Waarom is hypnose zo effectief
Waarom is hypnose zo effectief
03 september 2013 
2 min. leestijd

Waarom is hypnose zo effectief

Hypnotherapie is een van de meest effectieve manieren van therapie. In het blad psychotherapy kwam na 3-jarig onderzoek hypnotherapie uit de bus als de meest effectieve therapie wanneer je het vergeleek met psychotherapie en gedragstherapie. De cijfers spreken voor zich.

Hypnotherapie is zeer effectief

Wanneer je kijkt naar de cijfers is hypnotherapie zeer effectief te noemen. Na een driejarig onderzoek publiceerde het blad psychotherapy de volgende cijfers:

  • Psychotherapie was na 600 sessies bij 38% van de mensen succesvol
  • Gedragstherapie was na 22 sessies bij 72% van de mensen succesvol (al een enorme verbetering en terecht dat psychotherapie niet meer vergoed wordt natuurlijk)
  • Hypnotherapie was na 6 sessies bij 93% van de mensen succesvol

Je ziet dat je bij hypnotherapie slechts 6 sessies nodig hebt om een resultaat te hebben. En dat geldt voor de meeste mensen.

Dat is ook heel logisch want de meeste mensen zijn slachtoffer van een onbewust automatisch programma. Daar kan je niets aan doen want die is ergens gecreëerd. Jouw onbewuste heeft heel veel onbewuste automatische programma’s. Zo’n 99% van de tijd is er een onbewust automatisch programma op de voorgrond actief.

Want je leest deze letters (onbewust), waarschijnlijk zit je (hoe doe je dat? onbewust..) en je doet nog heel veel meer dingen door de dag heen die je allemaal onbewust doet.

Dat is natuurlijk geweldig want dat scheelt tijd. Van die programma’s ben jij ook geen slachtoffer want die helpen je om die dingen te doen die je graag wilt doen.

Sommige programma’s zijn echter ook actief en die kunnen tegen je werken. Die zijn ontstaan ergens in je leven en zijn net als de goede programma’s, onbewust automatisch geworden.

Deze programma’s zijn actief geworden om een reden (toen). Je hebt bijvoorbeeld een auto ongeluk gehad en sindsdien ben je bang om in een auto te rijden. Jouw onbewuste heeft daarop een programma gecreëerd om jou tegen toekomstige ongelukken te beschermen. Handig? Niet echt, want nu ben je continu bang in een auto en wil je die vermijden.

Je bent dan slachtoffer geworden van dat programma. Daar kan je natuurlijk niets aan doen en al praat je 600 sessies erover, dat programma blijft vaak onaangetast. Wat goed werkt voor jouw onbewuste, blijft goed werken.

Hypnotherapie en jouw onbewuste

Wanneer je echter in hypnose gaat maak je contact met je onbewuste. Je kan dan het programma opsporen wat op de achtergrond draait. En dat is heel waardevol.

Wanneer je namelijk dat programma opspoort en transformeert naar een programma dat jij graag zou willen hebben dan word jij een veroorzaker van een nieuw programma dat beter werkt.

Laatst gaf ik een demonstratie tijdens de hypnose playshop bij een man die angst had voor de tandarts. We spoorden het programma op en het bleek dat hij iets had willen doen wat hij toen niet kon doen. Hij wilde weg..

Hij vond een manier om ‘weg’ te gaan in hypnose en nu is de angst ook meteen weg, want hij kan altijd ‘weg’ wanneer hij wilt. Wat hij ontdekte is dat hij in hypnose kon gaan tijdens een behandeling zodat de angst er niet hoefde te zijn. Toen hij dat had geleerd creëerde hij een nieuw programma.

Het is ongelofelijk effectief dit. Zoveel mensen die last hebben van onbewuste automatische programma’s terwijl dat niet hoeft. Je kan namelijk de veroorzaker worden van nieuwe programma’s die beter werken en de beste manier daarvoor is om in hypnose te gaan. Uiteraard kan je met ons altijd een afspraak maken.

Ik hoop dat je dit artikel waardevol vond en zou het leuk vinden als je dit deelt met jouw netwerk. Druk dan even op de buttons hieronder om een ‘like’ of een ‘tweet’ te geven. Dank je wel alvast :-)

 

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen