Migraines kunnen het resultaat zijn van Obesitas
Migraines kunnen het resultaat zijn van Obesitas
09 oktober 2013 
2 min. leestijd

Migraines kunnen het resultaat zijn van Obesitas

Migraine is een (extreme) vorm van hoofdpijn die in episodes komen van een paar weken of maanden en dan weer weggaan. Mensen die migraine hebben beschrijven het als verschrikkelijk. Het gevoel alsof je doodgaat. Het kleinste geluidje is al meer dan de meeste kunnen verdragen. Een enorme druk op en in het hoofd. Nu is er een verband gelegd met obesitas.

Migraine en Obesitas

Uit onderzoek van de John Hopkins University School of Medicine in Baltimore onder zo’n 3800 mensen blijkt dat de mensen die zwaar overgewicht en obesitas hebben meer migraine ervaren dan de mensen met een normaal/ gezond gewicht. Dit betekend niet dat obesitas migraines veroorzaken, maar wel dat mensen met obesitas een verhoogd risico lopen.

Je kan je afvragen waardoor het komt dat mensen met obesitas een verhoogd risico lopen om een migraine te krijgen of te ontwikkelen? Voordat het wordt uitgelegd bedenk eens goed wat het allemaal kan zijn om af te gaan vallen. Obesitas heeft alleen maar nadelen. Sommige hebben de moed opgegeven omdat ze denken dat niets werkt om af te gaan vallen.

Stoppen met Obesitas, kan dat?

De meeste met overgewicht of obesitas hebben al allerlei dingen geprobeerd. Een dieet, wat de meeste niet volhouden. Sporten, wat de meeste niet volhouden en nog veel meer. Dus wat werkt dan wel? Waar je vooral voor wilt gaan is de kern, de reden dat je bent aangekomen en zo de obesitas onderzoeken. Wanneer je daar achter bent kan je op verschillende manieren gaan afvallen.

Het heeft nogmaals alleen nadelen om overgewicht of obesitas te hebben. Eerder onderzoek waarbij MRI-scans gemaakt zijn bij migrainepatiënten liet zien dat de hypothalamus wordt geactiveerd. Dit deel van hersenen controleert ook de behoefte aan voeding. Een andere mogelijke verklaring is dat migraine gepaard gaat met gedrag dat leidt tot gewichtstoename, zoals weinig bewegen.

Gelukkig kan je het prima verhelpen door af te gaan vallen. Door de kern te transformeren en nieuwe, betere en gezondere eet en beweegpatronen aan te leren kan je veel dingen voorkomen en voel je je ook lekkerdere, vitaler en meer energie. Sommige mensen proberen ook rigoureuzer maatregelen zoals een operatie. Een maagband of zelfs een maagverkleining.

Obesitas en de maagband

Een maagband is natuurlijk niet zonder nadelen. Er kunnen veel complicaties ontstaan bij zo een operatie. Daarom werken wij met de hypnotische maagband voor mensen die obesitas hebben en met succes. Alleen de voordelen heb je dan van zo een operatie en niet de nadelen. Waarschijnlijk is dit de toekomst voor veel patiënten, omdat het wel het resultaat geeft, maar niet de complicatie.

Als je dat wilt kan je natuurlijk een afspraak maken met ons. Wat nu goed is om te doen is jezelf al beginnen voor te stellen hoe het zou zijn als je slank bent en op je ideale gewicht. Dat is belangrijk. Zo kan je je onbewuste trainen naar een slanker en gezonder leven.

Hieronder kan je alvast de tips downloaden om af te vallen.

 

 

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen