Traumatische ervaring is op te lossen en te wissen als je dat wilt
Een Traumatische ervaring werd het
14 augustus 2012 
2 min. leestijd

Een Traumatische ervaring werd het

Wat had ik nou weer gedaan. Mezelf mee laten slepen met een weddenschap die ik niet zou kunnen winnen, maar ja ik wou stoer doen. Wilde ik dit laten uitdraaien op een traumatische ervaring? Nee, ik wilde laten zien dat ik wel iemand was en geen loser. Samen met een vriend gingen we ervoor maar dat liep net even anders..

Traumatische ervaring

Die zogenaamde vriend liet het afweten en durfde het toch niet aan. We zouden een dancebattle houden tegen 2 andere jongens uit de buurt. Die jongens waren vrij populair en wij (14 jaar) wilden dat ook. Toen hij het liet afweten stond ik opeens voor het blok. Ik kon het nooit in mijn eentje opnemen tegen hun.

Dus stapte ik op ze af en zei dat het niet doorging. Daar waren ze op z’n zachtst gezegd niet blij mee en begonnen te schelden. Prima, ik liep weg. Op de kermis escaleerde het echter en hadden ze meer dan 20 man verzameld om mij dan wel even een lesje te leren.

Vlakbij mijn huis werd ik opgewacht en omsingeld. Wat ga je doen tegen meer dan 20 man in je eentje? Niet veel, alleen hopen dat je er heel uitkomt. Ik moest dansen van ze en ik werd ongelooflijk vernederd door ze. Zo voelde het op dat moment. Geen populaire jongen op dat moment, zekere niet. Nee, een heel klein jongetje dat heel bang was.

Dat moment heeft jarenlang op mij gedrukt en zorgde ervoor dat ik de spontaniteit kwijt raakte. Op die avond werd dat van mij afgenomen. En zo gaat dat soms. Misschien heb jij ook wel van die ervaringen meegemaakt die nu nog steeds op jouw drukken en jouw leven beheersen. Je maakt ze misschien groter dan ze zijn of ze zijn heel groot.

Dit voorval heeft jaren mijn leven beheerst tot het punt dat ik erachter kwam dat ik het zelf steeds belangrijk maakte. Dat deed ik zelf. Sommige jongens die dat toen deden, herinnerden zich dat hele voorval niet eens meer 10 jaar later, terwijl het voor mij nog steeds een issue was. Dat kon ik niet begrijpen tot ik ontdekte dat je die beelden kan aanpassen.

Gelukkig heb je de kracht om die beelden zelf aan te passen. Als ik dat eerder had geweten, dan had dat hele voorval meteen al niets meer betekent. Dan had ik het direct die avond weggewist en was het klaar. Wist ik toen maar hoe..

Nu weet ik het wel en help ik heel veel mensen om hetzelfde te doen. Het is soms even zoeken naar de ‘schakelaar’ maarTraumatische ervaring oplossen als je het dan vindt, dan zet je het zo weer om. Het zoeken vergt echter wel een gedegen training zoals de hypnotherapie practitioner, waar je al de basis ontdekt van de verandering. In de hypnotherapie master gaat het zelfs nog verder omdat je daar ontdekt hoe je de emoties kan wissen.

Gelukkig heb ik die situatie allang een plek gegeven en doet het mij niets meer. De situatie is een kleine zwart-wit foto in een fotoboek ergens in een kast tussen duizend andere fotoboeken met herinneringen. Helaas lijken al die fotoboeken op elkaar dus kan ik hem heel slecht terughalen ;-)

Ook jij kan dat doen met jouw traumatische ervaring. Het is soms al genoeg om het beeld zwart-wit te maken en weg te duwen. Het kan al een enorm verschil maken voor je. Ik hoop het, want ik gun jou ook alle vrijheid, net als dat ik dat mezelf gun!

 

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Aukje
Door

Aukje

op 14 Aug 2012

Ik weet wel zeker, dat we allemaal een Traumatische ervaring hebben mee gemaakt. Ik ben er van overtuigt dat je dit door n.L.P kan uitwissen.

Reactie plaatsen