Vrouwen verzinnen smoezen om te stoppen met hun dieet
Vrouwen verzinnen smoezen om te stoppen met hun dieet
07 augustus 2013 
2 min. leestijd

Vrouwen verzinnen smoezen om te stoppen met hun dieet

Je vindt dat je zelf te dik bent. Of je schrikt of bent zelfs geschokt als je jezelf op een foto of een filmpje ziet. Of wanneer je langs een etalage loopt en jezelf bekijkt in de ramen. Dus je begint met een dieet omdat je wilt afvallen. Toch stopt 2/3 van de vrouwen na een gemiddelde van 5 weken, 2 uur en 43 minuten met hun dieet.

Verzin jij ook smoezen om te stoppen met je dieet?

Uit een nieuw Brits onderzoek onder 1000 vrouwen is dat gebleken. Vrouwen beginnen aan een dieet om vervolgens er weer snel mee stoppen. Onder de 1000 vrouwen geeft een kwart het dieet op na een maand. Acht procent kan na 2 weken niet meer de verleidingen aan en 16 proces geeft na 1 week het al op. Slechts 1 op de 7 houdt het dieet voor 13 weken vol. Maar klagen over hongergevoel.

Ik voel me niet lekker, of ik heb een rotdag of het eten is veel te lekker om te laten staan, zijn de meest voorkomende smoezen die vrouwen verzinnen om te stoppen met hun dieet. Wat je ook vaak hoort zijn dingen zoals: ‘het leven is te kort’, ‘ik heb altijd honger’ en ‘ik denk alleen maar aan eten’.

Ook de uitspraken: ‘Ik wil even iets lekkers’ en ‘gezond eten is te duur’ of ‘ik heb gewoon geen wilskracht om het vol te houden’, hoor je ook vaak. Misschien herken je een van die uitspraken wel van iemand..

Wat je wilt bereiken met afvallen is meer dan alleen gewichtsverlies. De reden waarom een dieet niet werkt en je het ook niet kan volhouden is omdat je niet het mentale stuk meepakt. Je wilt jezelf een nieuw patroon aanleren.

Afvallen is niet even een trucje van een paar weken of maanden dat je even doet om af te vallen. Het is een levenspatroon, een levenswijze dat je zelf aanleert. Op die manier kan je het volhouden en heb je voor de rest van je leven er ook baat bij.

Je hoeft, wanneer je het gehele stuk zowel lichamelijk als mentaal aanpakt,  je geen zorgen meer te maken dat je daarna weer een terugval krijgt. Alles zal zich dan vanzelf aanpassen en veranderen in je leven.

Een dieet kan er zeker voor zorgen dat je gaat afvallen, maar voor bijna iedereen is het afzien en moeilijk vol te houden en merkt dat de kilo’s er net zo hard weer aankomen als ze er mee stoppen.

Door andere eet en beweeggewoontes aan te leren train je gelijk ook je brein. Op die manier merk je dat het makkelijker gaat en dat je het ook kan volhouden. Tevens de helft van de vrouwen die gestopt zijn met hun dieet schamen zich daarvoor en doen nog steeds alsof ze bezig zijn met hun dieet tegenover vrienden en familie.

Stop met een dieet

Een dieet werkt gewoon niet. Je houdt het niet vol en je komt er daarna alleen maar weer van aan. Stop er gewoon maar mee, je hoeft jezelf niet te martelen. Hieronder kan je mijn 7 gratis tips downloaden en direct toepassen. Wanneer je die implementeert in jouw leven ga je afvallen zonder moeite.

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen