Waar zit het hypnoseknopje..
Waar zit het hypnoseknopje..
24 januari 2012 
in Hypnose
2 min. leestijd

Waar zit het hypnoseknopje..

Hypnose testenEen belangrijk onderdeel in marketing is de vraag: ‘Wanneer koopt iemand en wat maakt nu dat ze gaan beslissen’. Vooral het laatste is ook belangrijk in de hypnose. Wanneer beslist iemand dat hij in hypnose gaat. Hoe zou jij weten dat jij in hypnose bent?

Beslissen om in hypnose te gaan

Het is goed om te weten dat in hypnose gaan niet zo heel spectaculair is. Je doet het namelijk al de hele dag. Als je een boek leest of in de auto rijdt of iemand praat zoveel tegen je dat je om te vluchten in hypnose duikt. Ken je dat? natuurlijk.

Het is dus niet iets magisch, occult of zweverig. Het wordt steeds meer in ziekenhuizen gebruikt en neem maar aan dat ze dat niet zomaar gaan doen. Dat is echt wel uitvoerig getest, maar wat kan jij daarmee.

Nu is het zo dat iedereen in hypnose kan gaan. De diepte kan echter verschillen. Dat maakt niet zo heel veel uit, het is alleen een gegeven. Uiteraard kan je dat trainen door jezelf steeds meer toe te staan dat je in hypnose gaat en steeds ‘dieper’ kan gaan.

De diepte..

Wat is diep in hypnose? Tja, daar verschillen de meningen over en mijn mening is als volgt. Diepte is er niet, er zijn alleen testen om te zien of iemand in een bepaalde staat van hypnose is. Die staat kan bereikt worden met ogen open of ogen dicht.

Er zijn verschillende fases:

  1. Onbewuste automatische responses
  2. Vastplakken
  3. Amnesie
  4. Hallucinatie

Fase 1 zijn de onbewuste automatische responses zoals bijvoorbeeld een hand die lichter wordt en omhoog gaat. Je geeft suggesties aan iemand en die worden opgevolgd. Wanneer dat gebeurt dan kan je doorgaan naar fase 2.

Fase 2 is het laten vastplakken van een hand of voeten. Het is iets dat iemand bewust makkelijk kan weerleggen. Ga maar na bij jezelf. Kan jij nu je hand vast laten plakken zonder enig ander hulpmiddel dan jouw mind? Waarschijnlijk niet en daarom is dit ook een ‘diepere’ staat van hypnose. Een hand kan je nog zelf omhoog doen namelijk..laten plakken niet..

Fase 3 is iets vergeten zoals een getal of je naam. Deze fase noemen ze ook wel de somnabulistische fase en in deze fase kan je jezelf ook verdoven en is belangrijk om te gebruiken in ziekenhuizen.

En fase 4 is het hallucineren en echt kunnen identificeren met iemand, alsof je iemand echt bent. In deze fase ben je compleet in een andere realiteit. Precies de realiteit die de hypnotiseur jou voorschotelt. Dit is de fase die je hebt gezien bij hypnoseshows of op tv.

Deze testen kan je doen en zo iemand in een een bepaalde fase brengen waar er weer andere dingen mogelijk zijn. Om de meeste problemen op te lossen is fase 1 voldoende. Wanneer je fase 3 bereikt (of 4) dan heb je aan korte instructies genoeg om een verandering te maken bij die persoon.

Met deze fases en testen doe je bijvoorbeeld ook straathypnose. Wanneer je daar goed in wilt worden dan is er op 21 april en 22 april in Amsterdam die mogelijkheid. Je kan het echter nu al doen bij mensen wanneer je ze in hypnose brengt. Test het maar eens uit.

Ik hoor graag wat je er van vindt en wanneer je het artikel interessant vindt voor jouw netwerk kan je hem delen door op onderstaande buttons te drukken.

 

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Jos Slenter
Door

Jos Slenter

op 26 Jan 2012

Goedemorgen, Ik heb geen oplossing gezien voor de vraag waar zit het hypnoseknopje. Ik heb wel een aanbod voor een cursus voor straathypnose gelezen. Is dit nu het het antwoord op hoe vind je dat hypnoseknopje ? met vriendelijke groet, Jos Slenter

Edwin Selij
Door

Edwin Selij

op 06 Apr 2012

De oplossing zit hem in de testen die je doet. Daar zit het knopje. Bij iedere test die je doet gaat iemand meer in hypnose

Marie Van Ransbeeck
Door

Marie Van Ransbeeck

op 05 Apr 2012

ik ook niet

Reactie plaatsen