NLP-ers kunnen geen hypnose
NLP-ers kunnen geen hypnose
03 februari 2011 
in NLP
3 min. leestijd

NLP-ers kunnen geen hypnose

Het is opvallend hoeveel mensen die NLP hebben gedaan niet kunnen hypnotiseren. Zelfs diegene die het hebben gehad in de opleiding (of geven) zijn vaak er niet goed in. Ze zijn vaak weergaloos met taalpatronen, maar missen de basis om echt goed te zijn. En dat terwijl NLP als model toch zijn basis kent in de hypnose.

Hypnose is makkelijk

Als je NLP vergelijkt met hypnose dan is hypnose in de basis veel makkelijker. Waar je als NLP-er let op allerlei taalconstructies, zintuiglijke filters, submodaliteiten en weglatingen, hoeft dat niet met hypnose. Het maakt je als hypnotiseur wel beter wanneer je dit allemaal wel doet, maar het hoeft geen belemmering te zijn om goed te zijn in hypnose.


Wat wel vaak een belemmering is, is het idee van hypnose. Wanneer je werkt met mensen gaan mensen al in een gesprek in en uit trance. Dat kan je zien. Wanneer je daar op let en daar in meegaat ben je halverwege. Dat maakt hypnose doen ook zo makkelijk.

Ook kan je spelen met de verwachting van mensen. Als jij namelijk vertelt dat je hypnotiseur bent, dan gaan mensen al bijna vanzelf in trance. Waarom? Ze verwachten dat jij met je vingers knipt en dat zij in hypnose gaan. Ook daar kan je mee werken…En dat doe ik graag ;-)

Hoe kan je goed worden in hypnose

Er zijn een aantal zaken die je moet beheersen om goed te zijn in hypnose.
Ten eerste!

Jij Bent De Hypnotiseur. Je hebt geen Twijfel, geen Angst

Bij een hypnotiseur speelt er geen twijfel en geen angst wanneer hij hypnotiseert. Dat is het allerbelangrijkste. Heb je Rasti Rostelli wel eens zien staan op het podium? Of Richard Bandler, of welke geweldige hypnotiseur dan ook? Ze hebben allemaal één ding gemeen. Ze twijfelen niet aan hun kunnen en ze zijn niet bang om het te doen. Mede daardoor zijn ze zo goed. Ik ben van mening dat als jij het écht bent dat dat genoeg is. De rest is bijzaak en maakt jou alleen maar beter.

Ten Tweede!

Wees congruent. Jouw taal, houding en stem moeten congruent zijn

Als jij het woord kalm uitspreekt, dan moet het ook kalm klinken. Het woord langzaam, klinkt langzaam en dus niet snel.  Dat is een belangrijk detail wat ik bij de meeste mis.  Het is het verschil tussen iemand die wel eens hypnose doet of een topper.

Ten derde!

Als het niet lukt, ligt het niet aan jou. Het ligt altijd aan de ander

Als het niet lukt, ligt het niet aan jou. Dat klinkt misschien wat apart, maar denk eens mee. Wil jij altijd en overal in hypnose gaan? Nee, dat denk ik niet. Waarom? Omdat je dat niet wilt. Dat is ook precies een van de redenen waarom het misschien niet lukt. Een andere reden is angst. Sommige mensen zijn bang voor hypnose en komen daardoor niet goed in trance. Prima. Ligt niet aan jou dus…maar aan hun.

Dus..
Wanneer je deze drie integreert in jezelf als je hypnose doet, garandeer ik succes voor je. Al deze dingen komen uiteraard ook aan bod op de Hypnotherapie DVD’s die in maart/april uitkomen en waarvoor je je nu kan inschrijven. Zo profiteer je van een enorme korting.
 

Kijk hier voor de DVD’s

 
En wat ga je dan doen?
 
Wat ga je doen wanneer iemand in hypnose is. Ik geef altijd de supersuggestie. Dat is een suggestie dat alle andere suggesties worden aangenomen. Dat wordt veel gebruikt in de showhypnose en werkt ook zeer effectief in de therapie. Die staat ook op de DVD’s..
 
Daarna is alles mogelijk en kan je mensen van verslavingen afhelpen, zoals roken of eten. Ook kan je dan mensen makkelijk van angsten en zelfs allergieën afhelpen. Ook verschillende mensen met astma heb ik al goed kunnen helpen hiermee. Het is ongelooflijk krachtig maar je moet er wel zorgvuldig mee om gaan. Daarom leer ik het alleen de mensen die de hypnotherapie training volgen. Je kan je voorstellen dat als je dat kan, je ook maar 14 dagen training nodig hebt om écht goed te zijn in hypnose.
 

Wil je erbij zijn in? Dat kan. Als je dus van plan was te komen, dan is het goed om je nu in te schrijven voor die unieke training. Je krijgt dan hypnotherapie met de geheimen van de showhypnose in 14 dagen tijd!
Kijk hier voor meer informatie voor die unieke opleiding van 5 dagen.

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij ontwikkelt verschillende trainingen in hypnose en het instituut geeft steeds meer specialistische trainingen in hypnose. Al jaren is hij de nummer 1 hypnose trainer van Nederland en is vaak gevraagd voor radio en televisie daardoor.
ton knijnenburg
Door

ton knijnenburg

op 22 May 2012

kan je zeggen dat NLP zich via de zintuig ratio werkt en dat hypnose werkt via gevoel. ER zijn mensen hebben veel meer contact hebben met hun ratio als met hun gevoel. ER zijn mensen hebben veel meer contact hebben met hun gevoel als met hun ratio. Wij mensen zijn een energetische systeem met drijfveren die aan gedreven worden door een bepaalde balance tussen ratio en gevoel en soms ook geen balance en dat is ook een evenwichts punt van balance. ;-) Kan je zeggen dat gevoels mensen makkelijker in hypnose te krijgen is? have fun.

Edwin Selij
Door

Edwin Selij

op 26 May 2012

@Ton Iedereen is makkelijk in hypnose te krijgen. Dat heeft niet perse met gevoel te maken. Vaak mensen met een grote verbeeldingskracht kunnen makkelijker in hypnose omdat het gaat om het je kunnen voorstellen dat het gebeurt.

Reactie plaatsen