Mensen die vatbaar zijn voor verslavingen gaan goed in hypnose
Mensen die vatbaar zijn voor verslavingen gaan goed in hypnose
29 augustus 2013 
2 min. leestijd

Mensen die vatbaar zijn voor verslavingen gaan goed in hypnose

We krijgen vaak de opmerking van dat mensen bang zijn dat ze niet in of onder hypnose kunnen gaan. Veel mensen denken dat ze niet gehypnotiseerd kunnen worden. Maar iedereen is al eens gehypnotiseerd, ook is het onbewust.

Wat is hypnose dan…

Wat is hypnose, of wanneer ben je in hypnose? Vraag jezelf maar eens af, ben ik ooit weleens beïnvloed? Heb ik weleens aandacht voor iets? Ben ik weleens ontspannen? Ben ik weleens heel erg gefocust?

Uiteraard is het antwoord op die vragen ja. Dat kan niet eens anders, want dat zijn de dingen die ons dagelijks overkomen. Hypnose is een staat van super ontspanning en super focus.

Hypnose is: aandacht, beïnvloeding en een andere staat van bewustzijn. Iedereen heeft wel aandacht voor iets. Iedereen wordt continu beïnvloed door iets. Iedereen is weleens ontspannen. En iedereen is weleens op iets gefocust.

In hypnose gebruiken we dat allemaal ten goede. De hypnotherapeut gebruikt de verschillende staten, aandacht, ontspanning en focus in de therapie. En hoe sneller en dieper iemand in hypnose kan gaan, hoe sneller je door het probleem heen kan gaan. Mensen gaan altijd in hypnose. Dat is ook omdat ze het willen. Tenslotte is dat met alles. Als je niet iets wilt, dan gaat het ook niet gebeuren.

Hypnose is hetzelfde. Mensen die makkelijk en diep in hypnose kunnen gaan noemen we somnambulisten. Niet te verwarren met “slaap wandelaars”. Het heeft allemaal voordelen dat je goed hypnotiseerbaar bent. Dat betekent ook dat je veranderingen snel teweeg kan brengen. Veranderingen kunnen ook snel worden gemaakt.

Verslavingen en Hypnose

Mensen met een verslaving, wat dat ook mag zijn. Een drugsverslaving, een alcoholverslaving, een eetverslaving of wat dan ook voor een soort verslaving het ook mag zijn, zijn allemaal mensen die makkelijk beïnvloedbaar zijn.

Dat is natuurlijk een enorm interessant gegeven. Zelf ben ik ook jaren verslaafd geweest en weet uit de eerste hand hoe effectief hypnose werkt om een verslaving te tackelen. Ook weet ik uit eerste hand hoe makkelijk die mensen in hypnose gaan. Omdat je al jezelf goed kan beïnvloeden, kan je ook makkelijker in hypnose en dat is een voordeel voor jou.

Veranderingen kunnen snel plaatsvinden. Omdat je makkelijk beïnvloedbaar bent (weliswaar op een negatief vlak) kan je dat ook ombuigen naar iets anders, naar iets beters. Het heeft dus allemaal positieve kanten, aangezien je zelf snel kan veranderen, mede omdat je snel en diep in hypnose kan gaan.

Hypnotherapie en verslaving

Met hypnotherapie gaan we onderzoeken wat nu de trigger is van de verslaving. Daarnaast werken we vooral op het gebied van eigenwaarde. Iedere verslaving is een gebrek aan eigenwaarde en die moet omhoog.

Er zijn dus een aantal dingen die we inzetten om een verslaving te tackelen. Samengevat zijn dat 4 pijlers:

  • Eigenwaarde moet omhoog en daar gaan we aan werken
  • De behoefte en/of de drang halen we weg met hypnose
  • De ‘verslaving’ (bijvoorbeeld: cocaïne) maken we vies en walgelijk
  • We creëren een verslavingsvrije toekomst

Wanneer we deze 4 pijlers inzetten en installeren in het onbewuste van jou, dan ben jij ‘genezen’ van jouw verslaving en is terugval niet mogelijk meer.

 

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen