Spirituele Hypnose
Spirituele Hypnose
22 september 2014 
2 min. leestijd

Spirituele Hypnose

Wat is spirituele hypnose en wat kan je er eventueel mee? Waar kan je het allemaal voor inzetten en welke drie dingen zijn er belangrijk om mee te nemen wanneer je het gaat doen? Na dit artikel weet jij meer over hoe je het zou kunnen gebruiken en bovendien hoe je dit beter kan gaan inzetten.

Wat is Spirituele hypnose?

Spirituele hypnose komt voort uit het werken met delen oftewel de partstherapie. Wanneer je werkt met delen dan kan je contact maken met delen in jou die in conflict zijn.

Het hebben van delen is niet vreemd. Zo heb je een deel die je je ‘kindsdeel’ zou kunnen noemen, misschien heb je een ‘sportdeel’ en een deel wat alle financiën in de gaten houdt. Er kunnen ook delen gecreëerd worden in je leven.

Zo had ik geen ‘vaderdeel’ totdat mijn eerste zoon geboren werd. Vanaf dat moment werd dat deel gecreëerd en nu is dat na 11 jaar wel goed ontwikkeld. Het hebben van delen is helemaal niet vreemd. Het zou waarschijnlijk veel vreemder zijn wanneer je maar 1 deel zou hebben…

Onbewuste delen

De meeste delen in ons zijn onbewust, zoals praktisch alles. Freud beschreef in 1880 al 3 delen zoals het ID, het EGO en het Super-EGO. In de TA (Transactionele Analyse) hebben ze het over kind, ouder en volwassene. Berne die beschreef daar ook al drie delen al gaf hij daar wat andere kwaliteiten aan dan wat Freud deed.

Toch is het idee van delen al heel oud en hoor je het soms ook wanneer iemand praat. ‘Een deel van mij wil echt wel mee, maar ja…’

Of ‘Een deel van mij wil echt wel stoppen met roken, maar een ander deel van mij vindt het gewoon heel lekker…’

Heb je dat wel eens gehoord of zoiets gezegd? Vast wel, dus gek is het niet. Een probleem is het ook niet, totdat er delen zijn die een conflict hebben. De therapeut moet dan als een soort van mediator optreden zoals ik van de week moest doen tussen twee delen.

Een deel wilde ‘verdwijnen’ (zelfmoordneigingen) en een ander deel wilde juist dat dat deel zou verdwijnen. Het was een interessante sessie kan ik je vertellen met een goed resultaat. Wanneer de delen er namelijk uitkomen dan is het ook meteen klaar.

Maar goed…

Wat is nu spirituele hypnose..

Wanneer 2 delen er niet uit kunnen komen en de cliënt gelooft in een hogere macht zoals God, Boeddha, Jezus, Hogere Zelf, de Bron of wat dan ook, dan kan je ook dat deel aanroepen.

Wat er dan gebeurt is heel interessant. De andere twee delen luisteren direct naar het ‘hogere’ deel en het conflict is weg. Misschien is het dus best wel een goed idee om in ‘iets’ te geloven?

Wanneer je hierin gelooft dan kunnen er wonderlijke en zelfs spectaculaire resultaten gebeuren. Zelf werk ik veel met het fenomeen de Inner Healer en daarmee heb ik al verbluffende resultaten behaald.

Contact Maken

Wanneer je hier ook contact mee wilt dan moet je eerst contact kunnen maken met je onbewuste. Dat kan je leren op 5 oktober en vanaf daar kan je ook contact maken met je Hogere Zelf. Dat is superinteressant.

Wanneer je mee wilt doen op 5 oktober met The Swan dan zie ik je graag daar. Meld je aan op deze pagina.

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen