Angst voor naalden of een Naaldenfobie is snel op te lossen
Naalden angst of naaldenfobie
11 februari 2013 
2 min. leestijd

Naalden angst of naaldenfobie

Afgelopen week heb ik een aantal mensen mogen behandelen voor een naaldenfobie en wat ik heb gedaan bij die mensen was steeds hetzelfde toevallig. Meestal werk ik met hypnose en vooral directe hypnose, maar nu werkte ik met waking hypnosis.

Waking Hypnosis

Waking hypnosis is de hypnose met open ogen. Het is het aanbieden van een idee die de andere persoon dan aanneemt. Dave Elman zegt daarover: ‘The mind has to lock itself around an idea’

Mijn oudste zoon moest een tijd geleden voor zijn inentingen. Daar kan je over discussiëren of dat überhaupt wel een goed idee is, maar wij vinden van wel. Dan sta je daar in een zaal vol met kinderen te wachten op de inenting.

Hij werd steeds wat meer gespannen en terwijl wij daar zo stonden kwam er een jongetje voorbij die zei: ‘Het valt wel mee hoor, alleen rechts jongen, dat doet pijn. Mijn arm is helemaal stijf’

Ik keek naar mijn zoon en zag hem wrijven over zijn rechterarm en dacht ‘suggestie geïnstalleerd, niet handig’.

Hij was aan de beurt en ging zitten. De mevrouw legde heel goed uit wat er ging gebeuren, alsof je dat wilt weten. Hij raakte steeds meer gespannen en ik onderbrak die mevrouw. Ik zei tegen hem: ‘Kijk in mijn ogen en luister naar mijn stem. Zolang jij kijkt in mijn ogen en luistert naar mijn stem dan merk je helemaal niets van wat er om je heen gebeurt’

Dit herhaalde ik meerdere keren en de prikken werden gezet en hij merkte niets. We liepen weg en opeens wreef hij over zijn rechterarm. Hij zei tegen mij dat hij die toch wel voelde. Ik zei tegen hem dat de mevrouw nog wat vergeten was te zeggen.

Ik zei: ‘Je moet even in iets knijpen zoals mijn hand. Als je 1 keer knijpt wordt dat gevoel erger, als je de tweede keer knijpt dan begint het weg te trekken en bij de derde keer is het weg’

Hij deed het en het werkte. Zijn mind locked itself around the idea..

Naaldenfobie of Angst voor Naalden

Met de cliënten waarmee ik werkte afgelopen week deed ik ook waking hypnosis. Althans een iets andere vorm. Ik liet ze denken aan de eerste keer dat ze bang waren voor naalden en ze wisten dat nog. Eentje wist het nog precies en de anderen niet helemaal, maar het waren wel allemaal heftige herinneringen.

Bij iedere angst is het zo dat mensen focussen op een deel van het moment en dat is vaak het nare moment. Nu liet ik ze een moment ervoor uitkiezen waar ze zich op hun gemak voelde. Daarna liet ik ze ook een moment erna creëren waar ze zich prima voelde.

Die nieuwe film liet ik ze afdraaien in de bioscoop waarbij ze achter de projector stonden. Na afloop van de film stapte ze in het laatste moment en spoelden de film terug met een grappig muziekje. Ik gebruikte de Benny Hill Tune!

Na een paar keer terugspoelen liet ik ze de film weer afdraaien met een goed gevoel erbij. De angst was verdwenen binnen 20 minuten. De sessies duurde minder dan 45 minuten.

Wanneer mensen zich goed kunnen herinneren waar een angst vandaan komt zoals hier bij de angst voor naalden of naaldenfobie, dan is deze methode zeer krachtig. Als ze het niet precies weten dan kan ik altijd een regressie doen.

Deze mensen zijn bevrijd van hun angst voor naalden en hun naaldenfobie. Ook zijn ze niet meer bang voor injecties of bloedprikken. Wil jij dat ook? Neem dan eens contact op met ons.

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen