Overgewicht en afvallen kan veel sneller en makkelijker mentaal
Overgewicht en afvallen kan veel sneller en makkelijker mentaal
17 maart 2013 
2 min. leestijd

Overgewicht en afvallen kan veel sneller en makkelijker mentaal

Voor mensen die veel bezig zijn met hun lichaam is het belangrijk om een lijf te hebben waar ze gelukkig mee zijn. Een lichaam waar ze trots op zijn omdat ze er hard voor gewerkt hebben. Naast hun dagelijks portie sporten, eten ze ook gezond en bewust. Als je bewust bent van wat je doet, naar je lichaam luisteren en daar ook wat mee doet, ben je “gezond” bezig. En ja wie wilt nou niet “gezond” zijn?

Overgewicht, Afvallen en Diëten

Mensen kampen over het algemeen met “overgewicht”. Nu is het wel even afvragen, wat is overgewicht hebben? Sommige mensen hebben slechts een “paar” kilo’s teveel en vinden al dat ze dik zijn, dat ze overgewicht hebben. Sommige mensen proberen 10 kilo af te vallen, sommige 25 kilo en ga zo maar door.

De reden waarom mensen uiteindelijk willen afvallen is omdat ze er niet prettig bij voelen hoe ze eruit zien. Ook valt het voor de buitenwereld bij sommige niet eens op. Het is wel prettig als je je goed voelt met het lichaam wat je hebt. Sommige mensen voelen zich prima met een aantal kilootjes extra en dat is ook goed. Die hebben geen probleem.

Als jij het wel als een probleem ervaart, en je probeert af te vallen, of beter gezegd weer slank probeert te worden, is stap 1 denken dat je ook weer slank wordt. In ieder geval het lichaam krijgt wat bij jou past.

Veel mensen gaan de boeken in. Wat voor verschillende diëten je allemaal hebt en gaan die ook proberen. Waar ze dan snel achter komen (althans de meeste mensen) is dat het zowel geestelijk als lichamelijk zwaar is.

Het is bijna niet vol te houden, want je moet je aan allemaal regeltjes houden. Je mag bijvoorbeeld zoveel vetten dan, een crackertje in de middag en noem het maar allemaal op. En ja sommige mensen houden het vol en vallen inderdaad af. Maar voor de meeste mensen geldt dat ze het snel voor gezien hebben en stoppen er ook mee. Alleen maar teleurgesteld dat het niet werkt.

De mensen die wel doorgaan en op het gewicht komen waar ze willen zijn merken ook snel dat er terugval is. Dat kan komen omdat ze denken dat ze nu op hun streefgewicht zitten en daardoor geen rekening hoeven te houden met datgene wat ze willen eten, wat alleen maar resulteert in het feit dat ze weer snel kunnen aankomen. Daarom hoor je veel mensen over het “jojo” effect.

En dat is zonde, want iedereen wilt namelijk zich lekker in hun vel voelen, dat ze met trots naar zichzelf kunnen kijken omdat ze zich gelukkig voelen.

Hypnose en Overgewicht

Met hypnose is dat heel goed te halen. Sterker nog, je kan gewoon blijven eten wat je wilt. En je “mind” zorgt ervoor dat het proces stilletjes doorgaat zonder dat je het merkt. Want waar je mee bezig bent, komt ook in de wereld. Dus ben je bezig met afvallen, kom je alleen maar aan.

Hypnose zorgt ervoor dat je gewoon je leven leeft, dat je kan eten wat jij wilt, je daarbij ook prettig voelt en dat je toch naar je streefgewicht gaat en daar ook op blijft. Want het gaat makkelijk en moeiteloos.

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen