Wat kan je allemaal met fascinatie en mesmerisme
Wat kan je allemaal met fascinatie en mesmerisme
14 mei 2013 
1 min. leestijd

Wat kan je allemaal met fascinatie en mesmerisme

Afgelopen 10 dagen heb ik veel geleerd over mesmerisme. Mesmerisme is de basis geweest waaruit hypnose is ontstaan. Maar wat zijn de technieken nu eigenlijk? In dit artikel een overzicht met wat interessante video’s die ik voor je heb opgenomen.

Fascinatie

Een van de eerste tactieken die we leerden was fascinatie. Het fascineren is een techniek die wordt gedaan met de ogen en het sturen van intentie. Het is een zeer krachtige methode. Hieronder zie je twee filmpjes waarin ik met fascinatie een inductie doe en daarna allerlei hypnotische fenomenen bewerkstellig.

Daarnaast kan je met fascinatie ook heel snel iemand in somnambulisme brengen oftewel in diepe hypnose. Hieronder zie je een filmpje waarin ik dat doe.

Je zal zien het gaat razendsnel…

Je ziet dat ik in bovenstaand filmpje heel snel iemand in een diepe hypnose krijg. Je ziet ook dat ik van alles doe met mijn handen, dat is het magnetiseren.

Magnetiseren en energie

Magnetiseren is een manier om het magnetisch lichaam te herstellen. Dat kan waardevol zijn omdat de mind wel anders kan gaan denken maar het magnetisch lichaam nog niet aangepast is. Dat kan dan weer de mind gaan beïnvloeden.

Iedere therapeut kent het fenomeen wel dat de cliënt zich prima voelt na de sessie maar na een paar dagen zich weer wat minder gaat voelen. Dat komt dan daardoor. Je kan dit voorkomen door het energielichaam te herstellen.

Daarnaast kan je ook nog de technieken combineren. Je kan met fascinatie een trance opwekken en dan met snelle magnetisatie een probleem wegnemen. Hieronder zie je hoe ik dat doe met iemand in een bar. Supersnel en zeer effectief.

Je ziet dat deze technieken net even iets anders zijn dan ‘normale’ hypnose. Je kan hiermee geweldige resultaten halen en vooral de combinatie is superkrachtig.

Je kan dit zelf al gaan doen door jezelf lang aan te gaan kijken in de spiegel zonder te knipperen. Daarmee versterk je ‘de gaze’ die nodig is om te fascineren.

Succes!

 

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
an
Door

an

op 14 May 2013

als je ooit een keer verkracht bent, wil je dat zoiets als dit niet zo mogen. nog eenvoudiger om iemand te overhersen. eng!

Kelsey
Door

Kelsey

op 14 May 2013

@An, Helaas leven wij in een niet volmaakte wereld. Hypnotiseurs hebben een soort erecode.. Je mag je kennis/gave niet MISbruiken, maar alleen gebruiken als iemand dat toestaat. Overigens zal iemand moeilijker in Hypnose gaan als iemand niet gehypnotiseerd wil worden. Het magnetiseren doe je dagelijks zelf ook... (knie gestoten?? Even je hand er op en het wordt minder) Zelf ben ik een aantal keren in hypnose gebracht en heb altijd zelf de controle behouden. Dit is voor veel mensen een angst.. De controle verliezen. Ik kan dus aangeven dat dit niet van toepassing is. Het lijkt mij juist heel interessant om hypnose te combineren met mesmerisme. Ik heb mijn Reiki I een aantal jaren geleden behaald. Daarbij ook een opleiding tot hypnotiseur gevolgd. Aangezien mesmerisme dicht bij reiki ligt.. denk ik er har over na om eens bij Edwin langs te gaan.

Edwin Selij
Door

Edwin Selij

op 14 May 2013

@An ik ben het helemaal met je eens dat het niet zou mogen. Maar het kan wel. Dat wil ik laten zien. Gelukkig is het zo dat als je weet dat het kan en je weet hoe het werkt dan kan je je er tegen beschermen. Dat is de reden waarom ik het mensen wil leren.

Hanneke
Door

Hanneke

op 14 May 2013

@ An... Ik begrijp je reactie heel goed.. de gedachte dat iemand zo veel macht over je kan hebben is idd eng... Maar daarom net is het zo te gek dat Edwin hier bekendheid aan geeft. Uit eigen ervaring kan ik je garanderen dat zijn intenties heel zuiver zijn en hij altijd toestemming vraagt aan zijn clienten. Verder leert hij anderen wat er mogelijk is op dit vlak en hoe je daar zelf sterker van kan worden... net heel waardevol dus, mogelijk met name net als je getraumatiseerd bent... Leren je eigen kracht zo te versterken heeft een ontkrachtigend effect op de ander met minder zuivere intenties....

Cindy
Door

Cindy

op 16 May 2013

Ziet er geweldig uit, hoop dat je mij ook ooit tegen komt, of een proef persoon nodig hebt. Ik wil het wel eens mee maken.

Reactie plaatsen