Wespenallergie of een allergie voor wespen?
Wespenallergie of een allergie voor wespen?
03 mei 2019 
1 min. leestijd

Wespenallergie of een allergie voor wespen?

Het wespenvrouwtje met doomgedachten…

Jaren geleden kwam er een mevrouw met een wespenallergie bij mij. Of ze daarvan af kon komen.

Ja dat kan wel zei ik alleen we kunnen het niet testen. Toen werkte ik nog met no cure no pay. Na de sessie gingen we dan de allergie testen of hij er nog was.

Met een aardappel kan dat. Met een paprika ook. Zelfs met hooikoorts namen mensen een zak met gras mee, maar een wesp? Je kan moeilijk een wesp meenemen en je laten steken daarna.

Wespenallergie

Ze zei: ‘Ik krijg immunotherapie en daar ben ik altijd zo ziek van. Dan krijg je twee en een halve wespensteek aan gif binnen via een infuus en tegelijkertijd een tegengif. Twee dagen ben ik dan ziek.’

Wanneer heb je die weer, die behandeling?’

‘Over een week’

‘Ok dan is dat de test…’

We gingen aan de slag met de allergie en ze vertelde dat ze ook doomgedachten had. Wanneer ze het gif van de wesp binnenkreeg wilde ze alleen maar zoet hebben. En iedereen die in de weg staat van het zoet die moet aan de kant. Ze zei dat ze er ook heel agressief van werd.

 

Een dokter in Duitsland had daar onderzoek naar gedaan en zei dat dat doomgedachten waren. Ik dacht meteen: ‘Ze wordt gewoon een wesp…’

Zo klonk het tenminste.

Na de sessie, die meestal een uurtje duurde, ging ze naar huis. Ze voelde zich echt beter en de hypnotische test ging prima. Maar goed dat is nog geen live test met echt gif natuurlijk.

Het is wel een goede indicatie voor mij. Als die slaagt dan weet ik zeker dat het gaat werken. Al blijft de live test altijd spannend.

De week erop kreeg ze de immunotherapie. Haar man nam altijd vrij van zijn werk want hij moest haar dan verzorgen. Zo ziek werd ze ervan.

Nu niet. Ze zijn die twee dagen lekker weg geweest met zijn tweeën en zij had nergens last. Het gif deed haar niets meer en ook de doomgedachten waren als sneeuw voor de zon verdwenen.

Vandaag ga ik de allergietechniek leren aan een klein groepje mensen. Het wordt een mooie dag.

Geniet ervan!

Over de schrijver
Edwin Selij is eigenaar en oprichter van Hypnose Instituut Nederland en geeft trainingen in Hypnose. Hij is auteur van de boeken 'Je hebt het niet je doet het' en 'Breek Je Vrij!' en komt regelmatig op radio en TV om te praten over hypnose. Hij is de nummer 1 Hypnose Trainer van Nederland en geeft al jaren hypnose trainingen. Hij was de eerste in Nederland die moderne hypnotherapie via livestream ging onderwijzen.
Reactie plaatsen