Wat is de betekenis van hypnose
Wat is de betekenis van hypnose
31 juli 2013 
in Hypnose
0 min. leestijd

Wat is de betekenis van hypnose

Wat is nu eigenlijk de betekenis van het woord hypnose en waarom is dat nu juist waar de verwarring vandaan komt. In een korte video leg ik je uit wat hypnose precies betekent en waarom het niet klopt.

Wat is de betekenis van hypnose

 

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Steven
Door

Steven

op 03 Sep 2013

Er zijn enorm veel verschillende defenities van hypnose denk ik, Edwin mag ik daarom de volgende ook als juist beschouwen??? Hypnose is het kunstmatig triggeren (bij shock inducties toch) van het primaire afweermechanisme van de hersenen, waarbij de kritische factor omzeilt wordt zodat het bewuste op een zijspoor gezet wordt. 2) Wat ik me ook eigenlijk afvraag is : iemand is onder hypnose, hij hoort alles, voelt alles, is scherp geconcentreerd op de stem van de hypnotiseur... Ondanks dit kan deze persoon toch ook nog zelf denken en tegen zichzelf zeggen van : "Nou wat die allemaal aan het zeggen is, dat is niets voor mij"... Komt deze persoon dan uit "hypnose" of is de hypnose sterker dan het bewuste en blijft deze persoon er toch ondanks zijn gedachten in??? Vriendelijke groeten, Steven.

Reactie plaatsen