Nationale Complimentendag
Nationale Complimentendag
01 maart 2012 
in Hypnose
2 min. leestijd

Nationale Complimentendag

Nationale complimentendagHet is nationale complimentendag. Dat betekent dat je vandaag wat meer complimenten mag geven. Nu vind ik persoonlijk dat je dat altijd meer mag doen, maar het is goed om daar bij stil te staan. Wanneer ik hypnose doe, vind ik het ook een voorwaarde dat je mensen die in hypnose gaan veel complimenten geef.

Hypnose en complimenten

Door alle verkeerde voorlichting over hypnose zijn mensen vaak bang dat ze dingen doen die ze niet willen doen. Met die angst heb je te maken als hypnotiseur of hypnotherapeut. Een belangrijk onderdeel in de hypnose is dan ook het geven van complimenten.

Mijn cursisten geef ik altijd mee dat ze in de hypnose, de cliënt hele goede gevoelens meegeven. Dat is een van de belangrijkste dingen waar ik op hamer. Iedereen kan naar mijn mening meer eigenwaarde en zelfvertrouwen gebruiken. Bij veel mensen is hier een chronisch gebrek aan.

Sterker nog, misschien is wel zo dat door dat chronische gebrek aan eigenwaarde er allerlei dingen ontstaan zoals depressie, angst en misschien zelfs wel fysieke aandoeningen. Nu is daar geen wetenschappelijk bewijs van uiteraard, maar het kan geen kwaad om eens iemand flink te blitzen met wat eigenwaarde. Daar knapt een mens toch van op.. ;-)

De Hypnotische Blitz

Een blitz is een manier om iemand snel zeer goede gevoelens mee te geven. Het gaat erom dat je een aantal stemmingen (zoals eigenwaarde en zelfvertrouwen) steeds herhaalt. Een soort van affirmeren. Het verschil is echter dat je het doet wanneer iemand in een trance-toestand is.

Wanneer je in een hypnose bent, dan is jouw kritische denken meer op de achtergrond. Je hebt dus niet hetzelfde effect dat je met affirmeren vaak wel hebt. Bij het affirmeren geloof je er vaak geen zak van wat je tegen jezelf aan het zeggen bent. Dat komt omdat jouw kritische denken nog zeer actief is. Affirmeren werkt prima, alleen moet je het dan wel als een hypnotische blitz doen.

Wat je dan doet is iedere stemming ongeveer 21 keer herhalen. De ‘Black Jack Rule’. Als je dat doet wanneer iemand in een natuurlijke trance is en jij ook in een stemming bent die je hypnotisch kan noemen, dan heeft dit een zeer sterk effect.

Eerst moet je natuurlijk zelf in de stemming zijn. Jij moet eerst in een trance gaan. Intentie aan, denken uit. Dan stap je in iemand zijn persoonlijke ruimte wat al een natuurlijke trance opwekt bij iemand. Dan blitz je iemand al die stemmingen vandaag er in.

Zo maak jij van nationale complimentendag een waanzinnige topdag en hoe vaker wij dat doen met zijn allen, hoe mooier de wereld gaat worden. En je weet:

Jij bent een persoon van waarde, wanneer jij in de spiegel kijkt zie je een persoon van waarde. Jij bent een waardevol persoon. Sta jezelf toe om te denken: ‘Ik ben een persoon van waarde, ik ben een waardevol persoon. Ik ben een persoon vol zelfvertrouwen..’ :-)

Veel succes vandaag en deel dit artikel wanneer jij het waardevol vind voor je netwerk en hun wilt inspireren om mensen meer complimenten te geven.

 

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Christel
Door

Christel

op 01 Mar 2012

Beste Edwin, Dank je wel voor jouw bericht. Ook ik wil jou overstelpen met complimenten. Hoe jij jouw opleidingen geeft is echt uniek te noemen. Dank je wel voor het delen van jouw kennis en kunde. Tot volgende week! Groetjes, Christel

Dirk
Door

Dirk

op 01 Mar 2012

Hoi Edwin, Dank je wel voor dit artikel! Complimenten! 'k Ga het doorsturen.

Hilde
Door

Hilde

op 01 Mar 2012

Edwin, je bent geweldig!

suzanna
Door

suzanna

op 01 Mar 2012

Hoi Edwin, Top artikel, mijn compliment aan jou voor je werk en wat je doet! Ik ga het zeker toepassen! Groetjes Suzanna

Reactie plaatsen