Reïncarnatie bestaat niet
Reïncarnatie bestaat niet
18 april 2019 
1 min. leestijd

Reïncarnatie bestaat niet

Althans als je er niet in gelooft. Anders bestaat het wel. Alhoewel… Dan nog mag je je afvragen of het wel echt bestaat.

Laat mij dat uitleggen voordat ik aan alle kanten bestookt word, dat ik het niet begrijp en dat ik een spiritueel onderontwikkeld driedimensionaal wezen ben die nog wakker moet worden (wat misschien ook zo is trouwens).

Vroeger geloofde ik in reïncarnatie. Vele levens heb ik gezien van mezelf in hypnose dus het bevestigde wat ik dacht. Ook tussen de levens in, reizen door de sferen gemaakt, lichtwezens gezien. Geweldig, wat een trip. Paddenstoelen waren er niks bij.

Mijn schoonvader zei altijd: ‘Ed, reïncarnatie bestaat helemaal niet. Het zit heel anders in elkaar.’

Man ik was gekwetst. Wat wist hij er nou van. Hij is reikimaster, spiritueel ontwikkelt en dan roept hij zoiets? Gelul. Klaar.

Tot een paar jaar geleden. Ik ging experimenteren met volgende levens. En dat werkte ook prima. Ik ging het fenomeen tijd bestuderen en Einstein zei daarover dat het niet horizontaal was, maar verticaal. Het idee dat alles dus NU is.

Dus als alles Nu is, dan zijn ook vorige en volgende levens nu. Dan zou reïncarnatie niet kloppen met het idee dat alles nu is.

Laat mij dat even uitleggen. Je kan inderdaad nu naar een vorig leven, een volgend leven en je kan overal heen. Het is allemaal nu. Maar is het dan vorig of volgend? Ons brein vindt het lekker om dat zo te vinden.

Procarnatietherapie is lastig te bevatten. Dan gaan we in een volgend leven je problemen oplossen die je daar ervaart zodat je er hier geen last meer van hebt.

Ehhhhh.

Ons brein vindt dat een lastige, maar in hypnose werkt het prima. Waarom? Omdat het allemaal nu gebeurt. Er is helemaal geen vorig of volgend leven, het is allemaal nu.

Je stemt je in hypnose als het ware af op de informatie van die persoon die je denkt dat je bent. Dat kan ook bijvoorbeeld met Batman of Superman of met een boertje uit Frankrijk. Die eerste twee zijn wat aparter, maar het idee blijft hetzelfde.

Je stemt je af op de informatie die er is en die informatie krijg je dan binnen.

Dat het een prima werkbaar model is, daar heb ik het niet over. Dat is sinaasappeltherapie ook (kom ik later nog wel een keer op). Maar dat het echt bestaat? Ik denk dat het een veel te simplistische manier is om te kijken naar iets wat veel complexer is dan dat.

Maar goed, dat weet ik ook pas na duizend levens 😂

Met hypnose kan je echt heel veel toffe dingen doen. Leren kan je het al in twee dagen. Check de link.

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen