NLP is een model
NLP is een model
29 september 2009 
in NLP
1 min. leestijd

NLP is een model

Vandaag had ik een klant met een allergie en ook daarvoor heeft NLP een techniek. Robert Dilts heeft die techniek bedacht en onderwijzen wij hem bij Hypnose Instituut Nederland.

Ja, al in de basisopleiding omdat wij vinden dat je direct aan de slag kunt met verschillende problemen. Veel oefenen is dan ook het devies en dat is te gek. Dat heb ik ook gedaan. Veel mensen uitgenodigd met angsten, fobie en allergieën zodat ik er steeds beter in werd en ook meer vertrouwen in kreeg. Nu, na honderden mensen heb ik een rotsvast vertrouwen in de technieken.

NLP is een model en het is de mens die het model vlees en bloed geeft. Ratelband is een mens die NLP als model op zijn unieke manier gebruikt heeft. Bandler daarentegen gebruikt hem heel anders dan Grinder en ik gebruik NLP ook weer op mijn eigen unieke wijze. Dat is juist de kracht van het model. Je wordt niet anders, je wordt gewoon beter in wat je al goed kon en dat is waanzinnig. Tenminste dat vond en vind ik nog steeds.

Iedere dag leer ik meer en meer en helpt NLP mij om mezelf beter in kaart te brengen. Wat zijn mijn waarden en criteria. Wat drijft mij en wat houdt mij tegen. Wat wil ik precies en hoe kan ik dat bereiken met behulp van mijn waarden en overtuigingen. Dat zijn allemaal vragen waarop je een antwoord krijgt wanneer je NLP gaat bestuderen en gaat ervaren (dat is nog het meest belangrijke, toch?)

Tieds.nl geeft de trainingen op een zeer praktisch niveau en dat moet je natuurlijk wel liggen. Er is genoeg ruimte voor modellen en theorie uiteraard maar dat is ondergeschikt aan de ervaring. Wij willen dat jij een goede NLP-er wordt. Misschien wil jij dat ook, dan kan je een kijkje nemen op de site Klik hier voor meer informatie over de opleidingen

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij ontwikkelt verschillende trainingen in hypnose en het instituut geeft steeds meer specialistische trainingen in hypnose. Al jaren is hij de nummer 1 hypnose trainer van Nederland en is vaak gevraagd voor radio en televisie daardoor.
Reactie plaatsen