Verminder pijn met hypnose
Verminder pijn met hypnose
05 juli 2011 
in Hypnose
2 min. leestijd

Verminder pijn met hypnose

Verdoven met hypnose

Het ziekenhuis in Ede zet hypnose in om mensen met darmklachten te helpen. Het middel wordt gebruikt voor mensen met het Prikkelbare Darm Syndroom. Dit is buikpijn zonder aanwijsbare lichamelijke oorzaak.

Volgens het ziekenhuis biedt hypnotherapie voor hen uitkomst. Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat de pijn aanzienlijk vermindert en de werking van de darmen erdoor verbetert.

Dit was te zien op Midland FM. Dat is een goede ontwikkeling en je ziet dat hypnose steeds meer gebruikt wordt bij het verdoven en verlichten van pijn.

Het kan echter nog veel meer toegepast worden als je het mij vraagt.

Verminder pijn met hypnose

Dat mijn zoon 3 jaar was, werd hij geopereerd. Het was een operatie aan zijn piemel, die 4 uur duurde. Er zijn maar 2 specialisten in Nederland die deze operatie kunnen doen en gelukkig was er één in Amsterdam. De ander is in Groningen.

De dokter had gezegd dat hij ongeveer twee weken in het ziekenhuis moest blijven. Na 5 dagen zou het verband eraf gaan en dan zou hij ongeveer een week nog in het ziekenhuis moeten blijven voor herstel.

Na de operatie kwam hij op de uitslaapkamer. Daar mocht ik bij hem en heb hem 30 minuten lang suggesties gegeven zoals: ‘Ieder piepje dat je hoort word je sneller beter’,  ‘Je heelt snel’ en ‘Jij kan jezelf snel beter maken’. Dat bleef ik doen tot hij wakker werd.

Hij was 3, dus de suggesties moeten heel simpel zijn. Ik vind trouwens dat dat ook bij volwassenen beter werkt, maar goed…

Na 5 dagen mocht het verband eraf en de dokter waarschuwde mij: ‘Pap, reageer normaal. Het ziet er helemaal zwart en blauw uit en schrik daar niet van. Je zoontje ziet dat namelijk ook.’

Lekker dan, ik stond meteen op scherp en kreeg al allerlei visioenen binnen. Ook voelde ik het direct en dat is niet heel prettig.

Het verband ging er af en alles zag er gaaf uit. Niets zwart, niets blauw, alleen huid. Je zag nergens een korstje. De dokter keek mij even aan en zei: ‘Wonderlijk’ en liep weg.

Na 2 uur kwam ze weer terug en zei dat wij die middag naar huis konden. Ongelooflijk. Ook zij had het nog niet eerder meegemaakt dat het zo snel heelde.

Dat is de kracht van suggestie en zeker bij narcose werkt dit zeer goed. Ik pleit ervoor dat ze dit overal en bij iedereen gaan doen. Zelf kan je dit ook regelen door aan iemand te vragen of die dat bij jou wil doen als jij geopereerd gaat worden. Zaak is wel dat je onder volledige narcose gaat, omdat de suggesties dan direct onbewust worden geïnstalleerd.

Heb jij ook geweldige ervaringen hiermee? Deel ze dan hieronder..

Ken jij mensen die in je netwerk (LinkedIn, Facebook of Twitter) die hier wat aan kunnen hebben? Meld ze het dan en stuur ze dan hierheen. Iedereen moet weten dat het zo goed werkt!

 

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij ontwikkelt verschillende trainingen in hypnose en het instituut geeft steeds meer specialistische trainingen in hypnose. Al jaren is hij de nummer 1 hypnose trainer van Nederland en is vaak gevraagd voor radio en televisie daardoor.
Wouter
Door

Wouter

op 05 Jul 2011

Hoi Edwin, Allereerst ..de workshop van afgelopen zaterdag vond ik waardevol en leuk. Botste trouwens ook tegen een dijk van een fout aan,,maar daar leer je het meest van. Ik probeerde bij een vrouw een aantal belangrijke blije gebeurtenissen uit haar leven naar "boven" te halen.. " Ga nu eens naar een fantastisch blij moment uit je leven", zei ik monotoon. "Bijvoorbeeld een geweldige dag met je kind of man". ..Toen ze weer "terug" was,vertelde ze mij, dat alles in eerste instantie heerlijk verliep..totdat ik het woord "kind" zei. Ze vertelde dat ze geen man had en dat het een behoorlijk "pijnpunt"was..dat ze ook geen kind had. Daar liep de trance dus spaak. Terug naar het ziekenhuis Ede..Inderdaad Edwin,,daar was ik ook met verdenking van PDS . Mij werd verteld dat ze goede ervaringen met hypnotherapie hadden. Daar ben ik toen voor naar Amstelveen geweest..Die sessies vond ik heerlijk ontspannen en ze namen ook tijdelijk de klachten weg..maar later bleek dat ik een chron.alvleesklierontsteking had, waarvoor ik toch geopereerd moest worden. Groet, Wouter

Niels
Door

Niels

op 05 Jul 2011

Feitelijk gaat het hier toch om aansturing van onbewuste processen? Ook ooit gelezen dat kijken naar body builders en denken aan krachttraining ook tot toename van spiergroei kan zorgen, desondanks dat er geen kilo getild wordt. Ook gehoord dat dit toegepast kan worden om bijvoorbeeld lichaamsgroei (opnieuw) te stimuleren. Weet iemand toevallig in hoeverre dit waar is?

Edwin Selij
Door

Edwin Selij

op 05 Jul 2011

@Niels Dat kan inderdaad. Je kan jezelf helen en beschadigde delen weer 'maken'. Ik zal eens wat onderzoeken erbij halen, omdat ik die nu niet paraat heb. Maar het is goed om te weten dat het mogelijk is.

Marianne Derks
Door

Marianne Derks

op 05 Jul 2011

Toen mijn kinderen klein waren, overlegde ik met haar over verhaaltjes om pijntjes of wondjes sneller te genezen. Hoe genezing er uit zag, of er een licht, of een figuurtje of wat anders in je lichaam ook maar genezing kon aanbrengen en hoe, met welke kleuren, etc. Het was leuk om te doen, ik kon met haar eigen beelden en ideeen beter werken, als ik er een geleide visualisatie van maakte. Kinderen hebben nog geen oordelen en werken graag mee. Later bleek dat ze dit zelf ook bleken te doen, toen ze ouder werden, zelfs het verplaatsen van exceem, omdat ze gewoon wisten dat het zo werkte en dat dat kan! Nu ze weer wat ouder zijn en klachten hebben die er ook door verminderd zouden kunnen worden, blijkt hun geloof in de werking van hun geest en voorstellingsvermogen sterk afgenomen te zijn, omdat niemand in haar omgeving het nog aannemelijk vindt, medisch-wetenschappelijk denken de overhand heeft genomen en mensen het als 'kinderachtig' bestempelen. Heel erg jammer! Ik hoop dat ze het bij haar eigen kinderen weer ontdekken.

Evelin Arndt
Door

Evelin Arndt

op 06 Jul 2011

Amai :D Echt bomme alsje zulke dingen kan doen, ik ben fan !!! :P

Reactie plaatsen