Wat je mist in een opleiding Regressietherapie
Wat je mist in een opleiding Regressietherapie
07 oktober 2013 
3 min. leestijd

Wat je mist in een opleiding Regressietherapie

Er zijn een aantal dingen waar ik van vind dat je die zeker niet moet missen in een opleiding  Regressietherapie. Er zijn namelijk nog een aantal dingen die wel belangrijk zijn namelijk wanneer je besluit om een opleiding regressietherapie te gaan volgen.

Opleiding Regressietherapie

Het belangrijkste is wel dat je een doelstelling hebt en ook wil bereiken voor je cliënt. Waarbij de resultaten zeer belangrijk zijn en dat je erop gebrand bent die ook te willen behalen.

De resultaten zijn onder andere dat je begrip en inzichten krijgt van degenen die je behandelt. Niet perse voor jezelf, maar voor de ander. Ook het emotionele vlak is zeker heel belangrijk. Het levert de persoon innerlijke kalmte, zelfacceptatie en zelfvertrouwen op.Dat wordt nog wel eens over het hoofd gezien, maar de emotie is de katalysator van ons gedrag.

Wat ook belangrijk is, is dat je emoties beter leert te begrijpen, te hanteren en/of te uiten. Daarnaast is het van groot belang dat je een inlevingsvermogen hebt. Niet alle problemen zijn inhoudelijk te begrijpen. Ik heb mensen gehad waarvan ik dacht ‘Bestaat dat echt??’ En ja ze hadden echt een fobie voor een clown of een knoop.

Wanneer je dat kan begrijpen en meer kijkt naar het proces en daar voeling mee krijgt, dan begrijp je hoe iemand van binnen tikt. Hoe het brein bepaalde neuronen afvuurt en waarom. Dat moet je hebben dat begrip, anders zullen je resultaten twijfelachtig worden.

Wat is er nog meer belangrijk in een opleiding regressietherapie

Jezelf positieve emoties aanleren is belangrijk, waardoor je beter gaat genieten van de dingen in je leven. Het lichaam is ook een belangrijk onderdeel van het herstel van energie en weerstandsvermogen, verminderen van overgevoeligheden en van lichamelijke klachten zonder medische verklaring. Het werkt namelijk zeer goed bij psychosomatische klachten (lichamelijke klachten met een psychische oorzaak).

Dat zijn dus zeker belangrijke eigenschappen die zeker onmisbaar zijn in de opleiding van Regressietherapie. Regressie betekent teruggaan in de tijd. Bij regressietherapie gaan we op zoek naar de oorsprong van een klacht of probleem. Vaak weet je als cliënt zelf niet meer precies waar een probleem, een eigenaardigheid of een vaste overtuiging vandaan komt.

Dat is ook logisch want het is een onbewust automatisch programma geworden. De oorsprong zit eronder verborgen en is vaak alleen met hypnose naar boven te halen. Spoor je die niet op, dan blijft het vaak sluimeren.

Bij Regressietherapie herbeleef je dus vroegere ervaringen. Hierbij blijf je bij je volledige bewustzijn. Ondanks dat er vergeten ervaringen of emoties boven kunnen komen in een sessie, ben je je er op hetzelfde moment van bewust dat de ervaring inmiddels voorbij is. Hypnose is daarbij een essentieel onderdeel.

Wanneer je namelijk in hypnose gaat maak je contact met je onbewuste. Daarom hoort bij Regressietherapie uiteraard hypnose. Wanneer je in hypnose gaat maak je contact met je onbewuste. Je kan dan het onbewuste programma opsporen wat op de achtergrond draait. En dat is heel waardevol.

Wat zijn jouw onbewuste programma’s?

Je kan ze opsporen door jezelf dat af te vragen. Vragen als:

  • Wat levert dit gedrag mij op?
  • Waarom levert mij dat op
  • Waarom heb ik dat nodig?
  • Wat geloof ik hierbij?
  • Wat vind ik belangrijk hieraan?

Dat zijn echt lastige vragen maar ze sporen wel het onbewuste programma op waar je mee kan zitten. Als je het dan hebt gevonden en ook de herinnering die eraan vast zit, dan kan je die veranderen.

Je hoeft niet de inhoud te veranderen, maar je kan de manier waarop je die herinnering beleeft wel veranderen. Dan verandert namelijk alles.

Waar je ook zeker naar moet kijken

Kijk ook naar waar de regressieopleiding aan voldoet ? Zijn ze ook ingeschreven bij de BATC : Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument? Die is speciaal opgericht, met als doel eenheid te creëren en kwaliteit te verhogen binnen de natuurgerichte zorg.

In korte tijd bundelde BATC de krachten van tientallen natuurgeneeskundig therapeuten en ging hiermee strijden voor de belangen van zowel de therapeuten als de consumenten .Ook de VBAG : Vereniging ter bevordering van alternatieve geneeswijze.

Deze VBAG is een beroepsvereniging. Kijk ook zelf of er reacties staan over Regressietherapie vanuit een gastenboek . Of wat voor reacties er zijn over Regressietherapie. Ook zeker belangrijk om te weten. Let dus vooral op de dingen die zeker niet misbaar zijn in de opleiding van Regressietherapie.

En maak daarbij een keuze wat voor jou gevoel het beste geeft in alles totaal om je opleiding te doen als Regressietherapeut of om een keer een sessie te doen in Regressietherapie. Ik zeg back to the future of gewoon terug naar de toekomst 😉

Ik hoor graag wat je van dit artikel vindt

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen