Pijnbestrijding, hoe doe je dat
Pijnbestrijding, hoe doe je dat
20 juni 2019 
1 min. leestijd

Pijnbestrijding, hoe doe je dat

Hoe bestrijd je pijn

Jaren geleden was ik op de Nijmeegse vierdaagse. Niet als deelnemer, maar als hypnotiseur op de blarenpost. Daar hypnotiseerde ik mensen zodat ze geen pijn voelden als de blaren werden behandeld.

Super leuk om te doen en dat item is nog wel te vinden op YouTube.

Pijnbestrijding hypnose

Op een gegeven moment kwam er een meisje binnen en die was op zoek naar aspirines. Ze had namelijk last van haar knie en wilde dat verdoven zodat ze verder kon lopen.

‘Wil je daar vanaf?’, vroeg ik haar. ‘Prima’, zei ze.

Dus ik vroeg haar: ‘Hoe ziet dat eruit daar? In je knie?’

Ze zei dat het net was of het een elastiek was die gespannen stond. Ik vroeg haar of ze zich kon voorstellen dat het een slap elastiek was. Dat kon ze…

En de pijn was weg.

De verbazing op haar gezicht was te gek om te zien. Ze voelde het niet meer en kon weer doorlopen.

Later in het item komt de cameraploeg en Harm Edens haar weer tegen en ze vertelt dat ze geen enkele last heeft gehad en nog steeds niet heeft. Ze heeft hem gewoon uitgelopen. Pijn was weg binnen een minuutje in dit geval.

Nu is dit natuurlijk heel persoonlijk en werkt dit niet zo bij iedereen, maar pijn kan opgelost worden. Uiteraard wil je wel weten of het geen signaal is van iets waar wat aan gedaan moet worden, maar in dit geval wilde zij een aspirine dus of je dat nu neemt of een hypnose doet. Weinig verschil.

Als het een cliënt zou zijn geweest dan moet eerst zeker zijn of de pijn functioneel is. Zo niet? Dan kan hij weg. Zelfs chronische pijn kan op die manier worden opgelost. Wellicht niet in een minuutje, maar in een sessie kan het.

Dat is wat de cursisten van de hypnose 2.0 vandaag gaan leren bij mij. Wat ga jij doen vandaag?

Zou je hypnose willen leren? Kijk dan eens hier.

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen