Nederland Denemarken verloren en dat had niet gehoeven
Nederland Denemarken verloren en dat had niet gehoeven
09 juni 2012 
in Hypnose
1 min. leestijd

Nederland Denemarken verloren en dat had niet gehoeven

Nederland DenemarkenNederland heeft tegen Denemarken verloren en waar lag dat nu aan? Het kan vele oorzaken hebben maar wat vaak belangrijk is in de topsport zijn de details. Die details maken het verschil.

Nederland Denemarken verloren

Nederland had goede kansen, alleen als je zag wat er op een gegeven moment gebeurde, dat het mentaal niet meer ging en de focus er niet was. Zeker na de 0-1 zag je direct verschil.

Wat belangrijk is, is dat je natuurlijk mentaal sterk blijft en naarmate de wedstrijd vordert het ook vast blijft houden. Je ziet regelmatig dat het vooral in de voetballerij daaraan schort omdat de spelers vaak slechte mentale begeleiding hebben.

Ook zie je dat de focus er niet was en daar kan je juist met hypnose veel aan doen. Hypnose zou je daar perfect voor kunnen inzetten om juist die focus te training op belangrijke momenten als dit soort wedstrijden zoals Nederland Denemarken.

Hypnose in voetbal

Hypnose zou een belangrijke rol kunnen spelen in het voetbal. Je kan daardoor sneller en makkelijker in een flow terechtkomen en dat ook eenvoudiger kunnen vasthouden.

Ook kan je de mentale weerbaarheid trainen door motivatie en focus te installeren als onbewust patroon. Helaas heeft hypnose nog een beetje een vreemde klank en daardoor wordt het nog niet of nauwelijks goed ingezet.

Clubs zouden er goed aan doen om af en toe spelers een hypnose sessie te laten ondergaan om net die paar procent extra mee te kunnen geven. Hoe zou het zijn als je veel vaker ‘in vorm’ kon zijn in belangrijke wedstrijden. Met hypnose is dat namelijk zeker mogelijk.

Hoe je dat nu al zou kunnen doen gaat als volgt:

  1. Denk aan de laatste keer dat je helemaal in ‘de flow’ zat
  2. Zie het beeld voor je
  3. Stap in het beeld en zie wat je daar zag en associeer je compleet met dat gevoel daar
  4. Voel het gevoel verspreiden door je lichaam
  5. Bal je vuisten en merk dat het gevoel versterkt

Doe deze oefening heel vaak en je zal merken dat je op een gegeven moment alleen door het ballen van je vuisten in de flow komt. Een geval van klassieke conditionering. Het kan net het verschil maken bij een wedstrijd als Nederland Denemarken en is eigenlijk heel simpel. Doe er je voordeel mee!

Laat de gedachte gaan dat het iets geks is en gebruik de kracht die je als sporter in je hebt. Natuurlijk is training met je lichaam essentieel, maar onderschat nooit de psychologie en het mentale gedeelte. Lichaam en geest zijn alleen in taal gescheiden.

 

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen