Mooi weer, kan je dat bestellen ?!?
Mooi weer, kan je dat bestellen ?!?
30 mei 2019 
1 min. leestijd

Mooi weer, kan je dat bestellen ?!?

De afgelopen dagen was ik mee op kamp met de jongste. We gingen naar Heemskerk met twee groepen acht, een paar juffen, een meester en twee ouders waaronder ik.

Op maandagavond zaten we bij elkaar, de jongens en meiden waren in hun ruimte en de juf zei: ‘Nou dan komen we morgen buiten, dan is het koud, dan regent het en hoe gaan we dan ontbijten…’

Op buienradar stond dat het de hele dag ging regenen waar wij zaten, dus de uitspraak was logisch. Maar ja, logica is gek.

Logica is gek

Gek? Ja, als je een Christelijke school bent, dan vind ik dat je logica niet op die momenten moet gebruiken. Dan moet je God gebruiken.

God? Ja, want als je daarin gelooft vraag dan of het droog kan blijven en niet dat het koud wordt en gaat regenen. Ken je die uitspraak ‘Vraag en u krijgt antwoord’?

Precies, dus dan moet je wel de juiste vragen stellen en ook de juiste uitspraken doen. Dus ik zeg dat tegen die juf: ‘Juf, je gelooft toch in God? Waarom zeg je dan dat het koud wordt en regent. Dat gaat ie dan regelen voor ons. Daar zit ik niet op te wachten. Als we nu gewoon zeggen dat het droog blijft, dan is dat prima…’

Vertwijfeling. ‘Mag dat dan wel? De plantjes moeten toch ook water…’

Dus je bid wel, maar je mag niet zeggen dat het droog blijft? Vind ik vreemd, dus wij na wat vertwijfeling bij de juf doen.

En dinsdag was het de hele dag droog. Alle regen ging precies onder ons langs (zag ik op buienradar) en in Amsterdam hielden de putten het niet meer. Het moet toch ergens vallen.

Toeval? Kan.

Maar toeval is logisch aldus Johan Cruyff…

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen