Married at first sight - doe met deze tip je voordeel (RTL4 #MAFS)
Married at first sight - doe met deze tip je voordeel (RTL4 #MAFS)
17 mei 2019 
1 min. leestijd

Married at first sight - doe met deze tip je voordeel (RTL4 #MAFS)

#MAFS

Misschien vraag je je af waar die hashtag voor staat. Dat staat voor Married At First Sight, dat programma.

Fascinerend programma waarin ze matches gaan maken op een psychologisch en biologisch profiel. Dus ze gaan de ‘liefde’ als het ware wetenschappelijk benaderen.

Nou ja liefde, het gaat meer om aantrekkingskracht en een partner behouden. Behouden? Ja want ze gaan meteen trouwen, voordat ze elkaar ooit gezien hebben. Dat is het experiment.

Married at first sight

En ik vind dat interessant want zou dat werken? In de matches die er uitkomen werkt het vrij goed. Met nadruk op vrij goed, want je ziet ook de onbewuste programma’s bij de personen die direct afgaan.

Uiterlijk gedreven programma’s en ook allerlei lijstjes waar de ander aan moet voldoen. Dat werkt tegen zoals je begrijpt, maar bij degene waarbij het wel werkt zie je mooie dingen gebeuren.

De meeste mensen kiezen wat ze herkennen en kennen. Uiteraard zijn er uitzonderingen, maar dat zijn uitzonderingen. De eerste relatie die je kent is van je ouders en zoiets zoek je dan onbewust. Je zoekt ook iemand die lijkt op je vader of op je moeder. Als man of vrouw zijnde.

Bij adoptiekinderen is dat hetzelfde, alleen die zoeken dan in een partner trekken van hun adoptieouder. Dat is geen fabeltje, dat is simpelweg wetenschap.

Interessante hypnose vind je niet? Maar ja, wij kunnen denken. En dat zie je dan in dat programma gebeuren. Waar het werkt, daar lijken die mensen echt op elkaar. Qua uiterlijk, qua ideeën en natuurlijk verschillen ze wel een beetje, maar als er geen basis is, is er niet veel.

Daarom zijn die Volendammers en Urkers zo gek nog niet. Gemiddeld stranden 40% van alle huwelijken en in Urk nog niet één procent. Nu heeft dat uiteraard meerdere factoren maar een belangrijke is ‘ons kent ons’.

Opposites attract is een leuk liedje van Paula Abdul, maar verder klopt het niet.

De truc van een lange relatie vind je dus in de overeenstemmingen en de gelijkheid, niet in de verschillen. ‘Twee geloven op één kussen, daar slaapt de duivel tussen’ is zo een leuk gezegde wat wetenschappelijk gezien nog aardig klopt ook.

Dus lieve singles van Nederland, ga op zoek naar je vader of moeder tussen al die mannen en vrouwen en je hebt meer kans op een lange relatie dan als je dat niet doet.

Lekker idee, snap ik, maar doe er je voordeel mee.

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen