Spieren trainen met alleen jouw brein
Spieren trainen met alleen jouw brein
01 april 2012 
in Hypnose
1 min. leestijd

Spieren trainen met alleen jouw brein

Spieren trainenIs het mogelijk om jouw spieren te trainen zonder enige fysieke inspanning? Dat je jouw spieren laat groeien met alleen maar mentale oefeningen? Onderzoek laat zien dat het inderdaad mogelijk is.

Spieren trainen met jouw brein

Onderzoek aan een Britse Universiteit heeft laten zien dat je zelfs spieren kan laten groeien door te visualiseren. Een ongelooflijk idee als je er eens goed over na gaat denken.

Ze hadden twee groepen gevormd en de ene groep ging hun spieren trainen met krachttraining en de andere groep ging tegelijkertijd dezelfde oefening doen, maar alleen in gedachten. Ze gingen het visualiseren en net doen alsof ze hun spieren aan het trainen waren.

In een bepaald tijdsbestek had de krachttrain-groep een toename van 30% van spiergroei en spierkracht. De andere groep, die alleen maar gevisualiseerd had die had een toename van maar liefst 16%!

Denk je eens even in wat dat betekent. Je hoeft dus niet eens naar de sportschool om jouw spieren te trainen. Dat is natuurlijk al interessant, maar voor mensen die in een ziekenhuis liggen is het denk ik nog veel waardevoller.

Deze mensen kunnen zich met zelfhypnose en visualisatie enorm versterken. Door bepaalde oefeningen voor te stellen kan je namelijk ook specifieke spieren versterken. Je kan denken aan mensen die de hele tijd liggen en rugklachten krijgen. Deze mensen kunnen zeer gebaat zijn met deze vorm van spierversterking.

Ook sporters kunnen hier een enorm voordeel mee halen, want stel je voor dat je het combineert. En trainen, én visualiseren. Jouw spierkracht zal dan met sprongen vooruit gaan.

Wanneer je dit nog verder doortrekt, wat zou er dan allemaal nog meer mogelijk zijn. Lenigheid is zeker iets wat door middel van hypnose te trainen is, maar wellicht ook fysieke kwalen, zoals artritis, reuma of vergroeide lichaamsdelen.

Ik daag iedere hypnotherapeut om hier mee aan de slag te gaan en dit fenomeen te gaan testen. Ik hoor graag de bevindingen en als je die hebt, dan zou ik het leuk vinden als je hieronder een reactie achterlaat.

 

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen