Niet goed genoeg zijn? Inspiratie om goed genoeg te zijn
Niet goed genoeg zijn? Inspiratie om goed genoeg te zijn
20 mei 2019 
1 min. leestijd

Niet goed genoeg zijn? Inspiratie om goed genoeg te zijn

Je bent goed!

Kijk we kunnen het niet eens zijn over heel veel dingen, maar over één ding kunnen we het zeker eens zijn. Jij bent goed en zeker goed genoeg.

Je bent een winnaar. Je bent een strijder en je leeft. Je bent hier gekomen, je leest dit en dat betekent dat je heel veel hobbels hebt overwonnen om dit te kunnen lezen.

Jij bent goed.

Jij bent goed genoeg

Ik bedoel, van de 80 miljoen zaadcellen was jij de eerste die aankwam. En hoeveel pogingen waren er daarvoor al geweest? Weet jij het? Misschien waren er al wel miljarden voor je.

En die waren niet goed genoeg. Die zijn geëindigd in een handdoek, washand of putje in een hotelkamer. Weet ik, wil je niet weten, maar zo gaat dat.

Maar jij niet. Jij leest dit, jij bent hier en je leeft. Doe je dat altijd goed? Nee. Maak je fouten? Ja. Doe je stomme dingen? Ik in ieder geval genoeg.

Zo gaat dat, maar jij bent een winnaar. Je hebt gestreden en je bent goed genoeg gevonden om nu hier te zijn. Hoe knap is dat!

Dat is een hele kleine kans als je nagaat dat er 70 miljoen zaadcellen per dag worden aangemaakt vanaf je 14e. Toen ik mijn eerste kind kreeg (27) had ik dus 332 miljard zaadcellen gemaakt. En eentje daarvan ging door en werd mijn zoon.

Dus…

Mocht je nog eens even een dipje hebben en jezelf niet goed genoeg vinden voor iets? Denk dan aan al die miljarden die graag hadden met je willen ruilen en nu als pretvlek zijn geëindigd in een matras.

Jij niet.

Jij bent goed en jij bent een winnaar!

Mooie week topper

 

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen