Stoppen met roken tips om echt te stoppen met roken
Stoppen met roken tips
26 juni 2012 
in Hypnose
1 min. leestijd

Stoppen met roken tips

Stoppen met roken tipsIn een video en artikel geef ik je gouden stoppen met roken tips die je kan gebruiken om te stoppen met roken. Daarnaast geef ik nog wat meer informatie over hoe je het beste zou kunnen stoppen met roken als je dat zelf zou willen doen. Deze stoppen met roken tips kan je direct gaan toepassen.

Stoppen met roken tips

Een aantal dingen die je moet weten over stoppen met roken zijn de volgende:

  • Het is geen verslaving
  • Het is eenvoudig om te stoppen

Nu weet ik dat dit wel heel simpel klinkt en geloof mij, als je mij dit 10 jaar geleden had verteld, had ik je uitgelachen. Gelukkig weet ik nu beter, maar als je rookt dan lijkt het echt heel anders.

Roken is echter geen verslaving, maar een gewoonte. Een hardnekkige gewoonte, dat zeker, maar een verslaving zoals alcohol, heroïne of GHB is het zeker niet. Die mensen liggen te shaken in hun bed en daar heeft een roker gelukkig geen last van.

Stoppen met roken is dan ook wat eenvoudiger wanneer je deze tips gaat toepassen.

  1. Als je er niet aan denkt zal je er geen één opsteken. Om dat voor elkaar te krijgen is het goed om jezelf steeds af te leiden en je dag zo in te plannen dat je er geen tijd voor hebt. Een andere manier is het steeds uitstellen en je weet ‘van uitstel komt afstel’ 😉
  2. Nicotine is al na 48 uur uit je bloed en de drang om dat te hebben is ook na die tijd weg. Wat blijft is de drang naar de suiker die er in iedere sigaret zit en die je nu mist. Neem dus af en toe een snoepje wanneer je die drang voelt.
  3. Verzin voor jezelf een goede reden om te stoppen. De meeste mensen hebben namelijk geen goede reden om te stoppen. Als je echt een goede reden hebt zal je direct stoppen met roken.

De volgende stoppen met roken tips zie je hieronder in de volgende video

Ik hoor graag wat jouw tips zijn en laat een reactie achter op mijn blog. Hiernaast zie je de personen met de meeste reacties van deze maand en de winnaar wint een mooie prijs!

 

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Christel
Door

Christel

op 27 Jun 2012

De suggestie "als je een roker zoent dan is het net alsof je een asbak leeglikt" blijft toch mijn favoriete suggestie :-). Ik heb net Theo nog gesproken en jaja hij is sinds 21 nov. 2011 nog steeds en alweer een niet-roker. Groetjes, Christel

מנעול ללא מפתח חולון
Door

מנעול ללא מפתח חולון

op 14 Sep 2014

Why viewers still use to read news papers when in this technological world all is existing on net?

Reactie plaatsen