Medium is dat echt, coldreading of oplichting
Medium is dat echt, coldreading of oplichting
21 november 2012 
3 min. leestijd

Medium is dat echt, coldreading of oplichting

Een medium is iemand die vaak beweert met overleden mensen te kunnen praten of contact te kunnen leggen. Wanneer je het aan mij persoonlijk zou vragen dan geloof ik daar wel in, omdat ik zelf dat ook heb meegemaakt. Al van kleins af aan kan ik dat ook. Maar er zijn er ook bij die heel gewiekst andere tactieken gebruiken.

Coldreading

Cold reading is een methode om je als medium voor te doen. Het is een uitgebreide methode die ik niet helemaal kan beschrijven hier in dit artikel, maar wanneer je daar wat boeken over leest dan zal je jezelf kunnen beschermen tegen de invloeden van de charlatans.

Helaas zijn er genoeg charlatans die simpelweg alleen geld willen verdienen aan de problemen van anderen. Die mensen zullen vanzelf wel een keer hun deel krijgen geloof ik. Ik ben namelijk van mening dat wat je zaait, je ook zal oogsten dus ik wacht gewoon af 😉

Cold reading gebruikt verschillende tactieken om mensen zover te krijgen dat ze geloven dat het medium echt iets kan. De volgende tactieken worden gebruikt in een reading:

 1. Een goede set-upMedium
 2. De thema’s waarin gewerkt wordt
 3. Welke elementen zijn belangrijk
 4. De Win/Win situatie
 5. Een goede presentatie

Deze 5 elementen worden gebruikt door de coldreader om succes te hebben tijdens een reading. Meestal gebruikt de coldreader tarotkaarten of astrologie. Wanneer je deze elementen goed kan toepassen kan ook jij op een paranormale beurs zitten en readings geven. Ik garandeer je meer succes dan de meeste ‘echte’ mediums en readers.

Goede set up

Een goede set up is zeer belangrijk. Overal waar je met mensen werkt is het belangrijk dat je een sfeer creëert dat mensen jouw geloven. Je wilt namelijk wel dat het gaat werken. Je bent vriendelijk, open en je zorgt voor een bepaald ritueel. Misschien heb je oude tarotkaarten waar een verhaal aan vast zit, misschien brand je wierrook of draai je een meditatief muziekje. Alles om een sfeer te creëren van openheid en vertrouwen in jouw gave als medium.

De thema’s

De thema’s waarmee meestal wordt gewerkt zijn liefde, geld, werk of gezondheid. Dat zijn de 4 hoofdthema’s waarmee de coldreader werkt. Het is lekker abstract en je kan er alle kanten mee op en dat is belangrijk.

De elementen

Er zijn 38 elementen waarmee gewerkt kan worden en dit artikel is te kort om daarop in te gaan. Ze worden onderverdeeld in 4 groepen:

 • Over het karakter
 • Over de feiten en gebeurtenissen
 • Over het voorspellen van de toekomst
 • Over het verkrijgen van informatie

Een voorbeeld dat ik je niet wil onthouden is het Regenboog-element. Deze komt uit de groep karakter en wordt vaak gebruikt door ‘mediums’. Ze zeggen dan zoiets als:

‘Je kan een hele attente persoon zijn die heel snel is om anderen te helpen, maar er zijn momenten als je heel eerlijk bent dat je in jezelf ook wel een egoïstisch trekje herkent’

Je ziet dat deze zin twee elementen bevat van iemand zijn persoonlijkheid die tegenovergesteld zijn. Zo zit je dus nooit echt helemaal mis. Je kan deze zin uiteraard ook verbouwen met eerlijkheid – oneerlijk of introvert – extravert.

De Win/Win situatie

Er zijn een aantal tactieken die je kan gebruiken om toch gelijk te krijgen als coldreader ook al zat je er helemaal naast. Een van die tactieken is de volgende. Stel je voor dat je zegt: ‘Ik krijg een naam door, Herman, ken je Herman?‘ De persoon zegt dat hij geen Herman kent. Wat de coldreader dan kan doen zijn 2 dingen.

 1. Hij gaat door met vragen en blijft vasthouden aan die naam. Vaak ik het zo dat iemand opeens toch een Herman kent en dat maakt jou als coldreader direct nog geloofwaardiger
 2. Een andere tactiek is te doen alsof je in de war raakt. De ‘hoe-kan-dat-nou-houding’. Als je dan ook nog eens stelt dat je er niet vaak naast zit en dat het toch iets moet betekenen dan raakt de cliënt ook in die staat en heb je een win/win.

Mocht de cliënt er later toch nog opkomen dan krijg je extra punten!

Een goede presentatie

Een aantal dingen die goed zijn om te doen is oogcontact te houden en jouw hoofd een beetje schuin te houden. Onbewust is dat een signaal dat je open en geïnteresseerd bent in de ander. Dat zijn belangrijke dingen om te doen.

Coldreading bestuderen

Wanneer je hier meer van wilt weten dan kan ik je het boek aanraden van Ian Rowland, The Full facts on Cold Reading. Daarin staan alle elementen in beschreven en kan je er verder mee aan de slag.

Medium

Nu geloof ik zeker dat er mediums zijn die wel contact kunnen maken met overleden mensen, omdat ik dat zelf ook kan. Dat is ook de enige reden waarom ik erin geloof. Zeker na het lezen van dit soort trucs weet ik dat er heel veel mensen zijn die dit misbruiken. Wanneer jij echter dit soort trucs doorziet en weet dat het een truc is, dan kan je je beschermen. Anders is iedereen een prooi.

Spirituele Hypnose

Wil je je hierin juist meer verdiepen kijk dan eens naar de hypnose opleiding.

Ik hoop dat je dit artikel waardevol vond en als dat zo is laat dan even een reactie achter of geef het een like. Dat wordt zeer gewaardeerd.

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Gerber
Door

Gerber

op 21 Nov 2012

Ik was net van plan om het boek van Ian Rowland weer eens door te nemen. Toevallig. Volgens mij heb ik het boek ooit gekocht op aanraden van Derren Brown. Derren is ook geweldig in het toepassen van cold reading. In o.a. Messiah laat hij zien hoe mediums dit toe zouden kunnen passen. En Patrick Jane van The Mentalist maakt natuurlijk ook gebruik van cold reading :-).

Rebekka Deforce
Door

Rebekka Deforce

op 27 Nov 2012

Derren Brown is inderdaad een meester in coldreading. Ook hij gaat er van uit, dat omdat het bestaat en omdat er zoveel oplichters bestaan dat er geen spiritueel begaafde mensen zijn, wat natuulijk onzin is.Ik vind het wel goed dat je dit thema aankaart omdat er juist zoveel misbruik is.Eenmaal je cold reading technieken kent haal je oplichters er zo uit.

ben
Door

ben

op 27 Nov 2012

en niet te vergeten, de illusionist 'Dynamo'. Heel griezelig hoe nauwkeurig hij mensen 'leest', net als de eerder genoemde personen als Derren Brown en Patrick Jane. Het lijkt mij echt te gek om dat ook te kunnen doen...

carla
Door

carla

op 28 Nov 2012

Heel verhelderend is het stuk over coldreading, ik ben een aantal keer op een beurs geweest en hoor inderdaad altijd dit soort vragen waar ik zelf al geen goed gevoel bij had en dat gevoel is dus juist, merk ik nu! Tevens vind ik de emails die ik krijg heel fijn, ik leer meer over de dingen waar ik in geinteresseerd ben, bedankt!

Edwin Selij
Door

Edwin Selij

op 03 Jan 2013

Ieder medium zal beweren dat ze zuiver is en goed is. Helaas is het tot op heden nog nooit bewezen dat het bestaat. Zoek dus eerst goed uit met wie je precies te maken hebt.Een keurmerk zegt helaas niet veel over de kwaliteit van het medium omdat een keurmerk uit die wereld niets voorstelt. De ene medium test de andere dus wat is daar dan het keurmerk van.In de bijna alle gevallen is het puur coldreading en als ik de site van jou lees dan weet ik wel zeker dat dat zo is. Zoveel tactieken in taal die je gebruikt om mensen iets te vooronderstellen dat niet bestaat dat het heel erg bovenop ligt.Dus ik waarschuw mensen om zeker goed te kijken hiernaar en ervan te leren hoe je taal kunt gebruiken om te beïnvloeden.

CJ.Rotteveel
Door

CJ.Rotteveel

op 27 Nov 2017

Hallo Edwin: Ik word helemaal plat gemaild door Medium A, ongeveer 1 a 2 keer per dag, ik reageer er niet op maar ik sla het wel op, zonder dat ik er om vraag win ik 3.777.000,00 zeggen ze en ik krijg ook de lotto getallen door zodat ik de lotto pot zal winnen, en ze zeggen dat ik ook een sterk medium gevoel heb,waar ze mij mee willen helpen, ik denk dat amanda gewoon een slimme man is , en dat voel ik erg sterk, als ik alle mails naast elkaar leg, dan zitten er veel dezelfde teksten steeds opnieuw in, wat ik zou willen is deze heren ontmaskeren of laat maar, ze gaan toch gewoon door:Wachtend op uw antwoord. Mvg: Cor Rotteveel

Kurt
Door

Kurt

op 23 Dec 2017

Ik heb een contact met een medium. Beweerd top 5 van de wereld te zijn. Vroeg me af of je hem kent

Jakob
Door

Jakob

op 10 Dec 2013

Helderziendheid of spiritualiteit bestaat niet, deze mensen praten zich dat zelf aan dat ze het kunnen. Nog nooit is er een paragnost in geslaagd om een moord of verdwijning op te lossen, niet van een Gerrit Jan Hein en van niemand niet. Kijk naar een Char met haar letter gegoochel of een Derek Oglivie met telekinese met kindertjes.....wat viel meneer door de mand bij James Randi, de man die een miljoen dollar uitlooft aan degene die kan aantonen werkelijk over bovennatuurlijke krachten te beschikken. Ook de wereldberoemde Uri Geller durfde de kinderlijk eenvoudige tests niet aan met Randi....als hier iemand op het forum wil beweren dat hij of zij met overledenen kan praten dan kan ik de zon 5000 graden koeler laten schijnen.....bewijs het maar dat het niet zo is ! Iedere charlatan kan zich de coldreading technieken aanleren.......kijk maar "Dit is mijn Toekomst"........ flutprogramma's die duizenden euro'tjes per dag opleveren door goedgelovige "patiënten''

Zenna
Door

Zenna

op 15 Feb 2016

Helaas moet ik Jakob teleurstellen, want ik heb wel een moord opgelost. Ik kon de recherche tot in de details vertellen wat er was gebeurd. Hoe ik dat wist? Nou daar moet ik zelf ook nog wel om lachen. Ik was in huis bezig met stofzuigen toen zich daar de vermoorde man meldde. En die vertelde me haarfijn wat er was gebeurd. Dus ik belde de politie. Recherche kwam en hop mee naar het bureau, want die stond perplex. Even later belde de vriend van de dader mij op om mij verbaasd te vertellen dat ik alles precies zo had verteld als de dader hem had verteld. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Probleem bij mensen is dat ze uit onwetendheid alles maar over één kam scheren. En ja dat programma "Dit is mijn Toekomst," is ook meer op cold reading gebaseerd. Schijnbaar zijn er hordes mensen die dit nodig hebben. Zelf heb ik in mijn leven een paar goede mediums gekend en dat was beslist geen cold reading. Ze zijn er, maar je moet maar net weten wie en hoe ze te bereiken. Maar mijn verhaal staat vast en dat kan dus niemand meer ontkennen. Zelfs de politie niet en dat vind ik wel grappig. Verder ben ik er niet mee bezig, het zit gewoon in onze familie. Dat kun je zo hebben, daar hoef ik dus geen boek voor te lezen. En ik ga hier zeker niet pretenderen dat ik alles maar weet. Bovengenoemde was weer één van de gebeurtenissen die ik zo in mijn leven heb mogen meemaken.Wens ik iedereen weer een fijne dag.

Zonnestraal
Door

Zonnestraal

op 09 Jun 2016

Hoi ZennaDit lijkt me zeer sterk.. Weet als je het wit op zwart kan bewijzen geen charlatan bent. Zou het dan toch zo zijn dat er iets meer is na de dood.....gezien bou contact met de overleden man.

Paul
Door

Paul

op 20 Jul 2016

Wat is dat nou voor bewijs dat jij dat beweert?, ik heb een zus die dit soort dingen ook zegt te hebben opgelost, ze gelooft het echt zelf maar háár en dus ook mijn familie weet wel beter, zo kan je inderdaad nog wel ff doorgaan, ja...

Hetty Huisman
Door

Hetty Huisman

op 04 Aug 2016

Zenner,zou jij mij kunnen helpen voor een reading? Of weet jij een echt goed medium? Ik woon in noord holland.Bedankt.

A.J.Huisman
Door

A.J.Huisman

op 27 Sep 2016

Zenner,wil jij mij een reading geven?

Siem
Door

Siem

op 28 Apr 2014

Wat een oplichters zijn deze 'waarzegsters' toch, ongelooflijk. Kheb niks tegen ze mensen die hierin geloven of zich hieraan vasthouden, maar ik wil toch graag benadrukken dat jullie worden opgelicht naar mij mening. Ik zie soms cursussen van duizenden euros op internet staan en readings lopen vaak op al op richting de 100 euro. Ik vind het echt schandalig om deze mensen uit te kleden die vaak mentaal al labiel zijn of in een onstabiele situatie verkeren. Justitie moet hier een keer een einde aan maken. Gelukkig bestaat dit beroep over 10 jaar al haast niet meer dat weet ik zeker. Bouw maar lekker een goed pensioen op beste mediums want het kan binnenkort afgelopen zijn.

Jakob
Door

Jakob

op 23 Aug 2014

Kennelijk durven aanhangers van het "paranormale" op dit forum de uitdaging niet aan om kinderlijke eenvoudige testjes te doen om te bewijzen dat ze het kunnen wat ze claimen. Als ik zou beweren over buitenaardse krachten te beschikken zou ik iedere uitdaging aangaan om het aan te tonen dat ik het ook werkelijk kan wat ik beweer.....ook al was het maar om twijfelaars en critici te overtuigen of de mond te snoeren.....

Patrick
Door

Patrick

op 03 Apr 2016

Il heb het ook mee gemaakt. Van october 2015 tot en met maart 2016, heeft men mij aan het lange eind gehouden. Tijdens de ganse ciclus, was telkens het zelfde liedje. Op die dag zal U zoveel geld winnen, en tegen die tijd die komende was, was het wederom U hebt negatieve uitstralingen. U moet dit en dat doen, en werd het wederom een andere dag dat ik veel zou winnen. Telkens had zij "( helderziende R)" een ander visioen, dan kwam het van "mister Ming" een paar dagen daarna was het weer "de helpende hand", en telkens was het iets anders. Zo ging dat maar steeds door, er kwam geen einde aan. Ik heb toen mij afgemeld, en nog drie weken heeft dat nog geduurd. NB. De ganse ciclus heeft mij al iets meer dan € 900 gekost, en nog vraagde ze mij om geld te storten. Ondertussen heb ik gewonnen, plaats in mijn zak. Ik vind het een schande, hou ze zo de mensen uitzuigen op zo'n hebberige manier.

The
Door

The

op 06 May 2016

€ 900,00 zij geeft garantie dat als je geen € 1.000.000,00 wint je je € 35 euro terugkrijgt dus hoe heeft het zover kunnen komen ????

Jakob
Door

Jakob

op 11 Jul 2016

Waarom geef je geld uit aan dit soort luchtfietserij ? Ik heb in mijn vorige post al uitgeld dat het ALLEMAAL charlatans zijn...en niemand vort hier van de mediums / paragnosten een uitzondering op. Wie mij kan bewijzen paranormaal te zijn beloon ik met 10.000 euro.

Britt
Door

Britt

op 06 Jan 2017

Nou Jacob, niet allemaal.Ikzelf heb ervaringen met zaken die ik niet kan verklaren. Ik kon niet slapen en ging naar beneden om wat te drinken te pakken. Even later voelde ik achter me mijn man aan komen lopen. Althans dat dacht ik. Ik maakte me al gereed om zijn prik in mijn zij, om me te laten schrikken. Dat doet hij vaker. Eventjes plagen. Maar ik kreeg geen prik in mijn zij. Toen ik me omdraaide, stond er een persoon achter me met lang haar en droeg fel gekleurde kleding met allerlei kleuren. Een gezicht kon ik niet zien. Iig Was hij/zij groot. Omdat ik zo schrok, verdween hij/zij. Ook voelde ik in ons nieuwe huis op 1 plek altijd een koude wind. Als mijn man/zoon/moeder op die plek ging zitten omdat ik t zo koud kreeg van die wind, dan ging de wind met me mee naar de andere plek. Totdat ik dan zei "dit is nu mijn huis en ik zal er goed voor zorgen, je moet n u weggaan want je maakt me koud. Even later was de wind dan weg. 1 van mijn katten en 1 van mijn honden kijken geregeld gehypno tiseerd zo een half uur naar die plek. Mijn kat begint met haar staart te slaan en te klapperen met haar bekje en mijn hond begint na een jaar tijdje te grommen. Nu heb ik een kitten gehouden van een nestje persen die ik heb gefokt en hij is 6 maanden inmiddels. 29 December 2016 stond hij ineens rechtop tegen de muur en staarde naar diezelfde plek. Sinds eergisteren heeft hij t nog niet weer gedaan. Misschien omdat ik heb gevraagd mijn dieren niet bang/boos te maken. Ik woon in dit huis nu 17 jaar en voel me hier erg veilig. Geregeld voel ik de wind en ruik ik een heerlijke geur. Ik vraag iets of vertel iets en altijd zeg ik, dat ik erg goed voor dit huis zorg (Wat ik ook echt doe) en dat DIT echt mijn plekje is. Mijn zoon is in een ander huis geboren en daar hebben We 3 jaar gewoond. Altijd als hij naar boven moest, naar zijn kamertje, begon hij te krijsen en te spugen. Helemaal in paniek. Iedere nacht drama's. We hebben hem bij ons op de kamer gelegd, ik heb bij hem op de kamer gelegen, op de logeerkamer, overal de elektronische nacht krijsen. Ook wij hoorden vaak een raar geluid. Net alsof er iemand een dikke knikker over de plavuizen rolde. Wij hadden geen plavuizen maar wollen vloerbedekking overal. Navraag gedaan bij de Buren, of zij 's nachts niet kon slapen en iets deed dan. Nee, ze sliepen allebei erg goed. Na 3 jaar ellende zijn We verhuisd. Mijn man en ik waren gebroken want werken zonder slaap is niet te doen. Oververmoeid waren We. Als onze zoon eens uit logeren ging, sliep hij tot 10.00 uur in 1 stuk door. Na onze verhuizing naar een ander huis als deze waar We n u wonen, gingen mijn zoontje van drie en ik op de fiets voor ons vorige huis langs. Mijn zoontje zei zo uit t niets " daar niet wonen mama, stout huis. Ik was met stomheid geslagen. Ruim een jaar na de verhuizing vertelde mijn zoon me dat er die nacht 2 mannen bij hem op bezoek waren geweest. Huh??? Wat wil hij nou? Ik vroeg hem wat hij bedoelde. Hij vertelde me dat hij stappen op de trap hoorde en zijn deur openging. 2 mannen kwamen binnen en 1 pakte hem bij zijn nek. Hij zei tegen de andere dat mijn zoon er nog niet klaar voor Was en nog een woord. Een woord die wijzelf nooit gebruikten en mijn zoon niet kende. Geen woord voor een kind van ruim 4. Ik zei hem dat hij mij op de trap heeft gehoord, dat ik naar de wc ben geweest om 00.30 u. Nee hoor, zei hij, de 2 mannen waren om 3.33 u bij mij. (Hij kon klok kijken) Verhip, nu ik dit schrijf, de 3.33 u, daar schrik ik van want ik zie al jaren iedere nacht 3.33 u en iedere middag 15,33 u op de klok. Dat terzijde. Onze zoon voelt nog altijd als er iets is thuis. Hij woont al jaren op zichzelf. Ook kan hij pijn bij ons weghalen Door er simpelweg een hand op te leggen. Dat deed hij als als klein jochie. Als ik hoofdpijn Had, dan liep hij naar me toe en legde zijn klein handje op mijn hoofd en na een tijdje Was t weg en ging hij verder met speler. Ik had niks gezegd van mijn hoofdpijn. Idem met buikpijn iedere maand. Mijn man lachte me altijd uit als ik t hem vertelde. Dat kan niet zei hij altijd. Echt wel, hij deed t immers en ik vroeg niks. Onze zoon voelt veel en voorspelt veel maar doet er niks mee. Hij is er zelf bang voor, wil er niks van weten en wil zelfs niet zijn hand op een bij mij of zijn vrouw zere plek leggen sinds dat hij een jaar of 12 werd. Jammer, want dat kind heeft een gave om pijn weg te halen en om dingen te voorzien/voelen. Zijn vorige vriendin zei t ook eens tegen mij. ........ kan mijn pijn weghalen. Ze vond dat zo raar mar toch byzonder. Maar nu wil hij t niet meer doen zei ze, ik mag er niet om vragen. Mijn zoon Had zijn hand op haar buik gelegd zonder dat ze hem Had verteld dat ze zo'n buikpijn Had en later was t weg. Geen aandacht aan geschonken. Ze Was allang blij dar de snerpende pijn weg was. Maar nadat t nog een paar x gebeurd Was zei ze tegen mijn zoon, hè, jij haalt altijd mijn pijn weg met je handen. Hoe kan dat? Ik vertel je niet eens als en waar ik pijn heb, maar je legt altijd je handen op de juiste plek. Toen was t gebeurd, hij deed t niet meer. Net alsof ook hijzelf niet wist dat hij zijn hand/handen op een zere plek legde, er zelf ook niet bewust van was. Ook zijn vrouw van nu had t al snel door dat hij byzonder is. 99% van de voorspellingen die hij doet komen uit en hij heeft haar vaak verlost van pijnen in de buik (maandelijks of darmkrampen Door een bacterie) of hoorf- en spierpijn zonder dat zij hem iets had gezegd over die pijn. Als ze hem eens vraagt, doet hij t niet. Nog steeds wil hij er niks van weten. Maar als er zorgen zijn bij haar of bij ons en onze zoon zegt "t komt goed" of "dan en dan mag die en die naar huis vanuit t ziekenhuis" dan worden we rustig en altijd is t uitgekomen, op de dag af. Alles wat hij voorspelt komt ook uit. Hij is een gewone jongeman van nu 30 jaar met een goeie baan, vorig jaar gepromoveerd naar de baas van een groot bedrijf. Hij is heel intuïtief en voelt zijn personeel heel goed aan. Weet precies wat hij wanneer moet doen qua werk en qua omgang met zijn personeel. Zo omschrijft men hem maar wij weten beter. Niemand mag weten dat hij dingen 'ziet' die nog moeten gebeuren, dat wil hij beslist niet. Ook niet dat hij pijn weg kan halen bij mens en dier. Mensen EN dieren zijn dol op hem. Mijn zus haar dochter zag toen ze klein Was ook meer als wij. Zij en onze zoon zagen kleuren om dingen/mensen die wij niet zagen. Ze waren ongeveer 4 jaar toen we er door iemand anders achter kwamen nadat ik vertelde van die 2 mannen en dat ene moeilijke woord. (Vergeten grr) Internet was er niet toen, dus opzoeken wat onze kinderen zagen kon niet. De andere dochter van mijn zus heeft een zoon gekregen 10 jaar geleden. Dat jochie ziet en praat met mensen die wij niet zien vanaf dat hij kan praten. Nooit aandacht aan geschonken. Op haar trouwdag zei hij uit het niets dat opa ....... dood zou gaan. Diezelfde avond ging hij dood, het feest van zijn ouders in volle gang. Hij praat nog veel met die opa. (Overopa) Vertelt zijn ouders dingen van vroeger, dingen die zijn ouders moeten navragen bij mijn zus. (Haar moeder) Ook vertelt hij veel over zijn andere opa, onze vader die begin 90 er jaren overleed. Alles klopt wat dat jochie zegt. Als je hem dan vraagt hoe hij dat weet dan zegt hij dat hij weer met opa heeft gepraat. Hij ziet en praat met overleden mensen. Eens Was t zijn moeder (mijn tantezegger) te veel, hij ratelde maar Door, was een jaar of 5 A 6. Toen zei ze "nu moet je stoppen". Heel erg vind ik dat. Voor hem Was dat normaal immers? Nu heeft hij allang door dat andere mensen de personen (zoals zijn (over) opa's) niet zien/horen en nu is t eng bij vreemde 'mensen' die met hem praten. Wie zijn dat dan? Tja, wat moet je zeggen? Wij zien ze niet, horen hen niet praten. Nadat mijn vader overleed, rook ik hem geregeld. Echt zijn geur, zijn zware tabak icm zijn aftershave. Ik kletste dan een tijdje en verdween t weer. Eens belde mijn zus en vroeg me onder mijn planken van mijn steriomeubel te kijken. Ik Had geen zin alles uitelkaar te halen, had ik net gedaan met poetsen en dat Was altijd een pokken werk met al die draden. (Hebben We al jaren niet meer maar toen wel, alles appart op elkaar met planken er tussen, cdspeler/radio/versterker,tuner/pickup/casettespeler) Toch doen zei ze. Dus gedaan en terug gebeld. Wat moest ik zien dan onder de planken? Ik zag niks. Had mijn zus een tekening van een beest, een beest als de bijnaam van onze vader die onze kinderen hem hadden gegeven, onderaan een plank zitten. Ze snapte er niks van en de volgende dag was t weg. De kinderen waren toen een jaar of 5, dus die konden niet t apertuur uit de meubel halen en er weer goed in zetten en alles weer goed aansluiten met al die snoeren. Haar man was over ver met werken. Huh?? Hoe kan dit? Dat beestje getekend op die plek? Ik kreeg een lamp met 8 kelken. Wij waren met z'n 8 en thuis. Pap, mam, zus, broer en ik en onze geliefde. Deze lamp stond in onze zomerhuis. Op een dag begon de lamp heel fel te schijnen, te flikkeren, uit/aan. Ik was alleen. Ik vroeg of mijn pap daar Was en of hij mij iets wilde vertellen misschien. De lamp begon heel fel te branden. Dat was dus ja. Op een andere vraag begonnen alle 8 kelken heel snel te knipperen, dat was nee. Op een andere vraag ging 1 kelk uit en de andere 7 branden normaal. Ging ik alle namen langs. Bij de naam van mijn moeder floepte de kelk weer aan. Ik vroeg of hij nu naar mam ging en ja hoor, alle lampen weer fel schijnen. Ja dus. Zo heb ik maanden gepuzzeld. Wat wil hij me zeggen. Mijn man kwam eens binnen en ineens de lamp uit. Hij vroeg me met wie ik praatte. Ik zei met pap. Hij verklaarde me voor gek. Telkens als pap er was, koude wind, zijn geur en de lamp ging aan, DIE lamp met 8 kelken en als mijn man ons zomerhuis binnenkwam ging de lamp uit. Totdat mijn man eens vroeg "ben jij echt hier .......? Ja hoor, ineens alle 8 kelken gingen branden, eindelijk zag mijn man dat ik niet gek was. Nu is na 3 jaar de lamp kapot, 1 kelk is stuk en niet meer te krijgen, dus de lamp weggegooid. Ik ben benieuwd hoe mijn pap nu co tact met me krijgt behalve dmv zijn geur en wind. Mijn man had in de jaren 80 kanker, was erg jong nog en vocht voor zijn leven door een toen nog nieuwe behandeling veR vAn huis. 3 weken lang kon ik geen contact met hem krijgen. Ineens Was hij erweer. Hij vertelde me dat hij in een soort van buis Had gezeten en erg moe was van t klimmen naar t licht. Maar als hij 2 meter had geklommen, werd hij steeds teruggeduwd. Toen hadden We nog nooit gehoord van tunnels oid maar later hoor je en lees je over zieke mensen die bijna dood gaan en tunnels of licht. Ooit was er een programma op de tv over dit onderwerp. Mijn man, zo nuchter als wat, keek me aan en zei "dit heb ik meegemaakt, dit bedoel ik". We begrepen, dat de 3 weken dat ik geen contact met hem kon krijgen, hij echt op t randje van leven en dood heeft gezweefd. We hadden beiden kippenvel. Tja, internet was er niet, we er vaarden allerlei dingen maar schonken er nooit aandacht aan. Totdat je dingen leest zoals mijn zoon, mijn zus haar kleinzoon en andere dochter, wat wij voelden, roken, de wind etc. Als het moeilijk heb, komt er altijd dat beest op mijn pad waarna de kinderen mijn pap noemden opa ...... De opa die mijn zus haar kleinzoon geregeld ziet en spreekt en waarover hij zoveel kan vertellen. Ik hoop dat ze dit jochie van nu 10 goed begeleiden, altijd naar hem luisteren en niks zeggen en ik hoop dat t snel weggaat want ik vindt dit zo zielig voor hem. Hij weet nu dat hij anders is en wordt stiller en stiller. Hij is niet meer open. Dus Jacob, ik geloof dat er veel mensen misbruik maken van t paranormale. Misbruik maken van goedgelovige mensen en hun dingen voorliegen voor geld terwijl ze niks zien of voelen. Van mij mogen ze direct de Rambam krijgen. MAAR er zijn zeker mensen die overledenen zien/horen/voelen zoals mijn zus haar kleinzoon van nu 10 jaar en er zijn zeker ook mensen die voorspellingen kunnen doen zoals mijn zoon en pijn weg kunnen halen. Mijn zoon wil er niks mee doen. Wil er helemaal niks van weten, vindt het allemaal maar eng. Maar ik vergeet nooit meer dat 'stout huis' en die 2 mannen die mijn zoon heeft gezien, gevoeld in zijn nek en gehoord (hij is er nog niet klaar voor) toen hij ruim 4/net 5 jaar was en wij totaal onbekend waren met het paranormale en super nuchtere mensen zijn) Ook ik zie en voel dingen. Ik ben zeer hooggevoelig en zeer intuïtief en ik vergeet nooit meer die nacht dat ik dacht dat mijn man achter me stond, me gereed maakte voor de prik in mijn zij en ik iemand in fel gekleurde kleding en lang haar zag, zonder een gezicht te zien. Oh wat schrok ik, dacht dat er een vreemde mijn huis Was binnen geslopen. Er is meer tussen hemel en aarde wat wij niet kunnen verklaren.

ann
Door

ann

op 18 Sep 2016

ook ik heb veel gebeld naar mediums/paragnosten. zat erg in de put...en ik maar bellen...bij medium zitten er een paar zoals...dan heb je nog j die was zo brutaal of ik 10,000 over wilde maken dan zou hij me verder helpen...j (med.paragnost en L die zelf iets op haar profiel laat zetten door haar dochters....W en E...van ..: J en S...het zijn allemaal oplichters...en ja ik belde zelf....ik kan u een ding vertellen...luister naar u eigen gevoel..die zegt meer dan een of ander medium /paragnost...met andere woorden geloof er niets van

De
Door

De

op 26 Sep 2016

Hou ann.... Ik weet helemaal wat je bedoeld! Oplichters zijn het.... Mensen kijk Uit hier nog en paar.... Bel niet naar die oplichters . Ik ken veel mensen die gebeld hebben . Bel niet naar topconsulenten, astroagels, mediums. Nl en ga zo maar door... Pas op voor medium die houd alles bij in zijn boekje echt zo een oplichter!!! Ik zou hier wel wat tegen willen doen.... Ongelooflijk. Ann heb je eigelijk wel een goede ervaring met een medium???? Gr

Medium Fabio
Door

Medium Fabio

op 19 Nov 2016

Excuseer wat een oordeel en zever maar inderdaad ik hou een boekje bij waar ik elke beller zijn geboortedatum in opschrijft! Blijkbaar ben JIJ iemand die mij ooit gebeld heeft en niet tegen de waarheid kon, en hierdoor iedereen slecht gaat benadelen ipv van eerst even naar jezelf te kijken! Jij spoort in geen geval! En ja lieve mensen ik hou een boekje bij om daarin de geboortedatum van de beller te noteren!!

C
Door

C

op 02 Nov 2016

Ik heb in totaal twee jaar gebeld naar mediums. Twee jaar lang ben ik aan het lijntje gehouden. Het heeft me veel verdriet en geld gekost. Niets van wat ze voorspeld hebben is uitgekomen. Trap er niet in!

Mahesh
Door

Mahesh

op 10 Nov 2016

Dan ben je echt rijp voor de dokter. Ongeacht naar welke lijn je belt al 2 jaar met dezelfde vraag?

willy
Door

willy

op 20 Jan 2017

waarom komt iets niet gelijk uit om dat tijd niet te voorspellen is.in gene zijde bestaat tijd niet.en ook positieve gedachtenkracht helpt zeker!

Bernard
Door

Bernard

op 22 Jan 2017

Ik kan je helemaal begrijpen. En wat heet dom, niets is dom, wat sommigen beweren? Zelf heb ik de afgelopen jaren heel veel narigheid meegemaakt. Onder andere oorsuizen waar ik nu 7 maanden last van heb, je weet je geen raad in het begin. Ben bij oorartsen geweest, acupunctuurbehandeling, enzovoort. Je gaat healers, paragnosten bellen. 99 % is rotzooi op een paar goede na. Maar als je helemaal alleen bent en er is medisch gezien geen oplossing ben je wanhopig, geneigd om te bellen. Ze beloven van alles, sommigen zijn zo zweverig dat er geen touw aan vast te knopen valt. Dit wilde ik toch even kwijt!

John
Door

John

op 10 Nov 2016

Jawalpersad werkt niet bij e!!

kim
Door

kim

op 09 Dec 2017

Beste, Ik heb ook het zelfde gedaan naar een paragnost en ik ben in 2 maanden tijd 1000€ lichter, en ik ben geen stap verder als voorheen, en denk had ik maar dat geld gewoon op een spaarrekening gezet in plaats de mediums te sponsoren

Antal Santcroos
Door

Antal Santcroos

op 20 Dec 2017

Ik was zelf jaren eigenaar van paralijn ten eerste tijd of toekomst voorspellen bestaat niet echter wel begeleiding en inzicht Medium S en E zijn zeker geen oplichters

Maria
Door

Maria

op 02 Aug 2018

Maar jij wel

Antal Santcroos
Door

Antal Santcroos

op 20 Dec 2017

Ik was zelf jaren eigenaar van paralijn ten eerste tijd of toekomst voorspellen bestaat niet verder kan je beter het nu accepteren al is dat niet duidelijk en problematisch

Elly
Door

Elly

op 10 Nov 2016

Als je al 2 jaar belt naar een lijn ben je dan zelf niet een beetje dom? Hebben zij jou verplicht om te bellen? En dan ook nog met een nicknaam? Wees dan sterk om ook met je eigen naam het verhaal te vertellen zodat de oplichter ook weet door wie deze aangevallen word. Het is zo makkelijk om anderen onderuit te halen, maar ben jij niet zelf verantwoordelijk voor dit stomme gedrag? 2 jaar bellen? Echt zielig hoor!! Eigen schuld!!

Gemeen
Door

Gemeen

op 10 Nov 2016

Beste website beheerder, Mensen voor oplichter uit maken gaat wel heel ver, vind u niet ? Mensen kiezen er toch zelf voor om te bellen. Als er sommige klanten tussen zitten die dan erg labiel zijn en dan op deze website hun gal gaan spugen en u andere teksten zoals deze dan tegen houd. Vind ik u ook een huichelaar. Want laten wij eerlijk zijn, Er is gaat toch ook vaak wat mis met hypnotiseren, rokers die na het betalen van een therapie gewoon weer roken. Vind u het ook zo erg om dan voor oplichter uit gemaakt te worden? Uheeft toch ook zo uw best gedaan en dan op een website met de naam h of p. Lekker is dat. Schaam u!!

Edwin Selij
Door

Edwin Selij

op 10 Nov 2016

Ik zeg alleen dat er mensen zijn die mensen oplichten en zich medium noemen en het niet zijn. Die zijn er helaas zat. Die noem ik niet eens bij naam, ik leg alleen uit wat ze doen zodat mensen het herkennen als ze in de maling worden genomen.Bij hypnose werkt het ook wel eens niet maar dat weet de client van tevoren en dat is heel wat anders.

Gemeen
Door

Gemeen

op 10 Nov 2016

Weer een dom antwoord. Ben jij wel een hypnotiseur? Als een klant naar een medium belt dan weet de klant toch ook dat het medium wel of niet goed zit? Ben jij wel zo bekend. Waar sta jij geregistreerd!! Als jij mensen wilt onderuit halen mag dat vriend, maar jij krijgt het weer terug. Waar heb jij je diploma's gehaald?

Edwin Selij
Door

Edwin Selij

op 10 Nov 2016

Hoe weet de klant dat het goed zit dan met het medium? En wat bedoel je precies met dom? En goed lezen is een kunst wellicht want waar staat dat ik mensen onderuit haal? Heel veel aannames maak je en daarna vraag je of ik wel bekend ben. Ik zou zeggen google eens :-) En of we vrienden zijn weet ik niet, we hebben niet eens koffie gedronken nog ;-)

Monique
Door

Monique

op 10 Nov 2016

Ook ik heb met Paragnost gebeld en daar zitten een hoop kwakzalvers! Er zijn er hooguit 3 bij die goed zijn en dat heb ik ze ook persoonlijk gezegd. Hij is een oplichter want als je hem belt met een klacht, doet hij er helemaal niets mee, het gaat hem alleen maar om het geld, samen met zijn zogenaamde mediums/paragnosten. Ze verzekeren iedereen dat alles goed komt binnen een korte periode maar het tegendeel is waar. En als je een negatief bericht stuurt word dat niet geplaatst omdat het gastenboek bedoelt is voor een zogenaamd bedankje en niet om mediums de waarheid te zeggen. Hij is alles behalve transparant en denkt alleen maar aan ze eigen portemonnee. Dit moet gedeeld worden want we moeten tegen dit soort mensen beschermd worden.

Medium Fabio
Door

Medium Fabio

op 21 Nov 2016

Het probleem zit zich dat inderdaad mensen zelf kiezen naar wie ze bellen, hoelang ze bellen en hoeveel ze bellen. Er wordt vaker gezegd dat als mensen NIET horen wat ze willen horen ze iemand voor oplichter gaan uitmaken, en waarom? Omdat ze zo overtuigd zijn van mooipraters. Ik kan hier ook namen van klanten gaan neerzetten die niet sporen en echt hulp nodig hebben, maar ik vind dat dat niet gedaan word om op deze manier zij het nu mediums of andere mensen bij naam te gaan noemen. Ik kan hier verhalen van mensen gaan neerzetten maar ik hou me er niet mee bezig en weet je waarom? Omdat iedereen praat en praat maar en ene mes snijdt langs twee kanten! Als klanten geen goed nieuws horen ben je een oplichter, als je mensen de waarheid vertelt ben je een oplichter, als je mensen niet naar de mond bent ben je een oplichter, als je een klant zijn/haar geboorte datum noteert ben je een oplichter of maken ze hier hun eigen verhaal van! Wie heeft er dan een probleem? De beller of de consulent op die lijn? De beller in mijn visie die zou zichzelf eens echt mogen gaan laten nakijken. Het is makkelijk om alles bij andere te weerleggen en om niet eerst naar JEZELF te kijken! En als je zo een probleem hebt met mediums, paragnosten en noem maar op bel dan niet elke lijn en elk medium af! Zo zijn er ook genoeg. Het is altijd goed om eerst te onderzoeken ipv je mond open te trekken als je van niets weet, en het is eerst altijd beter om ergens je licht op te steken vooraleer te spreken en het is nog beter om eerst je mond te houden als je niet zeker bent over dingen want de klant wordt altijd gehoord en nooit de consulent! Mss moet ik hier maar eens een website voor oprichten en ook namen gaan benoemen ik denk dat ik met 1000 pagina's niet toe kom! Het is een elk en ieder zijn recht om te doen waar hij/zij zin in heeft en als sommige hier er niet tegen kunnen dan moet je eerst eens naar jezelf kijken! Want iedereen roept hier maar wat maar er is er GEEN één die zijn naam noemt!! Schaamtelijk is dit!!

Pascal
Door

Pascal

op 21 Jan 2017

Beste,Ik wil hier wel even mijn ervaring delen. Met sommige hier ben ik het volledig mee eens maar met vele ook niet. Ik heb op paragnosten een aantal consulenten gebeld. En er is er maar eentje dat ik kan zeggen die goed is. Op Astro Angels zijn er ook twee goede consulenten. Bij topconsulenten ben ik sinds een aantal maanden in aanraking gekomen met F en ik vind hem niet te evenaren zoals D en G ook. Deze drie weten heel goed de dingen te benoemen en altijd komt het uit wat ze zeggen. Ik ben van nature heel sceptisch maar de mensen die ik hier benoem zijn het voor mij zeker waard om medium genoemd te worden.

Bernard
Door

Bernard

op 22 Jan 2017

Wat heet dom, wat sommigen beweren? De laatste jaren heb ik `n hoop narigheid mee gemaakt. Er zijn enkele goede mediums bij maar het gros is ROTZOOI, sorry dat ik dit zeg! Ik heb al op iemand gereageerd, die net als ik ook voor heel veel geld heeft afgebeld naar die paragnosten. Zelf heb ik nu 7 maanden last van oorsuizen, ik ben bij oorartsen geweest, acupunctuurbehandeling, en ga zo maar door. Ja, en dan ga je wanhopig healers, paragnosten bellen. De ene paragnost maakt maakt je bang met ziektes en onheil wat gaat komen, en er zijn er bij die zo zweverig zijn dat je ze nauwelijks begrijpt, en de ander zegt dingen die nooit uitkomen, alles even mooi dus! Dit wilde ik toch even kwijt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Maria
Door

Maria

op 02 Aug 2018

Hier herken ik me voor de volle honderd procent in. Je bent wanhopig en kassa. Op ééntje na heb ik ze allemaal ervaren als geldwolven en in mijn oen rasechte oplichters. En dat terwijl ik zelf, echt een overleden familielid of vriend kan voelen.

Lilian
Door

Lilian

op 16 Dec 2018

Hallo, ik weet niet of u dit leest maar ik wil graag in contact komen om ervaringen uit te wisselen over deze lijnen. Wordt nu al jaren aan het lijntje gehouden en ben denk ik verslaafd hieraan. Ook voor andere mensen die dit lezen en gelijke ervaringen hebben ik wil graag in contact komen. lekkersteschat@outlook.com, mail mij.

Anette
Door

Anette

op 10 Feb 2017

Er zijn inderdaad veel charlatans en oplichters. Een goed medium voel je zo. En er zitten echt wel hele goede mediums en hele goede lijnen. Waar echt wel goede mediums op werken.Topconsulten? Zeer vage bedoeling en zeer slechte mediums op topconsulten. De lijn eigenaar komt uit de sex business. Wat moet je dan wel niet afvragen over de mediums die daar werken.

Eline
Door

Eline

op 10 Feb 2017

Er zijn inderdaad veel charlatans en oplichters. Een goed medium voel je zo. En er zitten echt wel hele goede mediums en hele goede lijnen. Waar echt wel goede mediums op werken.Topconsulten? Zeer vage bedoeling en zeer slechte mediums op topconsulten. De lijn eigenaar komt uit de sex business. Wat moet je dan wel niet afvragen over de mediums die daar werken.

Laura
Door

Laura

op 28 Feb 2017

Ik sluit me helemaal aan bij Eline, ik ken er wel een paar die echt goed zijn. En ja sex industrie dat zegt ook al weer iets over de eigenaar. Ik heb al verhalen gehoord en gelezen en zeer bizarre man. Ik kan niet begrijpen dat zoiets een lijn opstart. Vriendin van me had problemen en na aantal keertjes mailen geen reactie terug.Ik heb er zelf niet veel ervaring mee maar ik vind dat ze zo iemand niet mogen toelaten. En heb je al eens gezien hoeveel er daar opstaan? Draait alleen maar om geld! Oplichters

a
Door

a

op 18 Jul 2017

zo en dan ga ik nu ook eens reageren er zit idd verschil in mediums maar dat wil niet zeggen dat ze niet goed zijn en bel je een medium om alleen maar de toekomst te voorspellen of wil je ook geholpen worden in het nu want dat is ook het probleem van de persoon die belt wat verwacht je dat een medium alles weet ? dat is wel heel naief lees is wat een medium kan ze verwachten wonderen en ieder weldenkend mens weet dat je een stuk van je eigen toekomst kan bepalen dan denk ik kom van je gat af en doe er wat mee

Ome joop
Door

Ome joop

op 07 Jul 2018

Onzin en opligterij,er bestaan geen geesten. Het zit tussen je oren.

Maria
Door

Maria

op 02 Aug 2018

Maar jij wel mijnheer

Medidumpje
Door

Medidumpje

op 22 Oct 2018

Ik wordt echt zo moe. Lieve mensen. Geloofd u in God, is ook zo iets en wordt ook uitgebuit.Of geesten wel of niet bestaan is.... ik kan u garanderen dat zw bestaan. Ze zijn er in alle vormen. De reden dat die Rhandi of whatever dat geld er niet uit krijgt is omdat hij zelf truuks kp tafel legt welke hij zelf beinvloed. Wat maakt em zo geloofwaardig. Daarnaast een echt medium weet dat hij of zijn gave niet mag misbruiken. Ik mag niet alles vertellen wat ik door krijg. U moet weten er wordt met energieen gewerkt. Die energiestromen zijn niet te verklaren. Onze waarnemingen zijn anders. Het beste wat je zelf kan doen is niets zeggen zodra je belt. Wij zijn geen allesweters. Wij krijgen door wat wij jou door mogen geven. Zo werkt het. Wij mogem niet alles zeggen en krijgen ook niet alles door. Ik zelf werk met gidsen en kan mij sterk invoelen op energetisch niveau. Vaak durven mensen niet toe te geven uit schaamte of angst voor de werkelijkheid. De mens zit raar in elkaar. Vaak wilt men iets anders weten of horen dan dat zij willen. Tuurlijk men vraagt er zelf om, maar of men ook bereid ia datgene te horen wat ze willen horen, is vraag 2. Ook wilt men vaak tijden weten. Als men met een datum aan komt zetten, stop dan. Tijd is namelijk niet te voorspellen. Verder en als laatst en dan krijgen we weer het tegenovergestelde... de mens bepaald zijn eigen weg. De mens bepaalt zelf of hij wel of niet mee instapt. Noemt men ook wel zelfbeschikking. Of je dan ook daadwerkelihk gelukkig wordt is vraag 2. Soms veel later en daar horen wij niets meer over is het dat men na maanden of jaren ineens onverwachts besluit de raad op te volgen. Op dat moment stelt men zich onbewust open waardoor de energien weer kunnen gaan stromen. Een mena kan dat namelijk door zijn of haar eigen gemoedsrust onbewust blokkeren. Als men iets tijdelijk niet loslaat, blokkeert diegene de stroming van die energie. Na verloop van tijd geloofd diegene er niet meer in en laat die het los. Soms neem je dan de moeite niet eens meer tot je ineens weer mee te maken krijgt. Dan voel je de energie weer gaan stromen. Het is dan ook niet voor niets dat mensen ineens weer bij elkaar komen na jaren. Als je negatief bent ingesteld, blokkeer je ook de energie waardoor de boel ook vastloopt. Het is allemaal kinderlijk eenvoudig. Wat wij mensen graag willen is overal een verklaring voor hebben. Alles moet een oorzaam hebben. De sceptische mensen zoals Rhandi, gaan testen verzinnen terwijl zij helemaal niet weten wat het allemaal inhoud. Tuurlijk zijn er genoeg bedriegers. Laat dat net nu de meerderheid op tv zijn of die zichzelf uitbuiten. Die gaan inderdaad onderuit. Die miljoen of whatever is leuk die hij biedt, maar daar zijn onze gaven niet voor bedoelt. Zo werkt het dus niet. Sterker van generzijde kun je dan figuurlijk een tik op de vingers krijgen. Ieder mens heedt dit wel en is er voor vatbaar echter niet iedereen kan er mee omgaan en de maatschappij verdrukt dat en leert het jou af. Immers je bent dan gek. Bewijs eens dat God bestaat.... kun je dat?? Dat kun je niet.

Reactie plaatsen