Stoppen met roken en de Ontwenningsverschijnselen
Stoppen met roken en de Ontwenningsverschijnselen
15 januari 2013 
2 min. leestijd

Stoppen met roken en de Ontwenningsverschijnselen

Wanneer je besluit om te gaan stoppen met roken dan ben je vaak bang. Bang voor de ontwenningsverschijnselen die er dreigen te gaan gebeuren. Je gaat aankomen, je wordt chagrijnig en je krijgt misschien nog wel veel meer lichamelijke klachten. Dat denk je, maar is dat wel zo..

Stoppen met roken en Ontwenningsverschijnselen

Voor heel veel mensen is het eng om te stoppen met roken. Ik had dat ook. Ik zag mijn buurman chagrijnig worden nadat hij gestopt was en mijn buurvrouw dikker. Nu was ze al niet slank maar na het roken werd het nog erger.

Zij wilde dan ook direct weer gaan roken want dik zijn is ook niet alles. Die voorbeelden zie je vaak en kunnen jou beïnvloeden door te gaan denken dat het dan ook heel moeilijk is. Je wordt als het ware geprogrammeerd door jouw omgeving en door al die suggesties.

Het mooie is dat je met hypnose deze invloeden uit kan schakelen en een nieuw idee kan creëren over het roken en vooral over het niet roken. Je programmeert jezelf dan als het ware op een andere manier.

Eerst is het goed om het oude programma eens onder de loep te nemen. Word je nu echt dikker? Word je echt chagrijnig? Is het echt een verslaving? Is het echt heel moeilijk om te stoppen met roken?

Dikker worden

Je wordt alleen dikker wanneer je meer gaat eten en vaak doen ex-rokers dat. Ze zijn gestopt met roken en krijgen de behoefte om te eten. Dat komt omdat een sigaret bestaat uit 10-20% suiker. Omdat je dat niet meer binnenkrijgt krijg je een behoefte aan suiker en ga je eten. Dat doen ex-rokers en die waarschuwen jou dat je echt wel dikker gaat worden.

Chagrijnig worden

Om exact dezelfde reden worden ex-rokers ook chagrijnig. Ze missen die suiker, ze missen hun maatje, ze missen hun ontspanningsmomentje en dat vinden ze niet leuk. En dat is zacht uitgedrukt. Sommige kunnen haast beter weer gaan roken ;-)

Een verslaving

Ex-rokers zullen ook beweren (en rokers vaak ook) dat het een hardnekkige verslaving is en dat het heel moeilijk is om er mee te stoppen. Dat als je het gaat doen dat het heel lastig gaat worden en dat je enorme afkickverschijnselen zal krijgen. Tja…

De mythe van het roken

Zelf ben ik ook gestopt met roken, nu 8 jaar geleden en alles wat ik hierboven beschreef dat had ik niet. Ik was dan ook geen ex-roker, ik werd een niet-roker. Niet rokers worden niet chagrijnig, worden niet dikker (helaas in mijn geval..) en zijn niet verslaafd. Ze stoppen met een gewoonte.

Roken is ook geen verslaving, het is een gewoonte. Zolang jij niet aan een sigaret denkt, hoef je niet te roken. Dus zolang je nooit aan een sigaret denkt, rook je nooit. Dat doen niet-rokers. Een verslaving is veel hardnekkiger en ook lichamelijker.

Natuurlijk hoor ik de rokers nu denken, ja maar…. bij mij is het anders….

Sorry maar dat is niet zo. Jij gelooft dat het anders is en daarom creëer jij dat zo. Jij bent of een roker of een ex-roker, maar je bent geen niet-roker. Nicotine is binnen 48 uur jouw lichaam uit en daarna ben je vrij. Al het andere creëer jij als roker zelf.

Stoppen met Roken oplossing

Er zijn verschillende manieren om te stoppen met roken en de meest effectieve manier tot op heden is hypnotherapie. Als je het zelf kan doen is uiteraard het beste. Dat lijkt mij logisch, maar wanneer je het niet zelf kan om wat voor reden dan ook, dan is hypnotherapie het beste.

Daar zijn ook nogal wat gradaties in. Bij ons ben je in 1 sessie verlost. Vaak binnen een uur. Jij wordt een niet-roker en je zal geen enkele behoefte meer hebben aan een sigaret. Je kan altijd een afspraak maken.

Wat je zelf kan doen is je continu inprenten dat jij een niet-roker bent. Dat jij iemand bent die geen enkele behoefte heeft aan een sigaret. Wanneer je dat vaak doet in de juiste stemming (bij voorkeur in hypnose), dan kan jij het zelf ook.

Succes!

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Rebekka Deforce
Door

Rebekka Deforce

op 15 Jan 2013

Geef je ook garantie bij een sessie stoppen met roken?

Jstar
Door

Jstar

op 27 Sep 2014

Wat een ontzettend onzinverhaal. Nou zullen jullie mijn reactie nooit plaatsen, maar jullie zouden je diep moeten schamen vanwege deze bullshit.

Dirk
Door

Dirk

op 28 Jan 2016

Mijn vrouw is 14 dagen geleden gestopt onder hypnose. En nog steeds rookvrij! Maar er werd verteld dat er geen nevenwerkingen zijn. Maar toch merk ik een verhoogd snoepgedrag, prikkelbaarheid, depressief gevoel, ... wat ik toch wel verwacht had, want het lichaam mist toch de nicotine! Waarom dan zeggen dat er geen nevenverschijnselen zijn?

Reactie plaatsen