helemaal omgeslagen tegenwoordig. Mijn collega uit de bouw zei het in de jaren ‘90 al: ‘Ed, vroeger had je houten boten en stalen mannen, tegenwoordig heb je stalen boten en houten mannen…’

Ik weet niet wat hij nu zou zeggen, want zelfs een houten man is het niet meer. We gaan allemaal voor de comfortzone en dat is letterlijk voor veel mensen de deadzone.

En nu met dit weer? Ja dan ga je niks doen. Er wordt zelfs voor gewaarschuwd. Blijf lekker in die comfortzone met je roze koek. Geen weerstand opzoeken want stel je voor je wordt sterk.

Dat kunnen we niet hebben natuurlijk.

Een interessante hypnose als je het mij vraagt. Wij groeien door de grenzen op te zoeken van de comfortzone en er af en toe eens uit te gaan. Blijven we erin, dan sterven we letterlijk af.

Je moet blijven groeien. Dat is de natuur. En niet letterlijk bedoel ik dat, want tegenwoordig is iedereen zowat te zwaar. Meer echt groeien als mens.

Tegenwoordig gaat het gewoon te makkelijk. Boodschappen worden bezorgd en als je niet uitkijkt hoef je niet eens meer van de bank af zo direct en wordt het zo je mond binnen geschoven.

Lijkt heerlijk, is dodelijk.

We hebben nu letterlijk meer zwakke mensen dan sterke mensen. Meer zieke mensen dan gezonde mensen. Dus als je nu gaat zeggen ‘Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg, dan klopt dat’

Gewoon is nu ziek, zwak en te zwaar. En dat is inderdaad gek.

Gefeliciteerd Maarten!

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen