Victor Mids en zijn teleportatie experiment tijdens oudjaar
Victor Mids en zijn teleportatie experiment tijdens oudjaar
02 januari 2017 
in Nieuws
2 min. leestijd

Victor Mids en zijn teleportatie experiment tijdens oudjaar

Afgelopen oudejaarsavond was Victor Mids op televisie met een show over teleportatie. Zoals ik al dacht (kon ook bijna niet anders) ging het over hypnose. Iemand teleporteren kan namelijk (nog) niet, maar iemand hypnotiseren zodat hij gelooft dat hij geteleporteerd is wel.

Teleurgesteld

Veel kijkers waren teleurgesteld omdat ze dachten dat hij het echt zou doen, maar dan zijn ze zeker vergeten dat Victor Mids een illusionist is die wat hypnose kan. Wat ik fascinerend vind is dat mensen echt geloven dat hij zoiets zou kunnen terwijl het onmogelijk is tot nu toe.

Veel mensen vinden dat ook bij wat ik doe. Je bent al gauw een guru, genezer of paranormaal begaafde als je iets laat zien wat iemand niet begrijpt. Als ik iemand van een allergie afhelp in 10 minuten dan moet dat wel magie zijn toch? In plaats van iets veel logischer…

Want als je eerst denkt dat het niet kan (binnen 10 minuten een allergie weghalen) en dan gebeurt het toch, dan valt alle logica bij mensen weg. Maar goed, over Victor Mids nog even.

Victor Mids tijdens Oudjaarsavond

Als je ernaar hebt gekeken dan moet je het toch fascinerend vinden dat een persoon zo lang in hypnose kan blijven. Het item bij de kapper en dat hij daar de persoon hypnotiseerde met taal daar ga ik het niet over hebben.

Probeer het maar eens uit bij iemand. Dat gaat niet werken of hij moet van tevoren al Victor hebben gezien. Dat is veel logischer namelijk want waarom zou hij dat ook niet vergeten. Je hoeft echt niet bang te zijn dat zoiets bij een kapper kan.

Maar goed, de lange hypnose naar Parijs was echt te gek en daar wil ik Victor Mids voor bedanken. Hij heeft laten zien dan het kan aan de wereld. Dat je dus zo lang in hypnose kan blijven dat je zelfs geopereerd zou kunnen worden. Je komt er namelijk niet uit, 6 uur lang niet.

Operatie en hypnose?

De meeste mensen zullen die link niet leggen en vinden er van alles van, maar ik vind het echt baanbrekend wat hij heeft laten zien. Voornamelijk om het feit dat iemand zo lang in hypnose kan zijn en blijven.

Natuurlijk wist ik dat wel, maar de meeste mensen hebben geen idee. En al helemaal niet wat het zou kunnen betekenen voor de wereld.

  • Want wat als je zonder of met veel minder verdoving geopereerd zou kunnen worden?
  • En dat je dus veel sneller herstelt en je lichaam minder vergiftigt?
  • En ook veel sneller weer het ziekenhuis uitkomt?

Als je daarover gaat nadenken en hypnose zou een vaste plek krijgen in de medische wereld, dan betaal jij straks misschien nog maar de helft van je zorgpremie nu.

Een boude uitspraak?

Klopt, want waarschijnlijk betaal je inderdaad veel minder 😉

Heb je het niet gezien? Kijk dan hieronder.

Victor Mids

 

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Joop Fenstra
Door

Joop Fenstra

op 03 Jan 2017

Heb het terug gezien. Mooie show met o.a. een paar leuke trucs o.a ook van Copperfield. Ik heb twee opmerkingen. A kan iemand zo lang in hypnose, denk het wel maar B de reactie van het moment dat Armando wakker"wordt is gezien de omstandigheden onwaarschijnlijk lauw. Die man moet gek van verbazing zijn en alles en iedereen aanspreken etc. Toch een grote maar wel knappe fake...!?

Reactie plaatsen